Als je CISO of Security officer bent bij een gemeente of gemeenschappelijke regeling dan kun je deelnemen aan regiobijeenkomsten van de IBD. In dit artikel vind je meer informatie over het programma en de locaties.
De bijeenkomsten vinden plaats in Diemen (woensdag 3 april 2019), Papendrecht (maandag 15 april 2019), Assen (dinsdag 23 april 2019) en Heerlen (vrijdag 26 april 2019).
Workshop BIO Vanaf 2020 geldt de Baseline Informatiebeveiliging Overheid als norm voor de Nederlandse overheid. De BIO is voor gemeenten de opvolger van de Baseline Informatiebeveiliging Gemeenten (BIG) en het jaar 2019 geldt als overgangsjaar. Tijdens de workshop komen alle ins & outs van de BIO aan de orde, zo ook de vernieuwde baselinetoets (inclusief privacy vragen). De implementatieaanpak is geheel gericht op de gemeentelijke praktijk en sluit aan bij de BIO-producten van de IBD.
Vanuit IB&P houden we je graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van informatiebeveiliging en privacy. We plaatsen iedere werkdag gemiddeld twee nieuwsberichten en bundelen deze elke week in een mooi overzicht.
: In de digitale wereld waarin we leven, verzamelen we een enorme hoeveelheid gegevens. Maar in deze tijd van dataverzameling is er gelukkig ook een AVG-principe dat steeds meer aandacht krijgt: gegevensminimalisatie.
Gemeenten besteden het beheer van software steeds vaker uit en maken hierbij gebruik van SaaS. Bij de selectie van een SaaS-leverancier is het belangrijk dat de leverancier weet wat er van hen verwacht wordt als het gaat om informatiebeveiliging. Want hoe zorg je ervoor dat ook die oplossingen aan de eisen van de gemeente voldoen?
Elke organisatie die persoonsgegevens verwerkt, is verplicht om een melding te maken bij de AP wanneer er zich een datalek heeft voorgedaan, zo ook gemeenten. Maar wanneer en voor welke datalekken moet je de AP informeren? En wanneer moet je het datalek melden aan de betrokkenen? Je leest het in deze blog.