VNG zoekt CISO

Wil jij als CISO jouw kennis en ervaring inzetten om de VNG verder te helpen op het gebied van informatiebeveiliging? Ben jij daarnaast de schakel tussen verschillende lagen binnen een organisatie? Solliciteer dan uiterlijk 8 juli!

Chief lnformation Security Officer (36 uur)

Wat ga je doen:

Als Chief Information Security Officer waarborg je de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van informatie binnen de VNG. Dit doe je op basis van algemeen aanvaarde standaarden, zoals de ISO27001 en/of de BIO. Risicoanalyse, oog hebben voor bedrijfsvoering en inachtneming van de wettelijke voorschriften zijn daarbij sleutelbegrippen. Je kan goed samenwerken met verschillende disciplines op verschillende niveaus. Je bent tot slot alert, initiatiefrijk en omgevingsbewust.

Je komt bij de VNG te werken in het cluster Juridische Zaken en Kwaliteit bij Bedrijfsvoering en je rapporteert aan de directie. In de dagelijkse praktijk werk je samen met 3 cluster collega’s en het I&A team (6 personen). Het I&A team verzorgt de informatisering en geoutsourcete ICT voor zo’n 900 medewerkers.

Wat neem jij mee:

  • HBO/Academisch werk- en denkniveau;
  • Kennis en ervaring op het gebied van informatiebeveiliging en risicoanalyse methoden;
  • Kennis en ervaring op het gebied van bestuurs-/bedrijfskunde en/of informatica;
  • Je bent op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van ICT (besturingssystemen, netwerken, standaarden, ontwikkel- en beheermethoden);
  • Je hebt kennis van de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO) en de ISO 27001/27002;
  • Je bent goed in adviseren en hebt ervaring met projectmanagement.

Dit bieden we je:

  • Je krijgt een contract voor 1 jaar, met uitzicht op verlenging bij goed functioneren en gelijkblijvende bedrijfsomstandigheden;
  • Jouw salaris bedraagt maximaal € 4.867,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek (VNG-schaal 11). Jouw daadwerkelijke inschaling is afhankelijk van opleiding en werkervaring met daarbij mogelijk plaatsing in een aanloopschaal;
  • Je krijgt 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%;
  • Jouw overige arbeidsvoorwaarden zijn grotendeels afgestemd op die van de Rijksoverheid;

Wat biedt het werken bij de VNG jou?

We kunnen je nu al vertellen dat geen dag hetzelfde is en dat de week zich niet altijd laat plannen. Daarom moet je stevig in je schoenen staan en de nodige flexibiliteit hebben om te zorgen dat er een goede balans is in je werk. We geven je een grote mate van zelfstandigheid en de ruimte om zelf te bepalen hoe je je werkdag invult. Daar tegenover staat dat je ook verantwoordelijkheid neemt, dat je initiatief toont in het zoeken van verbinding en transparant bent over je aanpak en resultaten.

Wie zijn wij?

Wij zijn de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. We streven dagelijks naar een krachtige en vitale lokale democratie. Dat dragen we in ons hart en daar werken we iedere dag met veel passie aan.

We zijn een lerende organisatie, we stellen ons continu de vraag waar we staan en wat we kunnen verbeteren. Die vraag stellen we ook aan jou! Je geeft namelijk zelf sturing aan je eigen carrière. De VNG ondersteunt je daarin met de benodigde faciliteiten en stimuleert interne doorstroom.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

De rol van de OR bij privacy op de werkvloer
De ondernemingsraad (OR) speelt een belangrijke rol in een organisatie, ook op het gebied van privacy op de werkvloer.
Het belang van patchmanagement
Als we het hebben over informatiebeveiliging, komen de termen patches en patchmanagementproces vaak voorbij. Maar wat betekenen deze termen nu eigenlijk? Waarom is patchmanagement zo belangrijk? En hoe richt je zo’n proces dan in? In deze blog lees je hoe je hier zelf mee aan de slag kan.
De AVG versus de Wet politiegegevens (Wpg)
: Naast de AVG hebben politie en justitie te maken met de Wet politiegegevens (Wpg). Maar ook als gemeente heb je te maken met de Wpg, namelijk bij het werk van Buitengewoon opsporingsambtenaren (Boa’s). In deze blog leggen we uit hoe de AVG en Wpg van toepassing zijn op het werk van Boa’s en waar je als gemeente aan moet voldoen bij het verwerken van gegevens.

Meer recente berichten

BoF: Gemeenten hebben AVG basis nog steeds niet op orde
Verder lezen
Incidentresponsplan Ransomware
Verder lezen
Nederlandse datacenters en DNS providers krijgen zorg en meldplicht
Verder lezen
Nederlandse gemeenten sturen onbewust data naar VS
Verder lezen
Overheden kunnen elkaar straks waarschuwen over criminele praktijken
Verder lezen
Wat hebben we geleerd van cyberaanvallen op kritieke infrastructuur?
Verder lezen
NCTV: Risico op ontwrichting groter door scheefgroei dreiging en weerbaarheid
Verder lezen
Een op de vijf IT beslissers heeft weinig vertrouwen in databescherming en privacy van de cloud
Verder lezen
Beschermt de Autoriteit Persoonsgegevens privacy, of verstoort ze de vrije markt?
Verder lezen
Het is geen keuze, beveilig die digitale ramen
Verder lezen