Skip to main content

CISO bij De BUCH

Heb jij minimaal 3 jaar relevante werkervaring in een politiek bestuurlijke omgeving en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? De BUCH-gemeenten zoeken een CISO die in staat is om de lijnen uit te zetten en resultaat te boeken op het gebied van informatieveiligheid. Solliciteren kan nog tot 15 november.

36 uur per week

Domein Informatisering & Automatisering

De I&A-organisatie (46,5 fte) ondersteunt de domeinen om de strategische doelen van de organisatie te realiseren. I&A bestaat uit de teams Informatisering en Techniek. Informatisering bestaat uit Advisering en Beleid, Functioneel (applicatie)-beheer en Gegevensbeheer. Het team Techniek bestaat uit Gebruikersondersteuning en Systeem- en netwerkbeheer. In het onderdeel Advisering en Beleid is de functie CISO ondergebracht samen met de functies Privacy Officer, de Informatiemanager de I- en A adviseurs en de financieel expert.

I&A initieert en neemt deel aan (collectieve) projecten uit de Digitale Agenda 2020 en gemeentelijke producten. We maken diensten digitaal beschikbaar en ondersteunen bij de implementatie van de nieuwe Omgevingswet en zorgen ervoor dat we aan de eisen voldoen van informatiebeveiliging en privacy. De ontwikkeling naar één geharmoniseerde BUCH ICT omgeving is in de laatste fase.

Wat doet de CISO

De CISO verzorgt onafhankelijk op strategisch niveau organisatiebreed de controlling en het beheren van informatieveiligheid. Je adviseert ontwikkelt beleid over complexe vraagstukken op het gebied van informatieveiligheid. De belangrijkste bevoegdheid is om op elke plek binnen de organisatie gevraagd en ongevraagd onderzoek te kunnen (laten) doen en zo nodig zaken voor te schrijven. De CISO vervult een brugfunctie tussen de (landelijke) informatievraagstukken, de behoefte van de gemeentelijke organisatie en het transitievermogen van de organisatie. De CISO borgt een transparante besluitvorming waarin management, directie, college en raad hun verantwoordelijkheid kunnen nemen en communiceert nadrukkelijk met de ambtelijke organisatieonderdelen over informatieveiligheid. De CISO werkt nauw samen met de Privacy officer, de Functionaris gegevensbescherming en de Informatiemanager.

Wie jij bent

Je bent een heldere communicator die lijnen uitzet, koers houdt en resultaten boekt. Je bent gericht op samenwerking met andere vakdisciplines op verschillende niveaus. Je bent alert, initiatiefrijk, omgevingsbewust, politiek sensitief en integer. Overtuigingskracht en organisatiesensitiviteit zijn je op het lijf geschreven. Je bent bereid tot permanente scholing.

Functie-eisen

Je hebt een academisch werk- en denkniveau. Je hebt minimaal 3 jaar relevante ervaring in een politiek bestuurlijke werkomgeving. Je hebt aantoonbare kennis en ervaring op het gebied van bestuurs-/bedrijfskunde en/of informatica en de actuele stand van zaken en mogelijkheden van ICT. Je hebt kennis en ervaring op het gebied van informatiebeveiliging, privacy, risicoanalyse, advisering en organisatiekunde. Je kent de Baseline Informatiebeveiliging voor Nederlandse Gemeenten (BIG) en van de (EU-) verordening en richtlijn gegevensbescherming. Ook heb je hebt kennis en ervaring met projectmatig werken.

Wat wij bieden

Een uitdagende functie in een dynamische werkomgeving waarin je veel ruimte krijgt voor eigen initiatieven. Het salaris bedraagt maximaal € 5.520,- bruto bij een 36-urige werkweek fulltime (schaal 12) exclusief 17,05% Individueel Keuze Budget. Wij hebben goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, flexibele werktijden en de mogelijkheid tot thuiswerken.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Wat is een gerechtvaardigd belang?
Wanneer je als organisatie persoonsgegevens verwerkt, heb je altijd een zogeheten ‘grondslag voor de verwerking van persoonsgegevens’ nodig. Eén van de grondslagen is een ‘gerechtvaardigd belang’. Maar wat houdt een ‘gerechtvaardigd belang’ eigenlijk in?
Het volwassenheidsmodel voor authenticatie
In de factsheet ‘Volwassen authenticeren – gebruik veilige middelen voor authenticatie’ adviseert het NCSC om accounts te beveiligen op een manier die past bij de gevoeligheid van de gegevens en middelen waar deze toegang toe bieden.
Belangrijke vaardigheden voor een succesvolle Privacy Officer
Om de privacydoelen van de gemeente te bereiken en een succesvolle Privacy Officer te zijn, moet je over een aantal essentiële basisvaardigheden beschikken.

Meer recente berichten

Ceo s hikken aan tegen cybersecurity investeringen
Verder lezen
EU hof oordeelt over kosteloos opvragen medisch dossier
Verder lezen
AP wederom kritisch over datasurveillancewet
Verder lezen
Cybersecurity in het quantumtijdperk: over dertig jaar ligt data op straat
Verder lezen
Hoe AI kan bijdragen aan cybersecurity in de zorg
Verder lezen
Chinese hackers hadden twee jaar lang toegang tot netwerk NXP
Verder lezen
Partijen overtreden cookiewet met plaatsen volgcookies
Verder lezen
Omarming zero trust heeft in Europa meer tijd nodig
Verder lezen
Waarom klanten en partners steeds meer belang hechten aan jouw cyberbeveiligingsaanpak
Verder lezen
Rechtszaak: Stichting Data Bescherming Nederland beschuldigt Amazon van schending privacy rechten Nederlandse consumenten
Verder lezen