Digitaal weerbaarder met GGI-Veilig

Gemeenten zijn zich er bewust van dat zij in dit tijdperk digitaal weerbaar moeten zijn. In opdracht van gemeenten biedt VNG Realisatie daarvoor verscheidene diensten aan. Naast die van de Informatiebeveiligingsdienst (IBD) is dat het producten/dienstenportfolio van GGI-Veilig.

Het portfolio bestaat uit producten en diensten voor operationele informatiebeveiliging van gemeenten en is gecontracteerd in een gezamenlijke aanbesteding die heeft geresulteerd in tien raamovereenkomsten met in totaal zeven leveranciers. Dat zijn KPN voor Managed SIEM/SOC dienstverlening, KPN, Protinus IT en Telindus ISIT voor aanvullende security producten/diensten en Capgemini, BDO Advisory, KPN, Ordina, IT-Staffing en Protinus IT voor security expertise services.

Deelnemers

GGI-Veilig heeft 331 gemeenten als deelnemer. Het is ook – door dit enorme volume – voor de 24 gemeenten die zich niet hadden aangemeld mogelijk om af te nemen onder de raamovereenkomst. Nu, net na de zomer, staat er een aantal activiteiten gepland voor gemeenten om te zorgen dat zij daadwerkelijk kunnen afnemen en gebruiken. Goede kennis van zaken is daarbij essentieel en daarom komen er in september en oktober regiobijeenkomsten bij u in de buurt. De ervaring leert dat het van grote toegevoegde waarde is om daarbij aanwezig te zijn. We komen u dan ook graag tegen de komende weken!

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Gemeentelijke privacy: Een blik achter de schermen
De AVG bestaat dit jaar vijf jaar. Sinds 25 mei 2018 moeten alle organisaties, waaronder gemeenten, voldoen aan de verplichtingen uit de AVG bij het verwerken van persoonsgegevens. Maar hoe is het gesteld met de privacy bij gemeenten? Hebben ze de basis op orde? Je leest het in deze blog.
Hoe zet je Artificial Intelligence (AI) succesvol in?
Gemeenten maken steeds meer gebruik van AI, omdat dit ontzettend veel kansen biedt. Tegelijkertijd roept het gebruik van AI ook nieuwe vragen op. Je leest er meer over in deze blog
Een DPIA uitgevoerd en dan?
Voor gegevensverwerkingen met een hoog privacyrisico geldt dat je een DPIA moet uitvoeren. Maar wat doe je met de uitkomsten van een DPIA en hoe zorg je ervoor dat een DPIA geen eenmalige actie is maar over een bepaalde tijd herhaald wordt?

Meer recente berichten

Privacy risico s in kaart brengen met een DPIA
Verder lezen
Beveiliging informatie geen prioriteit bij Ministerie van Buitenlandse Zaken
Verder lezen
NIS2: onduidelijke wet in combinatie met hoge boetes
Verder lezen
AP wil opheldering over fraude algoritme gemeenten
Verder lezen
Een tip of klacht indienen bij de AP
Verder lezen
Wegiz vraagt om aantal nieuwe NEN normen
Verder lezen
Hack bij gemeente: criminelen hadden toegang tot tienduizenden gegevens
Verder lezen
Kabinet heeft meer tijd nodig voor anonieme bsn s en socialemediamonitoring
Verder lezen
Europese Hof houdt onzekerheid over AVG in stand
Verder lezen
Organisatorische inbedding van maatregelen
Verder lezen