CISO bij De BUCH

Heb jij minimaal 3 jaar relevante werkervaring in een politiek bestuurlijke omgeving en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? De BUCH-gemeenten zoeken een CISO die in staat is om de lijnen uit te zetten en resultaat te boeken op het gebied van informatieveiligheid. Solliciteren kan nog tot 15 november.

36 uur per week

Domein Informatisering & Automatisering

De I&A-organisatie (46,5 fte) ondersteunt de domeinen om de strategische doelen van de organisatie te realiseren. I&A bestaat uit de teams Informatisering en Techniek. Informatisering bestaat uit Advisering en Beleid, Functioneel (applicatie)-beheer en Gegevensbeheer. Het team Techniek bestaat uit Gebruikersondersteuning en Systeem- en netwerkbeheer. In het onderdeel Advisering en Beleid is de functie CISO ondergebracht samen met de functies Privacy Officer, de Informatiemanager de I- en A adviseurs en de financieel expert.

I&A initieert en neemt deel aan (collectieve) projecten uit de Digitale Agenda 2020 en gemeentelijke producten. We maken diensten digitaal beschikbaar en ondersteunen bij de implementatie van de nieuwe Omgevingswet en zorgen ervoor dat we aan de eisen voldoen van informatiebeveiliging en privacy. De ontwikkeling naar één geharmoniseerde BUCH ICT omgeving is in de laatste fase.

Wat doet de CISO

De CISO verzorgt onafhankelijk op strategisch niveau organisatiebreed de controlling en het beheren van informatieveiligheid. Je adviseert ontwikkelt beleid over complexe vraagstukken op het gebied van informatieveiligheid. De belangrijkste bevoegdheid is om op elke plek binnen de organisatie gevraagd en ongevraagd onderzoek te kunnen (laten) doen en zo nodig zaken voor te schrijven. De CISO vervult een brugfunctie tussen de (landelijke) informatievraagstukken, de behoefte van de gemeentelijke organisatie en het transitievermogen van de organisatie. De CISO borgt een transparante besluitvorming waarin management, directie, college en raad hun verantwoordelijkheid kunnen nemen en communiceert nadrukkelijk met de ambtelijke organisatieonderdelen over informatieveiligheid. De CISO werkt nauw samen met de Privacy officer, de Functionaris gegevensbescherming en de Informatiemanager.

Wie jij bent

Je bent een heldere communicator die lijnen uitzet, koers houdt en resultaten boekt. Je bent gericht op samenwerking met andere vakdisciplines op verschillende niveaus. Je bent alert, initiatiefrijk, omgevingsbewust, politiek sensitief en integer. Overtuigingskracht en organisatiesensitiviteit zijn je op het lijf geschreven. Je bent bereid tot permanente scholing.

Functie-eisen

Je hebt een academisch werk- en denkniveau. Je hebt minimaal 3 jaar relevante ervaring in een politiek bestuurlijke werkomgeving. Je hebt aantoonbare kennis en ervaring op het gebied van bestuurs-/bedrijfskunde en/of informatica en de actuele stand van zaken en mogelijkheden van ICT. Je hebt kennis en ervaring op het gebied van informatiebeveiliging, privacy, risicoanalyse, advisering en organisatiekunde. Je kent de Baseline Informatiebeveiliging voor Nederlandse Gemeenten (BIG) en van de (EU-) verordening en richtlijn gegevensbescherming. Ook heb je hebt kennis en ervaring met projectmatig werken.

Wat wij bieden

Een uitdagende functie in een dynamische werkomgeving waarin je veel ruimte krijgt voor eigen initiatieven. Het salaris bedraagt maximaal € 5.520,- bruto bij een 36-urige werkweek fulltime (schaal 12) exclusief 17,05% Individueel Keuze Budget. Wij hebben goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, flexibele werktijden en de mogelijkheid tot thuiswerken.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Help! Een dataclassificatie, DPIA en een BIA?!
Vanuit de AVG en BIO zijn er diverse (verplichte) maatregelen waarmee je als gemeente in kaart brengt wat je relevante systemen zijn en/of data is en waar de risico’s liggen met betrekking tot het gebruik ervan, zoals een dataclassificatie, DPIA en BIA. Maar wat is de onderlinge samenhang en hoe kan je profijt hebben als je een van deze onderdelen al gedaan hebt?
Verantwoordelijkheden van de proceseigenaar binnen de BIO
Informatiebeveiliging is binnen de BIO een verantwoordelijkheid van de proceseigenaar. Maar waar ben je dan precies verantwoordelijk voor en wat houdt die verantwoordelijkheid in
De rol van de OR bij privacy op de werkvloer
De ondernemingsraad (OR) speelt een belangrijke rol in een organisatie, ook op het gebied van privacy op de werkvloer.

Meer recente berichten

Patiente krijgt 2000 euro omdat secretaresse ziekenhuis haar dossier bekeek
Verder lezen
De werking van de CLOUD Act bij dataopslag in Europa
Verder lezen
Begroting 23: Gegevensuitwisseling in de zorg speerpunt voor VWS
Verder lezen
Privacylaksheid Big Tech is kans voor Europa
Verder lezen
GroenLinks kritisch op cameratoezicht parkeergarage Dronten
Verder lezen
Politie gebruikt niet goedgekeurde commerciele hacksoftware
Verder lezen
IT professionals voorstander van verplichte basisbeveiliging
Verder lezen
Privacyfunctionarissen pessimistischer over gedragsverandering
Verder lezen
Hoogleraar: Herbezinning openbare registers noodzakelijk
Verder lezen
Verhaal achter cyberaanval op Hoppenbrouwers Techniek te lezen in boek Hack
Verder lezen