Meetup Logius Identiteitslab

Op 8 november a.s. is er een gratis bijeenkomst van Logius over het Digitale Identiteitslab. Tijdens deze interactieve bijeenkomst zullen de eerste bevindingen uit het lab worden gedeeld en zal er discussie worden gevoerd.

Langzamerhand speelt een groot gedeelte van ons maatschappelijk leven zich digitaal af. We communiceren via sociale media, bankieren online, kopen goederen via het internet en doen online zaken met de overheid. Een digitale identiteit is een steeds complexer maar belangrijker begrip geworden.

Het Digitale Identiteitslab onderzoekt, bevraagt en test nieuwe vormen van digitale identiteitsconcepten en tools. Het Digitale Identiteitslab is een samenwerking tussen het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Vereniging Nederlandse gemeentes en Waag.

Deze MeetUp vindt plaats bij Logius, verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het beheer van de officiële Nederlandse digitale identiteit: DigiD. Vanuit het Digitale Identiteitslab worden ook andere vormen van digitale identiteit verkend, onderzocht en getest. Door verschillende evenementen, sprints en MeetUps te organiseren, probeert het lab een brede maatschappelijke visie op te halen rond het begrip digitale identiteit.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Gemeentelijke privacy: Een blik achter de schermen
De AVG bestaat dit jaar vijf jaar. Sinds 25 mei 2018 moeten alle organisaties, waaronder gemeenten, voldoen aan de verplichtingen uit de AVG bij het verwerken van persoonsgegevens. Maar hoe is het gesteld met de privacy bij gemeenten? Hebben ze de basis op orde? Je leest het in deze blog.
Hoe zet je Artificial Intelligence (AI) succesvol in?
Gemeenten maken steeds meer gebruik van AI, omdat dit ontzettend veel kansen biedt. Tegelijkertijd roept het gebruik van AI ook nieuwe vragen op. Je leest er meer over in deze blog
Een DPIA uitgevoerd en dan?
Voor gegevensverwerkingen met een hoog privacyrisico geldt dat je een DPIA moet uitvoeren. Maar wat doe je met de uitkomsten van een DPIA en hoe zorg je ervoor dat een DPIA geen eenmalige actie is maar over een bepaalde tijd herhaald wordt?

Meer recente berichten

Privacy risico s in kaart brengen met een DPIA
Verder lezen
Beveiliging informatie geen prioriteit bij Ministerie van Buitenlandse Zaken
Verder lezen
NIS2: onduidelijke wet in combinatie met hoge boetes
Verder lezen
AP wil opheldering over fraude algoritme gemeenten
Verder lezen
Een tip of klacht indienen bij de AP
Verder lezen
Wegiz vraagt om aantal nieuwe NEN normen
Verder lezen
Hack bij gemeente: criminelen hadden toegang tot tienduizenden gegevens
Verder lezen
Kabinet heeft meer tijd nodig voor anonieme bsn s en socialemediamonitoring
Verder lezen
Europese Hof houdt onzekerheid over AVG in stand
Verder lezen
Organisatorische inbedding van maatregelen
Verder lezen