Privacy Officer Servicepunt71

Werken voor de shared service organisatie voor meerdere gemeenten? In de rol van Privacy Officer bij Servicepunt71 werk je mee aan de nieuwe afdeling informatiemanagement binnen de organisatie.

32-36 uur max. € 4.225,- bij 36 uur (schaal 10)

Ben jij een ervaren en gedreven privacybewaker en wel in voor een avontuur? Dan is de functie van privacy officer bij onze nieuwe afdeling Informatiemanagement echt iets voor jou.

Wat zijn je werkzaamheden als Privacy Officer?

Vormgeven en bewaken van het privacybeleid op basis van de wetgeving, met specifieke aandacht voor de Basisregistratie Persoonsgegevens. Adviseren over de invoering of verbetering van onze systemen. Beoordelen van beveiligingsincidenten en datalekken en deze samen met de functionaris gegevensbescherming binnen de lijn afhandelen. Inrichting van de privacy-boekhouding en brede bewustmaking van privacyaspecten.

Op deze manier werk jij mee aan het succes van de nieuwe afdeling Informatiemanagement bij de shared service organisatie Servicepunt71. Stapsgewijs nemen we alle informatiemanagement- taken van vier gemeenten en twee samenwerkingsverbanden voor onze rekening, in een nieuwe organisatie met 50 enthousiaste en deskundige medewerkers. Uitzoeken, pionieren, lachen, vallen, opstaan en zorgen dat het gaat werken. Samen bouwen we aan een robuuste, effectieve, toekomstgerichte informatievoorziening voor de Leidse regio en aan een toonaangevende IT-organisatie. Een invloedrijke rol bij de bescherming van de gegevens van een paar honderdduizend burgers en honderden medewerkers, dat bieden we jou als privacy officer!

Wat vragen wij van jou?

Je bent enthousiast over jouw vakgebied, goed op de hoogte van ontwikkelingen en je past die gemakkelijk toe. Voor de business én voor je directe collega’s ben je een constructieve en overtuigende gesprekspartner die pragmatisch denkt en geen moeite heeft met het opzoeken van de grenzen van de mogelijkheden. Je koppelt een goed analytisch vermogen aan het genereren van ideeën en oplossingen. En je beschikt over:

 • Een HBO-opleiding, bijvoorbeeld in de richting bedrijfskundige informatica of rechten.
 • Aanvullende opleidingen, zoals S-DPP, S-DPF, CIPP/E of CIPM.
 • 2 tot 5 jaar werkervaring op het gebied van privacy bij de overheid.

Wat bieden wij jou?

Ruim baan voor een waakhond met lef zoals jij! Werken in de levendigheid van een organisatie onder constructie, die ook tijdens de bouw wordt afgerekend op betrouwbaarheid en kwaliteit. Nog lang niet alles ligt vast, maar we popelen om er vanaf 1 juli 2019 met elkaar de schouders onder te zetten. Jouw schouders, je projectervaring en vasthoudendheid zijn daarbij meer dan welkom. Verder hebben we voor jou:

 • Een salaris van maximaal € 4.225,- (schaal 10, bij een volledige werkweek).
 • Een vaste aanstelling en een werkweek van 32 tot 36 uur.
 • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 25 vakantiedagen, invloed op je werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken.
 • Overige arbeidsvoorwaarden die je via een Individueel Keuzebudget zelf kunt kiezen.
 • Bij jou passende opleidings- en doorgroeimogelijkheden.
 • De gelegenheid om aan het eind van de werkdag te ontspannen in één van de vele Leidse parken of in de gezellige horeca in de binnenstad (allemaal op loopafstand).

Enthousiast geworden over deze functie?

 • We zien je sollicitatie graag tegemoet. Solliciteren kan tot en met 12 mei. Let op: we nemen sollicitaties alleen in behandeling als ze binnenkomen via het online sollicitatieformulier.
 • Wil je eerst meer inhoudelijke informatie? Neem dan contact op met Henriëtte Tans, teammanager, op 06-50617804.
 • Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met onze Servicedesk HRM. Dat kan via (071) 516 74 00 of per mail.

Extra informatie

 • Benieuwd naar de nieuwe afdeling, wat we gaan doen en wie je nieuwe manager en collega’s worden? Op onze website vertellen we je graag meer.
 • Houd er rekening mee dat de vacaturetekst na de sluitingsdatum van deze site verdwijnt.
 • We werken volgens deze sollicitatiecode.
 • Het kan zijn dat we referenties natrekken, uiteraard met jouw toestemming.
Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Het belang van patchmanagement
Als we het hebben over informatiebeveiliging, komen de termen patches en patchmanagementproces vaak voorbij. Maar wat betekenen deze termen nu eigenlijk? Waarom is patchmanagement zo belangrijk? En hoe richt je zo’n proces dan in? In deze blog lees je hoe je hier zelf mee aan de slag kan.
De AVG versus de Wet politiegegevens (Wpg)
: Naast de AVG hebben politie en justitie te maken met de Wet politiegegevens (Wpg). Maar ook als gemeente heb je te maken met de Wpg, namelijk bij het werk van Buitengewoon opsporingsambtenaren (Boa’s). In deze blog leggen we uit hoe de AVG en Wpg van toepassing zijn op het werk van Boa’s en waar je als gemeente aan moet voldoen bij het verwerken van gegevens.
Implementatie van BCM – voorkomen is beter dan genezen
Om te voorkomen dat je kritische bedrijfsprocessen stilvallen, is het slim om potentiële bedreigingen vroegtijdig in kaart te brengen en een inschatting te maken van het effect van elke bedreiging op deze kritische processen. Dit proces noemen we ook wel Bedrijfs Continuïteits Management (BCM) of Bedrijfscontinuïteit. Maar hoe ga je hier mee aan de slag?

Meer recente berichten

Datahonger Chinese overheid groter dan gedacht
Verder lezen
Zwak beleid veroorzaakt cyberaanval op gemeente Buren
Verder lezen
Aanpak digitale veiligheid Gelderse gemeenten gelanceerd
Verder lezen
NSO Group: Ten minste vijf Europese landen gebruiken Pegasus
Verder lezen
Microsoft stopt met gezichtsherkenningsanalyse wegens privacyzorgen
Verder lezen
CISO Rijk Aart Jochem: Sturen op informatiebeveiliging
Verder lezen
NCSC geeft tips over response bij ransomware aanval
Verder lezen
Twee derde Nederlanders vreest inperking privacy met invoering EU wallet
Verder lezen
Noordenvelders geven meer prioriteit aan privacy
Verder lezen
Gemeenten: groot verschil tussen fysieke en digitale veiligheid
Verder lezen