Skip to main content

CISO bij De BUCH

Heb jij minimaal 3 jaar relevante werkervaring in een politiek bestuurlijke omgeving en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? De BUCH-gemeenten zoeken een CISO die in staat is om de lijnen uit te zetten en resultaat te boeken op het gebied van informatieveiligheid. Solliciteren kan nog tot 15 november.

36 uur per week

Domein Informatisering & Automatisering

De I&A-organisatie (46,5 fte) ondersteunt de domeinen om de strategische doelen van de organisatie te realiseren. I&A bestaat uit de teams Informatisering en Techniek. Informatisering bestaat uit Advisering en Beleid, Functioneel (applicatie)-beheer en Gegevensbeheer. Het team Techniek bestaat uit Gebruikersondersteuning en Systeem- en netwerkbeheer. In het onderdeel Advisering en Beleid is de functie CISO ondergebracht samen met de functies Privacy Officer, de Informatiemanager de I- en A adviseurs en de financieel expert.

I&A initieert en neemt deel aan (collectieve) projecten uit de Digitale Agenda 2020 en gemeentelijke producten. We maken diensten digitaal beschikbaar en ondersteunen bij de implementatie van de nieuwe Omgevingswet en zorgen ervoor dat we aan de eisen voldoen van informatiebeveiliging en privacy. De ontwikkeling naar één geharmoniseerde BUCH ICT omgeving is in de laatste fase.

Wat doet de CISO

De CISO verzorgt onafhankelijk op strategisch niveau organisatiebreed de controlling en het beheren van informatieveiligheid. Je adviseert ontwikkelt beleid over complexe vraagstukken op het gebied van informatieveiligheid. De belangrijkste bevoegdheid is om op elke plek binnen de organisatie gevraagd en ongevraagd onderzoek te kunnen (laten) doen en zo nodig zaken voor te schrijven. De CISO vervult een brugfunctie tussen de (landelijke) informatievraagstukken, de behoefte van de gemeentelijke organisatie en het transitievermogen van de organisatie. De CISO borgt een transparante besluitvorming waarin management, directie, college en raad hun verantwoordelijkheid kunnen nemen en communiceert nadrukkelijk met de ambtelijke organisatieonderdelen over informatieveiligheid. De CISO werkt nauw samen met de Privacy officer, de Functionaris gegevensbescherming en de Informatiemanager.

Wie jij bent

Je bent een heldere communicator die lijnen uitzet, koers houdt en resultaten boekt. Je bent gericht op samenwerking met andere vakdisciplines op verschillende niveaus. Je bent alert, initiatiefrijk, omgevingsbewust, politiek sensitief en integer. Overtuigingskracht en organisatiesensitiviteit zijn je op het lijf geschreven. Je bent bereid tot permanente scholing.

Functie-eisen

Je hebt een academisch werk- en denkniveau. Je hebt minimaal 3 jaar relevante ervaring in een politiek bestuurlijke werkomgeving. Je hebt aantoonbare kennis en ervaring op het gebied van bestuurs-/bedrijfskunde en/of informatica en de actuele stand van zaken en mogelijkheden van ICT. Je hebt kennis en ervaring op het gebied van informatiebeveiliging, privacy, risicoanalyse, advisering en organisatiekunde. Je kent de Baseline Informatiebeveiliging voor Nederlandse Gemeenten (BIG) en van de (EU-) verordening en richtlijn gegevensbescherming. Ook heb je hebt kennis en ervaring met projectmatig werken.

Wat wij bieden

Een uitdagende functie in een dynamische werkomgeving waarin je veel ruimte krijgt voor eigen initiatieven. Het salaris bedraagt maximaal € 5.520,- bruto bij een 36-urige werkweek fulltime (schaal 12) exclusief 17,05% Individueel Keuze Budget. Wij hebben goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, flexibele werktijden en de mogelijkheid tot thuiswerken.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Rapportage Datalekken AP 2023
Te veel organisaties in Nederland die worden getroffen door een cyberaanval, waarschuwen betrokkenen niet dat hun gegevens in verkeerde handen zijn gevallen’. Dit blijkt uit het jaarlijkse overzicht van datalekmeldingen in Nederland van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). In deze blog lees je de belangrijkste conclusies uit het rapport.
Wat is de rol van de Privacy Officer bij BCM?
Het is belangrijk dat de dienstverlening van de gemeente altijd doorgaat, ook in het geval van een incident of calamiteit. Dit noemen we bedrijfscontinuïteit. Nu is de vraag: wat is de rol van de Privacy Officer hierbij? Is dat alleen om de wet na te leven, of speel je ook een rol bij het draaiende houden van de dienstverlening in moeilijke tijden?
De rol van de proceseigenaar bij BCM
Net zoals elke organisatie, kan een gemeente te maken krijgen met incidenten die de continuïteit van de dienstverlening in gevaar kunnen brengen. BCM is daarom een term die je steeds vaker hoort binnen gemeenten. Vooral proceseigenaren spelen hierbij een belangrijke rol. Maar wat houdt BCM eigenlijk in en welke rol speelt de proceseigenaar hierbij?

Meer recente berichten

DuckDuckGo lanceert betalende VPN dienst Privacy Pro
Verder lezen
Stemming Europese cybersecurtiyvereisten uitgesteld tot mei
Verder lezen
Bedrijven bezorgd over impact van NIS2
Verder lezen
Brief Cyberveilig NL aan Autoriteit Persoonsgegevens over vorderen van informatie
Verder lezen
Verkeerslichten maken contact met telefoons, zorgen om privacy
Verder lezen
Aantal datastelende malware infecties verzevenvoudigd sinds 2020
Verder lezen
Digitaal inbreken eitje voor deze hackers: Beveiliging is bij bedrijven heel groot probleem
Verder lezen
Booking.com meldt datalekken op tijd na ingrijpen AP
Verder lezen
AVG verzoek frauderende ambtenaar toch geen misbruik van recht, KPMG moet alsnog inzage geven
Verder lezen
Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams
Verder lezen