Skip to main content

Adviseur Informatieveiligheid en Beleid

| IB&P | ,

Je kunt nu aan de slag bij de Gemeente Oost Gelre als Adviseur Informatieveiligheid en Beleid. Voldoe jij aan het geschetste functieprofiel? Binnen deze rol ben je o.a. verantwoordelijk voor het ontwikkelen van procedures aangaande informatiebeveiliging.

ADVISEUR INFORMATIEVEILIGHEID EN BELEID
(BELEIDSMEDEWERKER B)

voor 32-36 uur per week; in eerste instantie voor de duur van anderhalf jaar.

Oost Gelre is een prachtige gemeente in het oosten van Nederland met bijna 30.000 inwoners. De twee grote en zes kleine kernen met ieder hun eigen identiteit vormen samen met het tussenliggende landschap een mooi geheel. De gemeente is groen vanwege veel agrarisch gebied, en kent ook economische activiteiten gericht op nieuwe technologie zoals het verduurzamen van energie. Oost Gelre kent een rijk verenigingsleven, waardoor onze organisatiekracht groot is. Op het gebied van cultuur, welzijn en sport is er een divers aanbod. Wij zijn verder een gemeente die zich extern sterker wil neerzetten. Vanuit eigen kracht zoeken wij de samenwerking met buurgemeenten en andere partners.

Onze organisatie van 180 medewerkers kenmerkt zich door een platte structuur met professionals die de verantwoordelijkheid en het vertrouwen krijgen van het management en de directeur. In onze ondernemende organisatie heeft iedereen veel vrijheid van handelen. We werken duidelijk resultaatgericht waarbij wij aansluiten bij de vraag van de burgers, ondernemers en andere maatschappelijke organisaties. Ruimte, jezelf zijn, je eigen verantwoordelijkheden. Dat is de inspirerende belofte van de gemeente Oost Gelre. Een jonge, informele gemeente, waar de wederzijdse band met mensen warme aandacht heeft. Bij ons krijg je volop gelegenheid en kansen om je ideeën, initiatieven en plannen voor de toekomst waar te maken.

TAKEN

Als adviseur informatieveiligheid en beleid ben je o.a. verantwoordelijk voor het ontwikkelen van het beleid, procedures en plannen aangaande informatiebeveiliging en verdere beleidsmatige I&A zaken. Je houdt je bezig met de besluitvorming rondom allerlei vraagstukken binnen dit werkveld. Je controleert de naleving van het beleid en brengt rapportages uit over de toestand van informatiebeveiliging binnen onze organisatie. Je zorgt voor de uitvoering van periodieke beveiligingsaudits en analyses op het gebied van risico, afhankelijkheid en kwetsbaarheid (ENSIA). Op basis van de resultaten draag je zorg voor beveiligingsontwerpen en oplossingen. Je signaleert ernstige informatiebeveiligings- of ICT-incidenten en coördineert de te nemen acties. Vervolgens stel je verbeteringsprogramma’s op om herhaling in de toekomst te voorkomen. Ook breng je advies uit over beveiligingsaangelegenheden en doe je voorstellen om de risico’s te beperken. Daarnaast creëer je bewustzijn binnen onze organisatie op het onderdeel informatiebeveiliging en -expertise.

In deze functie werk je nauw samen met de medewerker privacybescherming, de CISO, de ENSIA coördinator en de (regionale) functionaris gegevensbescherming.

PROFIEL

Jij weet de koppeling te maken tussen techniek en de gebruiker. Je bent in staat om zaken procesmatig te analyseren en daarbij de grote lijn te bewaken zonder de details uit het oog te verliezen. Je schakelt snel op alle niveaus en communiceert goed en helder. Je bent een kritische, maar meedenkende adviseur en weet strategische besluiten om te zetten in praktische en haalbare werkwijzen en processen. Je bent in staat analytisch te denken en je bent omgevingsbewust. Daarnaast beschik je over een uitnodigende houding en weet je kennis op enthousiast wijze over te dragen. Als adviseur ben je daadkrachtig, oplossingsgericht, overtuigend en beschik je over een gezonde portie humor.

Je hebt minimaal een afgeronde Hbo-opleiding bijvoorbeeld bedrijfskunde of relevante IT opleiding. Daarnaast beschik je over aantoonbare kennis van relevante wet- en regelgeving (in het bijzonder BIG/ENSIA en AVG). Gemeentelijke ervaring zien wij als een pré.

Deze functie is voorlopig ingeschaald in functieschaal 10, een definitieve weging van deze functie zal nog plaatsvinden. Het salaris bedraagt minimaal € 2.591,00 (aanloopschaal 9) en maximaal € 4.225,00 (functieschaal 10) bij een 36-urige werkweek. Je wordt ingeschaald op basis van je opleiding en ervaring.

Het betreft een functie voor de duur van (vooralsnog) anderhalf jaar. In de loop van deze periode vindt er een weging en evaluatie van de functie plaats. Op basis van de evaluatie bepalen wij de definitieve invulling voor de toekomst en bekijken wij of de inzet (structureel) wordt voortgezet.

Verder lezen bij de bron

IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Hoe kunnen functioneel beheerders en Privacy Officers elkaar ondersteunen?
De implementatie van de AVG of Wpg is niet uitsluitend de verantwoordelijkheid van de Privacy Officer. Het is een samenspel van diverse medewerkers uit verschillende vakgebieden, waaronder de functioneel beheerder. Hoe kunnen functioneel beheerders en Privacy Officers elkaar ondersteunen?
Hoe kun je contractmanagement implementeren?
: Contractmanagement zorgt ervoor dat alle afspraken en verplichtingen in een zakelijk contract goed worden nageleefd en beheerd, vanaf het moment dat het contract wordt ondertekend tot het einde ervan. Maar wat houdt contractmanagement eigenlijk in? En hoe kan je dit goed implementeren?
De rol van de lijnmanager op het gebied van privacy
In onze wereld, met alle informatietechnologie, is privacy belangrijker dan ooit. Als lijnmanager heb je een belangrijke rol om ervoor te zorgen dat iedereen zich aan de regels van de van de organisatie houdt. Maar wat houdt deze rol precies in en welke verantwoordelijkheden komen daarbij kijken? Dat lees je in deze blog.

Meer recente berichten

Handhavers Dijk en Waard uitgerust met bodycams en handboeien. Mensen gedragen zich bewuster als ze weten dat ze gefilmd worden
Verder lezen
Franse privacytoezichthouder geeft AVG boetes voor SHA 1 en TLS 1.0 gebruik
Verder lezen
NIS2 Quickscan helpt organisaties bij voorbereiding op nieuwe cyberwet
Verder lezen
Bedrijven in industrie en handel vaker slachtoffer ransomware
Verder lezen
Aparte wet nodig voor gezichtsherkenning
Verder lezen
Norea: gepokt en gemazeld in it audits en privacy
Verder lezen
LockBit keert terug met bijgewerkte encryptors en nieuwe servers
Verder lezen
Russische hackers leggen Belgische overheidswebsites tijdlang plat
Verder lezen
Privacy First: stop vastleggen reisbewegingen door politie
Verder lezen
Overheid vraagt op meer dan 100 manieren toestemming voor volgcookies
Verder lezen