Logius Roadshow Toegang

In november wordt de Logius Roadshow Toegang weer georganiseerd door Nederland met verschillende bijeenkomsten waarin je wordt geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen binnen elektronische identificatie en authentificatiemiddelen.

Tijdens deze roadshow worden de laatste nieuwtjes over DigiD, (DigiD) Machtigen, eHerkenning, eIDAS, MijnOverheid en de nieuwe Berichtenbox gepresenteerd. De roadshow is dan ook vooral bedoeld voor alle publieke dienstverleners die meer willen weten over wat de wet Digitale Overheid betekent voor de toegang tot hun digitale dienstverlening aan burgers en bedrijven. Daarnaast wordt u geïnformeerd over wat Logius gaat doen aan fraudebestrijding.

Dus bezoek één van de bijeenkomsten in Zwolle, Eindhoven of Rotterdam. Na uw bezoek bent u weer helemaal up to date!
Waar kunt u naar toe?

  • Dinsdag 13 november in Theater de Buitensoos in Zwolle
  • Dinsdag 20 november in het Evoluon in Eindhoven
  • Donderdag 22 november in de Maassilo in Rotterdam
Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Jaarrapportage informatiebeveiliging; waar rapporteer je als CISO over?
Als Chief Information Security Officer (CISO) is het belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van hoe het gesteld is met de informatiebeveiliging binnen de organisatie én om dit beeld te delen met het management/bestuur. Een jaarrapportage is hiervoor een uitstekend middel. In deze blog lees je waarom dit belangrijk is en welke onderwerpen je hierin kan opnemen.
Wat zet je in je jaarrapportage privacy?
Het is aan te raden om als Functionaris Gegevensbescherming (FG) te rapporteren over privacy. In de jaarrapportage staat beschreven welke acties en maatregelen er het afgelopen jaar zijn genomen op privacyvlak. Waarom dit belangrijk is en op welke onderdelen je allemaal moet rapporteren, lees je in deze blog.
Leren van de informatiebeveiligingsincidenten van het afgelopen jaar
: Ook al neem je nog zoveel beveiligingsmaatregelen, deze zijn niet altijd waterdicht. Vroeg of laat krijgt elke organisatie te maken met beveiligingsincidenten. Het is daarom belangrijk dat je goed voorbereid bent. In deze laatste blog van het jaar daarom een overzicht van een aantal informatiebeveiligingsincidenten van 2022 en wat we hiervan kunnen leren.

Meer recente berichten

EC komt deze zomer met wetsvoorstel digitale euro
Verder lezen
Politiek wil mkb keurmerk voor cyber security leveranciers
Verder lezen
Kritiek op niet naleven securityregels overheidswebsites: geen rocketscience
Verder lezen
AP wordt landelijk coordinator algoritmetoezicht
Verder lezen
Studentengegevens mogen best in Amerikaanse cloud van kabinet 
Verder lezen
NCSC mag security informatie breder delen
Verder lezen
Onderzoeksraad waarschuwt: Aanpak cybersecurity te traag
Verder lezen
Afgelopen jaar meer dan 900 datalekken bij UWV en SVB
Verder lezen
Frankrijk overweegt massasurveillance voor Olympische Spelen Parijs
Verder lezen
Wees voorbereid Toolbox Cyberincident Digitale Overheid
Verder lezen