Skip to main content

Informatie- en procesmanager gemeente Utrecht

Ben jij de coördinerende verbinder die de gemeente Utrecht zoekt in de rol van Informatie- en procesmanager (IPM)? Bouw samen met je collega’s aan het IPM-team! Solliciteren kan tot 22 november.

We zijn op zoek naar een coördinerende verbinder die het IB netwerk bij staat om de ICT ondersteuning van de bedrijfsvoering van de Gemeente Utrecht naar een volgend niveau te brengen.

Hier kom je werken

Interne Bedrijven bestaat uit negen afdelingen die de organisatie ondersteunen op divers gebied, zoals ICT, Juridische Zaken, HRM, Financiën, etc.

Binnen Interne Bedrijven wordt per 1 december 2018 een stafcluster opgezet dat het netwerk van Interne Bedrijven (en de hoofden van de Interne Bedrijven) centraal gaat ondersteunen op de terreinen business control, management ondersteuning en informatie- en procesmanagement (IPM). Hiervoor worden 3 teams ingericht die aangestuurd worden door de manager stafcluster IB. De nieuw aan te stellen IPM-er krijgt de gelegenheid om binnen deze nieuwe setting samen met het team IPM de interne bedrijven “op de kaart” te zetten.

Dit is je werk:

  • Je coördineert het opzetten en uitvoeren van een IB brede integrale aansturingscyclus op de werkterreinen IPM, Informatiebeveiliging en Privacy (i.s.m. met de DISO IB) en recordmanagement.
  • Je coördineert de aansluiting van het IPM team van Interne Bedrijven op de ontwikkeling in de gemeente brede transitie van de IPM kolom. In deze transitie vindt enerzijds aan de business kant een verschuiving plaats naar het opgavegericht werken en anderzijds vindt bij IB Automatisering (AUTO) en IB Informatie Voorziening (IV) een verandering plaats waarbij het werk per “voorziening” meer in ketens van vraag tot en met levering (demand – supply) georganiseerd wordt.
  • Je draagt bij aan de vertaling van het gemeentelijke en landelijke strategisch beleid naar een IPM beleid voor Interne Bedrijven en ondersteunt het IB netwerk in het maken van strategische en tactische keuzes op het terrein van IPM.
  • Je analyseert maatschappelijke ontwikkelingen/innovaties en bepaalt de mogelijkheden en consequenties voor de informatievoorziening. Je anticipeert op sectorale en gemeente-overstijgende ontwikkelingen en geeft aan de hand hiervan specifieke invulling aan het IPM-beleid.
  • Je coördineert de werkzaamheden van het IPM team Interne Bedrijven en ondersteunt de verbinding van het team met de rest van de IPM kolom, andere IPM-teams in de organisatie en het transitieteam AUTO/IV. :
  • Je bouwt met de collega’s van het IPM-team aan een stevig zelfsturend team.
  • Je vertegenwoordigt Interne bedrijven op het gebied van IPM in samenwerking met de portefeuillehouder IPM van het IB netwerk.

Jouw functie oefen je uit vanuit ons Stadskantoor, direct naast station Utrecht Centraal.

Dit moderne stadskantoor is gericht op ontmoeten, kennis delen en flexibel werken voor jou en je 4.000 collega’s. Samen maken we de stad.

Dit bieden we je

We willen dat onze medewerkers gemotiveerd en betrokken zijn en dat ook blijven. Daarom willen wij dat jij met plezier naar je werk gaat. Zo werken we optimaal samen aan een mooie stad. Dit bieden wij jou:

  • Een 36-urige werkweek met een bruto maandsalaris tussen de € 4.490 en € 5984 op basis van 36 uur. Het precieze bedrag stemmen we af op jouw kennis en ervaring. Inpassing in de aanloopschaal behoort tot de mogelijkheden.
  • Een Individueel Keuzebudget (IKB). Met het IKB pas je de arbeidsvoorwaarden aan naar jouw eigen omstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van extra verlofuren. De hoogte van het Individueel Keuze Budget (IKB) is 17,05% van je salaris.

