Skip to main content

VNG zoekt CISO

Wil jij als CISO jouw kennis en ervaring inzetten om de VNG verder te helpen op het gebied van informatiebeveiliging? Ben jij daarnaast de schakel tussen verschillende lagen binnen een organisatie? Solliciteer dan uiterlijk 8 juli!

Chief lnformation Security Officer (36 uur)

Wat ga je doen:

Als Chief Information Security Officer waarborg je de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van informatie binnen de VNG. Dit doe je op basis van algemeen aanvaarde standaarden, zoals de ISO27001 en/of de BIO. Risicoanalyse, oog hebben voor bedrijfsvoering en inachtneming van de wettelijke voorschriften zijn daarbij sleutelbegrippen. Je kan goed samenwerken met verschillende disciplines op verschillende niveaus. Je bent tot slot alert, initiatiefrijk en omgevingsbewust.

Je komt bij de VNG te werken in het cluster Juridische Zaken en Kwaliteit bij Bedrijfsvoering en je rapporteert aan de directie. In de dagelijkse praktijk werk je samen met 3 cluster collega’s en het I&A team (6 personen). Het I&A team verzorgt de informatisering en geoutsourcete ICT voor zo’n 900 medewerkers.

Wat neem jij mee:

  • HBO/Academisch werk- en denkniveau;
  • Kennis en ervaring op het gebied van informatiebeveiliging en risicoanalyse methoden;
  • Kennis en ervaring op het gebied van bestuurs-/bedrijfskunde en/of informatica;
  • Je bent op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van ICT (besturingssystemen, netwerken, standaarden, ontwikkel- en beheermethoden);
  • Je hebt kennis van de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO) en de ISO 27001/27002;
  • Je bent goed in adviseren en hebt ervaring met projectmanagement.

Dit bieden we je:

  • Je krijgt een contract voor 1 jaar, met uitzicht op verlenging bij goed functioneren en gelijkblijvende bedrijfsomstandigheden;
  • Jouw salaris bedraagt maximaal € 4.867,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek (VNG-schaal 11). Jouw daadwerkelijke inschaling is afhankelijk van opleiding en werkervaring met daarbij mogelijk plaatsing in een aanloopschaal;
  • Je krijgt 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%;
  • Jouw overige arbeidsvoorwaarden zijn grotendeels afgestemd op die van de Rijksoverheid;

Wat biedt het werken bij de VNG jou?

We kunnen je nu al vertellen dat geen dag hetzelfde is en dat de week zich niet altijd laat plannen. Daarom moet je stevig in je schoenen staan en de nodige flexibiliteit hebben om te zorgen dat er een goede balans is in je werk. We geven je een grote mate van zelfstandigheid en de ruimte om zelf te bepalen hoe je je werkdag invult. Daar tegenover staat dat je ook verantwoordelijkheid neemt, dat je initiatief toont in het zoeken van verbinding en transparant bent over je aanpak en resultaten.

Wie zijn wij?

Wij zijn de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. We streven dagelijks naar een krachtige en vitale lokale democratie. Dat dragen we in ons hart en daar werken we iedere dag met veel passie aan.

We zijn een lerende organisatie, we stellen ons continu de vraag waar we staan en wat we kunnen verbeteren. Die vraag stellen we ook aan jou! Je geeft namelijk zelf sturing aan je eigen carrière. De VNG ondersteunt je daarin met de benodigde faciliteiten en stimuleert interne doorstroom.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Het algoritmeregister: Hoe gemeenten algoritmes verantwoord inzetten
Steeds meer gemeenten gebruiken algoritmes om hun werk efficiënter te maken. Handig, maar het brengt ook risico’s met zich mee voor privacy, veiligheid en transparantie. Daarom is er sinds 2022 een landelijk algoritmeregister. In deze blog lees je wat dit register inhoudt en hoe gemeenten algoritmes verantwoord kunnen gebruiken.
Waarom een DPIA onmisbaar is binnen gemeentelijke projecten
Vanuit de AVG en BIO moet je als gemeente allerlei (verplichte) maatregelen nemen. Zo moet je bij gegevensverwerkingen met een hoog privacyrisico een Data Protection Impact Assessment (DPIA) uitvoeren. In deze blog lees je wat een DPIA precies is en waarom deze zo belangrijk is voor gemeentelijke projecten.
In 5 stappen naar een succesvolle GAP-analyse van de BIO
: Een GAP-analyse geeft snel inzicht in hoeverre jouw gemeente voldoet aan de normen van de BIO. Het laat zien wat al goed geregeld is en waar nog verbeteringen nodig zijn. Maar hoe voer je een GAP-analyse effectief uit? In deze blog ontdek je het aan de hand van een praktisch stappenplan.

Meer recente berichten

CBS: bijna helft Nederlandse bedrijven gebruikt geen AI wegens privacy
Verder lezen
NIS2 geeft cyberbeveiliging bedrijven een boost
Verder lezen
90 procent van de professionals verwacht dat nieuwe regelgeving, zoals DORA, NIS2 en de EU AI Act, de werkdruk zal beinvloeden
Verder lezen
NZa verwijdert gevoelige informatie van 500.000 clienten in de ggz
Verder lezen
Lancering register voor Functionarissen voor Gegevensbescherming
Verder lezen
Van Weel verwijst naar andere landen bij vertraging NIS2
Verder lezen
Deze wachtwoorden moet je absoluut vermijden volgens cyberexperts, en 4 tips voor een sterk wachtwoord
Verder lezen
Microsoft moet LinkedIn gebruiker 50.000 euro betalen na inzet trackingcookies
Verder lezen
Beveiligingsexpert Schneier: privacy trekt overal aan het kortste eind
Verder lezen
Z-Cert: cyberdreiging neemt toe, meer samenwerking must
Verder lezen