Skip to main content

CISO s zien hun SOC budgetten en bezetting groeien

Het gemiddelde jaarbudget voor SOC s, Security Operations Centers, staat nu op 14,6 miljoen dollar, maar CISO s verwachten in de komende twee jaar flinke groei, tot wel 20 procent. Dit komt naar voren uit een cybersecurity onderzoek door accountancy en consultancy KPMG.

Hoewel 2 op de 5 securityleiders meldden dat hun SOC is getroffen door een recente cyberaanval die heeft geleid tot een inbreuk op de beveiliging, had de overgrote meerderheid, 85 procent, nog steeds vertrouwen in het vermogen van hun SOC om steeds geavanceerdere aanvallen te voorkomen. Dit is een van de resultaten van een onderzoek naar cyberbeveiliging dat in april is uitgevoerd door Big Four accountants en adviesbureau KPMG.

Meer middelen voor verdediging

De respondenten, bestaande uit ongeveer 200 CISO s, CSO s en AI beveiligingsfunctionarissen bij bedrijven met een omzet van minstens 1 miljard dollar, verwachten ook meer middelen om hun verdediging in de toekomst te versterken. Bijna 9 op de 10 verwachten dat het SOC budget en de SOC personeelsbezetting de komende twee jaar met minder dan 20 procent zullen toenemen. Momenteel bedraagt het gemiddelde jaarlijkse SOC budget 14,6 miljoen dollar, aldus KPMG.

De verwachte boost in beveiligingsbudgetten komt te midden van een groeiend aantal cyberaanvallen tegen grote organisaties, stelt Ryan Budnik, directeur van Cyber threat management bij KPMG. CISO s erkennen dat er een groeiende voetafdruk is van apparaten en technologieen en bedrijven die ze moeten afdekken en beschermen, zei hij in een interview.

SOC s staan centraal bij de aanpak van cyberbedreigingen en fungeren als een soort one stop shop om organisaties te helpen bij het beperken, voorkomen, indammen, reageren op en herstellen van cyberaanvallen, aldus Budnik.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Het beheren van verwerkersovereenkomsten
Om ervoor te zorgen dat derde partijen ook de juiste beveiligingsmaatregelen nemen, moet je afspraken maken in een verwerkersovereenkomst. Het is niet genoeg om deze overeenkomst eenmalig af te sluiten; je moet regelmatig controleren of de verwerker zich aan de AVG houdt
Bedrijfscontinuïteit volgens BIO, NIS2, ISO 27001 en NEN 7510
BCM is een belangrijk onderdeel binnen verschillende belangrijke beveiligings- en normstandaarden, zoals de BIO, NIS2, ISO 27001 en NEN 7510.
De kracht van ambassadeurs
Hoe zorg je voor een informatieveilige omgeving en hoe maak je medewerkers bewust van hun belangrijke rol? Informatieveiligheidsambassadeurs kunnen hierin het verschil maken.

Meer recente berichten

Ook AIVD kijkt kritisch naar AWS cloudverhuizingsplan van SIDN
Verder lezen
Nederlandse bedrijven richten zich op quick wins bij implementatie NIS2
Verder lezen
Mogelijk steviger toezicht op cybersecurity gemeentelijke websites
Verder lezen
Slimme camera s geven ouderenzorg privacy
Verder lezen
Ook AIVD kijkt kritisch naar AWS cloudverhuizingsplan van SIDN
Verder lezen
Bestuurders moeten verantwoordelijkheid nemen voor cybersecurity
Verder lezen
Nieuwe subsidie beschikbaar voor verhogen cybersecurity in, zonne, energiesector
Verder lezen
AP: kritische rol van rechter nodig bij algoritmegebruik
Verder lezen
Minister Helder: VWS kan NZa niet stoppen met gevoelige ggz data
Verder lezen
CSR doet dringende oproep verhogen cyberweerbaarheid mkb
Verder lezen