Voor een overzicht van alle overige arbeidsvoorwaarden, zoals reiskostenvergoeding, klik hier.

Dit vragen we van je

De informatie- en procesmanager die wij zoeken:

  • Heeft een afgeronde WO opleiding, bij voorkeur in de richting van informatiemanagement of bedrijfskunde (of vergelijkbare opleiding).
  • Heeft minimaal 5 jaar werkervaring met aantoonbaar ruime ervaring op het gebied van IPM met vergelijkbare verantwoordelijkheden en complexiteit.
  • Heeft actieve kennis van de maatschappelijke en organisatorische ontwikkelingen op IPM-gebied, zowel op landelijk als lokaal niveau.
  • Is strategisch, kan op directieniveau opereren, heeft politiek-bestuurlijk inzicht.
  • Kan (tegelijkertijd ook) tactisch-operationeel handelen; je bent een resultaatgerichte verbinder, weet collega’s vanuit verschillende achtergronden samen te brengen en tot resultaat te komen.
  • Toont eigenaarschap en neemt verantwoordelijkheid; je denkt in mogelijkheden.
  • Is diplomatiek vastberaden; je hebt gevoel voor verhoudingen, weet te beïnvloeden vanuit je eigen sterkte en positie en komt tot resultaten.
  • Adviseert proactief, kan snel schakelen en is communicatief vaardig.
  • Heeft kennis van en ervaring met project- en procesmanagementmethodieken.
  • Is een teamspeler en draagt met humor en werkplezier bij aan de ontwikkeling van het IPM-team.
Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Het algoritmeregister: Hoe gemeenten algoritmes verantwoord inzetten
Steeds meer gemeenten gebruiken algoritmes om hun werk efficiënter te maken. Handig, maar het brengt ook risico’s met zich mee voor privacy, veiligheid en transparantie. Daarom is er sinds 2022 een landelijk algoritmeregister. In deze blog lees je wat dit register inhoudt en hoe gemeenten algoritmes verantwoord kunnen gebruiken.
Waarom een DPIA onmisbaar is binnen gemeentelijke projecten
Vanuit de AVG en BIO moet je als gemeente allerlei (verplichte) maatregelen nemen. Zo moet je bij gegevensverwerkingen met een hoog privacyrisico een Data Protection Impact Assessment (DPIA) uitvoeren. In deze blog lees je wat een DPIA precies is en waarom deze zo belangrijk is voor gemeentelijke projecten.
In 5 stappen naar een succesvolle GAP-analyse van de BIO
: Een GAP-analyse geeft snel inzicht in hoeverre jouw gemeente voldoet aan de normen van de BIO. Het laat zien wat al goed geregeld is en waar nog verbeteringen nodig zijn. Maar hoe voer je een GAP-analyse effectief uit? In deze blog ontdek je het aan de hand van een praktisch stappenplan.

Meer recente berichten

CBS: bijna helft Nederlandse bedrijven gebruikt geen AI wegens privacy
Verder lezen
NIS2 geeft cyberbeveiliging bedrijven een boost
Verder lezen
90 procent van de professionals verwacht dat nieuwe regelgeving, zoals DORA, NIS2 en de EU AI Act, de werkdruk zal beinvloeden
Verder lezen
NZa verwijdert gevoelige informatie van 500.000 clienten in de ggz
Verder lezen
Lancering register voor Functionarissen voor Gegevensbescherming
Verder lezen
Van Weel verwijst naar andere landen bij vertraging NIS2
Verder lezen
Deze wachtwoorden moet je absoluut vermijden volgens cyberexperts, en 4 tips voor een sterk wachtwoord
Verder lezen
Microsoft moet LinkedIn gebruiker 50.000 euro betalen na inzet trackingcookies
Verder lezen
Beveiligingsexpert Schneier: privacy trekt overal aan het kortste eind
Verder lezen
Z-Cert: cyberdreiging neemt toe, meer samenwerking must
Verder lezen