CISO bij De BUCH

Heb jij minimaal 3 jaar relevante werkervaring in een politiek bestuurlijke omgeving en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? De BUCH-gemeenten zoeken een CISO die in staat is om de lijnen uit te zetten en resultaat te boeken op het gebied van informatieveiligheid. Solliciteren kan nog tot 15 november.

36 uur per week

Domein Informatisering & Automatisering

De I&A-organisatie (46,5 fte) ondersteunt de domeinen om de strategische doelen van de organisatie te realiseren. I&A bestaat uit de teams Informatisering en Techniek. Informatisering bestaat uit Advisering en Beleid, Functioneel (applicatie)-beheer en Gegevensbeheer. Het team Techniek bestaat uit Gebruikersondersteuning en Systeem- en netwerkbeheer. In het onderdeel Advisering en Beleid is de functie CISO ondergebracht samen met de functies Privacy Officer, de Informatiemanager de I- en A adviseurs en de financieel expert.

I&A initieert en neemt deel aan (collectieve) projecten uit de Digitale Agenda 2020 en gemeentelijke producten. We maken diensten digitaal beschikbaar en ondersteunen bij de implementatie van de nieuwe Omgevingswet en zorgen ervoor dat we aan de eisen voldoen van informatiebeveiliging en privacy. De ontwikkeling naar één geharmoniseerde BUCH ICT omgeving is in de laatste fase.

Wat doet de CISO

De CISO verzorgt onafhankelijk op strategisch niveau organisatiebreed de controlling en het beheren van informatieveiligheid. Je adviseert ontwikkelt beleid over complexe vraagstukken op het gebied van informatieveiligheid. De belangrijkste bevoegdheid is om op elke plek binnen de organisatie gevraagd en ongevraagd onderzoek te kunnen (laten) doen en zo nodig zaken voor te schrijven. De CISO vervult een brugfunctie tussen de (landelijke) informatievraagstukken, de behoefte van de gemeentelijke organisatie en het transitievermogen van de organisatie. De CISO borgt een transparante besluitvorming waarin management, directie, college en raad hun verantwoordelijkheid kunnen nemen en communiceert nadrukkelijk met de ambtelijke organisatieonderdelen over informatieveiligheid. De CISO werkt nauw samen met de Privacy officer, de Functionaris gegevensbescherming en de Informatiemanager.

Wie jij bent

Je bent een heldere communicator die lijnen uitzet, koers houdt en resultaten boekt. Je bent gericht op samenwerking met andere vakdisciplines op verschillende niveaus. Je bent alert, initiatiefrijk, omgevingsbewust, politiek sensitief en integer. Overtuigingskracht en organisatiesensitiviteit zijn je op het lijf geschreven. Je bent bereid tot permanente scholing.

Functie-eisen

Je hebt een academisch werk- en denkniveau. Je hebt minimaal 3 jaar relevante ervaring in een politiek bestuurlijke werkomgeving. Je hebt aantoonbare kennis en ervaring op het gebied van bestuurs-/bedrijfskunde en/of informatica en de actuele stand van zaken en mogelijkheden van ICT. Je hebt kennis en ervaring op het gebied van informatiebeveiliging, privacy, risicoanalyse, advisering en organisatiekunde. Je kent de Baseline Informatiebeveiliging voor Nederlandse Gemeenten (BIG) en van de (EU-) verordening en richtlijn gegevensbescherming. Ook heb je hebt kennis en ervaring met projectmatig werken.

Wat wij bieden

Een uitdagende functie in een dynamische werkomgeving waarin je veel ruimte krijgt voor eigen initiatieven. Het salaris bedraagt maximaal € 5.520,- bruto bij een 36-urige werkweek fulltime (schaal 12) exclusief 17,05% Individueel Keuze Budget. Wij hebben goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, flexibele werktijden en de mogelijkheid tot thuiswerken.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Jaarrapportage informatiebeveiliging; waar rapporteer je als CISO over?
Als Chief Information Security Officer (CISO) is het belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van hoe het gesteld is met de informatiebeveiliging binnen de organisatie én om dit beeld te delen met het management/bestuur. Een jaarrapportage is hiervoor een uitstekend middel. In deze blog lees je waarom dit belangrijk is en welke onderwerpen je hierin kan opnemen.
Wat zet je in je jaarrapportage privacy?
Het is aan te raden om als Functionaris Gegevensbescherming (FG) te rapporteren over privacy. In de jaarrapportage staat beschreven welke acties en maatregelen er het afgelopen jaar zijn genomen op privacyvlak. Waarom dit belangrijk is en op welke onderdelen je allemaal moet rapporteren, lees je in deze blog.
Leren van de informatiebeveiligingsincidenten van het afgelopen jaar
: Ook al neem je nog zoveel beveiligingsmaatregelen, deze zijn niet altijd waterdicht. Vroeg of laat krijgt elke organisatie te maken met beveiligingsincidenten. Het is daarom belangrijk dat je goed voorbereid bent. In deze laatste blog van het jaar daarom een overzicht van een aantal informatiebeveiligingsincidenten van 2022 en wat we hiervan kunnen leren.

Meer recente berichten

Russische hackers vallen ziekenhuizen aan om steun aan Oekraine
Verder lezen
Dag van de Privacy: Mag iemand een foto van mij op social media plaatsen?
Verder lezen
Onduidelijkheid over Google Analytics duurt voort: Complexe zaak
Verder lezen
Cisco legt pijnlijk probleem bloot door lekken in oudere routers te negeren
Verder lezen
Wat betekent NIS2 voor Nederlandse organisaties?
Verder lezen
Ministers van Financien EU: Digitale Euro moet privacy beschermen
Verder lezen
EC komt deze zomer met wetsvoorstel digitale euro
Verder lezen
Politiek wil mkb keurmerk voor cyber security leveranciers
Verder lezen
Kritiek op niet naleven securityregels overheidswebsites: geen rocketscience
Verder lezen
AP wordt landelijk coordinator algoritmetoezicht
Verder lezen