Skip to main content

CISO bij De BUCH

Heb jij minimaal 3 jaar relevante werkervaring in een politiek bestuurlijke omgeving en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? De BUCH-gemeenten zoeken een CISO die in staat is om de lijnen uit te zetten en resultaat te boeken op het gebied van informatieveiligheid. Solliciteren kan nog tot 15 november.

36 uur per week

Domein Informatisering & Automatisering

De I&A-organisatie (46,5 fte) ondersteunt de domeinen om de strategische doelen van de organisatie te realiseren. I&A bestaat uit de teams Informatisering en Techniek. Informatisering bestaat uit Advisering en Beleid, Functioneel (applicatie)-beheer en Gegevensbeheer. Het team Techniek bestaat uit Gebruikersondersteuning en Systeem- en netwerkbeheer. In het onderdeel Advisering en Beleid is de functie CISO ondergebracht samen met de functies Privacy Officer, de Informatiemanager de I- en A adviseurs en de financieel expert.

I&A initieert en neemt deel aan (collectieve) projecten uit de Digitale Agenda 2020 en gemeentelijke producten. We maken diensten digitaal beschikbaar en ondersteunen bij de implementatie van de nieuwe Omgevingswet en zorgen ervoor dat we aan de eisen voldoen van informatiebeveiliging en privacy. De ontwikkeling naar één geharmoniseerde BUCH ICT omgeving is in de laatste fase.

Wat doet de CISO

De CISO verzorgt onafhankelijk op strategisch niveau organisatiebreed de controlling en het beheren van informatieveiligheid. Je adviseert ontwikkelt beleid over complexe vraagstukken op het gebied van informatieveiligheid. De belangrijkste bevoegdheid is om op elke plek binnen de organisatie gevraagd en ongevraagd onderzoek te kunnen (laten) doen en zo nodig zaken voor te schrijven. De CISO vervult een brugfunctie tussen de (landelijke) informatievraagstukken, de behoefte van de gemeentelijke organisatie en het transitievermogen van de organisatie. De CISO borgt een transparante besluitvorming waarin management, directie, college en raad hun verantwoordelijkheid kunnen nemen en communiceert nadrukkelijk met de ambtelijke organisatieonderdelen over informatieveiligheid. De CISO werkt nauw samen met de Privacy officer, de Functionaris gegevensbescherming en de Informatiemanager.

Wie jij bent

Je bent een heldere communicator die lijnen uitzet, koers houdt en resultaten boekt. Je bent gericht op samenwerking met andere vakdisciplines op verschillende niveaus. Je bent alert, initiatiefrijk, omgevingsbewust, politiek sensitief en integer. Overtuigingskracht en organisatiesensitiviteit zijn je op het lijf geschreven. Je bent bereid tot permanente scholing.

Functie-eisen

Je hebt een academisch werk- en denkniveau. Je hebt minimaal 3 jaar relevante ervaring in een politiek bestuurlijke werkomgeving. Je hebt aantoonbare kennis en ervaring op het gebied van bestuurs-/bedrijfskunde en/of informatica en de actuele stand van zaken en mogelijkheden van ICT. Je hebt kennis en ervaring op het gebied van informatiebeveiliging, privacy, risicoanalyse, advisering en organisatiekunde. Je kent de Baseline Informatiebeveiliging voor Nederlandse Gemeenten (BIG) en van de (EU-) verordening en richtlijn gegevensbescherming. Ook heb je hebt kennis en ervaring met projectmatig werken.

Wat wij bieden

Een uitdagende functie in een dynamische werkomgeving waarin je veel ruimte krijgt voor eigen initiatieven. Het salaris bedraagt maximaal € 5.520,- bruto bij een 36-urige werkweek fulltime (schaal 12) exclusief 17,05% Individueel Keuze Budget. Wij hebben goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, flexibele werktijden en de mogelijkheid tot thuiswerken.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Het beheren van verwerkersovereenkomsten
Om ervoor te zorgen dat derde partijen ook de juiste beveiligingsmaatregelen nemen, moet je afspraken maken in een verwerkersovereenkomst. Het is niet genoeg om deze overeenkomst eenmalig af te sluiten; je moet regelmatig controleren of de verwerker zich aan de AVG houdt
Bedrijfscontinuïteit volgens BIO, NIS2, ISO 27001 en NEN 7510
BCM is een belangrijk onderdeel binnen verschillende belangrijke beveiligings- en normstandaarden, zoals de BIO, NIS2, ISO 27001 en NEN 7510.
De kracht van ambassadeurs
Hoe zorg je voor een informatieveilige omgeving en hoe maak je medewerkers bewust van hun belangrijke rol? Informatieveiligheidsambassadeurs kunnen hierin het verschil maken.

Meer recente berichten

Belang van data ethiek en privacy in de digitale wereld
Verder lezen
Governance artikel in wetsvoorstel NIS2 geeft bestuurder te veel ruimte
Verder lezen
Cybersecurity vaak te laat in beeld: tips voor een fundamentele aanpak
Verder lezen
Britse toezichthouder roept publiek op om privacybeleid apps te lezen
Verder lezen
Ook AIVD kijkt kritisch naar AWS cloudverhuizingsplan van SIDN
Verder lezen
Nederlandse bedrijven richten zich op quick wins bij implementatie NIS2
Verder lezen
Mogelijk steviger toezicht op cybersecurity gemeentelijke websites
Verder lezen
Slimme camera s geven ouderenzorg privacy
Verder lezen
Ook AIVD kijkt kritisch naar AWS cloudverhuizingsplan van SIDN
Verder lezen
Bestuurders moeten verantwoordelijkheid nemen voor cybersecurity
Verder lezen