Skip to main content

Veilig databeheer, de Nederlandse oplossing

In onze steeds digitalere wereld is het veilig beheren van data belangrijker dan ooit. Jij wilt zeker weten dat jouw gegevens in goede handen zijn en optimaal beschermd blijven tegen cyberdreigingen. Juist in deze tijd waarin gegevenslekken en hacking steeds vaker voorkomen, is een betrouwbare partner voor databeheer onmisbaar.

Waarom kiezen voor een Nederlands datacenter?

Wanneer je kiest voor een datacenter in Nederland, weet je dat jouw data voldoet aan de strenge Europese regelgeving op het gebied van privacy en gegevensbescherming. De GDPR wetgeving, Algemene Verordening Gegevensbescherming, stelt hoge eisen aan de manier waarop persoonlijke gegevens worden verwerkt en opgeslagen. Door je data lokaal te beheren, kun je ervan verzekerd zijn dat aan deze eisen wordt voldaan.

Lokale expertise en ondersteuning

Nederlandse datacenters beschikken over de expertise en technologieen die nodig zijn om jouw data veilig en betrouwbaar op te slaan. Door het kiezen voor een lokale provider kun je rekenen op directe ondersteuning en advies in je eigen taal. Dit betekent dat je snel en efficient geholpen wordt bij eventuele vragen of problemen.

Voorzieningen van moderne datacenters

Moderne datacenters bieden een scala aan voorzieningen die zorgen voor een veilige en betrouwbare opslag van jouw gegevens. Deze voorzieningen omvatten onder andere geavanceerde beveiligingssystemen, redundante stroomvoorzieningen en geoptimaliseerde koelingssystemen. Alles is erop gericht om de continuiteit en veiligheid van je data te garanderen.

Geavanceerde beveiligingsmaatregelen

Een belangrijk aspect van databeheer is de beveiliging tegen ongeoorloofde toegang en cyberdreigingen. Moderne datacenters maken gebruik van meerdere lagen van beveiliging, zoals:

  • Fysieke beveiliging wordt verzekerd door strikte toegangscontrole, waaronder biometrische toegangscontrole en 24-7 camerabewaking.
  • Op netwerkbeveiligingsniveau worden firewalls, intrusion detection systems, IDS, en intrusion prevention systems, IPS, ingezet om dataverkeer te monitoren en ongeoorloofde toegang te blokkeren.
  • Gevoelige gegevens worden versleuteld tijdens de overdracht en in opslag, waardoor ze onleesbaar zijn voor onbevoegde personen.
Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Hoe voer je een Business Impact Analyse (BIA) uit?
Met een BIA krijg je inzicht in de kritieke processen binnen je organisatie en bepaal je wat de mogelijke gevolgen zijn als er iets misgaat. Dit helpt jouw organisatie om te bepalen welke processen je als eerste weer opstart en hoe je de impact van verstoringen kunt minimaliseren. Maar wat is een BIA precies en hoe voer je deze uit? Dat lees je in deze blog.
Waarom is het lastig om structureel DPIA’s uit te voeren?
Toen de AVG van kracht werd, zijn gemeenten actief aan de slag gegaan om de privacy van hun inwoners te waarborgen, waaronder het uitvoeren van DPIA’s. Ondanks de verplichting en het belang van DPIA’s blijkt dat maar een klein aantal gemeenten deze structureel uitvoert. In deze blog leggen we uit waarom dit zo is en welke uitdagingen gemeenten tegenkomen
Het beheren van verwerkersovereenkomsten
Om ervoor te zorgen dat derde partijen ook de juiste beveiligingsmaatregelen nemen, moet je afspraken maken in een verwerkersovereenkomst. Het is niet genoeg om deze overeenkomst eenmalig af te sluiten; je moet regelmatig controleren of de verwerker zich aan de AVG houdt

Meer recente berichten

Bedrijfsleven beschermen tegen digitale aanvallen?
Verder lezen
Veilig databeheer, de Nederlandse oplossing
Verder lezen
Telegram wijzigt privacybeleid, gaat gebruikersgegevens delen met autoriteiten
Verder lezen
Vanwege nationale veiligheid verbod VS op auto s met Chinese en Russische technologie
Verder lezen
Wereldwijd cyber netwerk blootgelegd
Verder lezen
Datalek Disney legt financiele gegevens en personeelsinformatie bloot
Verder lezen
ANVR niet blij met gegevens die Spaanse autoriteiten van toeristen eisen
Verder lezen
VNG eist samenhangend beleid voor informatiebeveiliging
Verder lezen
Nieuwe normen voor informatiebeveiliging in de zorg
Verder lezen
AP legt Clearview boete op voor illegale dataverzameling voor gezichtsherkenning
Verder lezen