Overlap e-Privacyverordening en AVG

Onlangs werd in de Tweede Kamer de motie aangenomen om artikelsgewijs de overeenkomsten tussen de e-Privacyverordening en de AVG inzichtelijk te maken. In deze Kamerbrief licht Staatssecretaris Keijzer toe hoe zij om zal gaan met de aangenomen motie.

Geachte Voorzitter,

Onlangs heeft de uw Kamer de gewijzigde motie van het lid Wörsdörfer
(Kamerstuk 21505-30, nr. 443) aangenomen. In deze motie wordt de regering verzocht artikelsgewijs de samenloop en overlap van de e-Privacyverordening en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) nader inzichtelijk te maken. Verder roept de motie de regering op een MKB toets voor de ePrivacyverordening uit te voeren en de uitkomsten daarvan te betrekken bij de verdere onderhandelingen over het voorstel van de Europese Commissie en tot die tijd geen onomkeerbare stappen te zetten in de Europese raden en werkgroepen. In deze brief geef ik aan hoe ik met deze motie om zal gaan.

Een belangrijke aanleiding voor de motie is, zo blijkt uit de overwegingen, het feit dat bij het van kracht worden van de nieuwe e-Privacyregels het Nederlandse bedrijfsleven opnieuw, dat wil zeggen na de wijzigingen ten gevolge van de AVG, geconfronteerd zou gaan worden met ingrijpende wijzigingen van de regels op het terrein van privacy die een grote impact zouden hebben op het Nederlandse
bedrijfsleven.


Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Draagvlak creëren, hoe doe je dat? – 10 tips
Informatiebeveiliging en privacybescherming brengen veranderingen met zich mee voor gemeenten. En om verandering door te voeren, is draagvlak nodig. Als CISO, Privacy Officer of FG is het (mede) jouw taak om draagvlak te creëren voor deze veranderingen. Maar verandering gaat ook vaak hand in hand met weerstand. Dus hoe ga je hier effectief mee om? In deze blog geven we je tien praktische handvatten die je helpen bij het creëren van draagvlak.
Techblog: DNS h(ij)acking
De DNS wordt vaak het telefoonboek van het internet genoemd. In deze blog leggen we uit wat de DNS doet en hoe (en waarom) hackers proberen de DNS te hacken.
Wat te doen bij een beveiligingsincident?
Ook al neem je nog zoveel beveiligingsmaatregelen, vroeg of laat krijgt elke organisatie te maken met beveiligingsincidenten. Je kunt daarom maar beter goed voorbereid zijn. Welke stappen moeten er bijvoorbeeld genomen worden wanneer een incident plaatsvindt? En hoe kun je de gevolgen beheersen? Dit en meer leg je vast in een Incident Response Plan.

Meer recente berichten

Niet beveiligd tegen cyberinbraken? Dan riskeer je een megaboete
Verder lezen
Rotterdam schond privacy burgers met camera-auto
Verder lezen
VNG-reactie op onderzoeksrapport AP over persoonsgegevens smart cities
Verder lezen
Negen trends in cybersecurity voor 2022
Verder lezen
Archiefwet 2.0 aangepast op digitale overheid
Verder lezen
Bedrijven offeren IT-beveiliging op voor businessdoelen
Verder lezen
Oefenen voor een cyberaanval: En, gaat u losgeld betalen of niet?
Verder lezen
Gezichtsherkenning uitgelegd: hoe werkt het wat met privacy?
Verder lezen
Digitale weerbaarheid: van praten over naar doen
Verder lezen
22-26 november: Week van de Privacy 2021
Verder lezen