Adviseur privacy Amersfoort

Ben jij een daadkrachtige jurist en een verbinder? En wil je het gezicht van privacy zijn voor de gemeente Amersfoort? Kijk dan eens naar deze vacature.

Waar ga je werken?

Amersfoort – een stad met ruim 155.000 inwoners – heeft, net als andere gemeenten, te maken met groeiende verantwoordelijkheden: de complexiteit van (lokale) wet- en regelgeving neemt toe. Ontwikkelingen als decentralisaties in het sociale domein, de noodzaak van én aandacht voor privacy en informatiebeveiliging, meer bevoegdheden voor de burgemeester op het gebied van veiligheid én de omvangrijke Omgevingswet, hebben allemaal ingrijpende gevolgen.
 
Amersfoort ontwikkelt. De afdeling Juridische Dienstverlening en Advies (JDA) ontwikkelt mee. De afdeling bedient de hele organisatie en het gemeentebestuur met juridisch advies, kwaliteitszorg en het thema privacy. De afdeling (32 fte) staat midden in een belangrijke ontwikkelopgave: het stevig positioneren en uitbouwen van de afdeling als betrouwbaar adviseur voor de organisatie. Amersfoort ziet een jurist als ‘enabler’, iemand die vooraf al meedenkt, die mogelijkheden ziet, die probleemoplossend adviseert in verbinding met de interne ‘klant’.
 
Voor deze opgave zoeken wij jou; een talentvol professional die als verbinder én kartrekker aan de slag gaat. Met de nieuwe afdelingsmanager en je collega’s start je als adviseur privacy in een fase waarin je samen de ambities van de afdeling verder vorm geeft. Het cluster privacy is daarbinnen een enthousiast team dat – na een projectgerichte aanpak van het thema – steeds meer zelf in positie is.
 
Bij de gemeente Amersfoort werk je in een informele cultuur met korte lijnen aan complexe opgaves en een hoge kwaliteit van diensten. Hier kan jij echt een verschil maken.

Wat ga je doen?

Samen met je drie collega-adviseurs ben je het gezicht van privacy van de gemeente Amersfoort. Je hebt een rol bij het opstellen van en het verder implementeren van de AVG, waaronder het privacybeleid, het adviseren bij het afsluiten van verwerkersovereenkomsten en bij het uitvoeren van DPIA’s. Ook vervul je een brugfunctie naar het vakgebied informatiebeveiliging.  Daarnaast geef je gevraagd en ongevraagd advies over specifieke onderwerpen uit de AVG aan collega’s in de gehele organisatie. Je hebt een brede juridische interesse en bent in de toekomst mogelijk ook inzetbaar op andere juridische onderwerpen.

Wat is je achtergrond?

Je hebt bij voorkeur een afgeronde juridische opleiding op WO-niveau en aantoonbare ervaring met de AVG, contractenrecht en procedures op grond van de Awb. Daarnaast heb je kennis van en affiniteit met informatiebeveiliging. Als je in de rol van privacy officer hebt gewerkt is dat een duidelijke pré. Je bent autonoom, maar je werkt ook graag samen. Je kunt feedback geven en ontvangen. Wij zoeken nadrukkelijk iemand die van denken naar doen kan schakelen, die het leuk vindt om kennis daadwerkelijk tot uitvoering te brengen. Iemand die down to earth is, zo nodig pragmatisch kan manoeuvreren in de balans van wet en bedrijfsproces. Ook bewaak jij graag overzicht over je werk. Voor deze functie zijn een gezonde dosis stressbestendigheid en humor geen overbodige luxe.

Wat bieden wij je?

Verantwoordelijk en maatschappelijk relevant werk in een informele organisatie die hoge eisen aan je stelt. Amersfoort ondersteunt ontwikkelingswensen en investeert in jouw groei. Je salaris bedraagt maximaal € 4.859,- per maand (schaal 11) bij een 36-urige werkweek.
Daarnaast ontvang je maandelijks een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% dat je vrij kunt besteden aan de beschikbare doelen, passend bij jouw persoonlijke wensen. De gemeente Amersfoort heeft goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden en ouderschapsverlof (50% doorbetaald).

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Dataminimalisatie: waarom minder soms meer is.
: In de digitale wereld waarin we leven, verzamelen we een enorme hoeveelheid gegevens. Maar in deze tijd van dataverzameling is er gelukkig ook een AVG-principe dat steeds meer aandacht krijgt: gegevensminimalisatie.
Hoe zorg je dat een SaaS-leverancier voldoet aan je beveiligingseisen?
Gemeenten besteden het beheer van software steeds vaker uit en maken hierbij gebruik van SaaS. Bij de selectie van een SaaS-leverancier is het belangrijk dat de leverancier weet wat er van hen verwacht wordt als het gaat om informatiebeveiliging. Want hoe zorg je ervoor dat ook die oplossingen aan de eisen van de gemeente voldoen?
Wat zijn de verplichtingen rondom het melden van een datalek?
Elke organisatie die persoonsgegevens verwerkt, is verplicht om een melding te maken bij de AP wanneer er zich een datalek heeft voorgedaan, zo ook gemeenten. Maar wanneer en voor welke datalekken moet je de AP informeren? En wanneer moet je het datalek melden aan de betrokkenen? Je leest het in deze blog.

Meer recente berichten

Privacy: de poortwachter voor onze mensenrechten
Verder lezen
Nieuwe Archiefwet verslechtert positie burger
Verder lezen
Extra geld voor toezicht op nieuwe digitale wetgeving
Verder lezen
Oeps: gemeente Alkmaar maakt per ongeluk 236.000 euro over aan nepdirecteur
Verder lezen
Kuipers: dataopslag huisartsen is niet mijn zaak
Verder lezen
Consumentenbond klaagt Google aan en eist 750 euro per gebruiker
Verder lezen
Cisco VPN s zonder multifactorauthenticatie gericht op Akira Ransomware
Verder lezen
De dieven specialiseren zich. Er is een cybercrimineel voor iedereen
Verder lezen
Juridische strijdbijl weer opgegraven: Franse politicus wil Data Privacy Framework van tafel
Verder lezen
1 op de 3 mkb bedrijven onbekend met privacyregels
Verder lezen