Skip to main content

Digitaal weerbaarder met GGI-Veilig

Gemeenten zijn zich er bewust van dat zij in dit tijdperk digitaal weerbaar moeten zijn. In opdracht van gemeenten biedt VNG Realisatie daarvoor verscheidene diensten aan. Naast die van de Informatiebeveiligingsdienst (IBD) is dat het producten/dienstenportfolio van GGI-Veilig.

Het portfolio bestaat uit producten en diensten voor operationele informatiebeveiliging van gemeenten en is gecontracteerd in een gezamenlijke aanbesteding die heeft geresulteerd in tien raamovereenkomsten met in totaal zeven leveranciers. Dat zijn KPN voor Managed SIEM/SOC dienstverlening, KPN, Protinus IT en Telindus ISIT voor aanvullende security producten/diensten en Capgemini, BDO Advisory, KPN, Ordina, IT-Staffing en Protinus IT voor security expertise services.

Deelnemers

GGI-Veilig heeft 331 gemeenten als deelnemer. Het is ook – door dit enorme volume – voor de 24 gemeenten die zich niet hadden aangemeld mogelijk om af te nemen onder de raamovereenkomst. Nu, net na de zomer, staat er een aantal activiteiten gepland voor gemeenten om te zorgen dat zij daadwerkelijk kunnen afnemen en gebruiken. Goede kennis van zaken is daarbij essentieel en daarom komen er in september en oktober regiobijeenkomsten bij u in de buurt. De ervaring leert dat het van grote toegevoegde waarde is om daarbij aanwezig te zijn. We komen u dan ook graag tegen de komende weken!

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Het algoritmeregister: Hoe gemeenten algoritmes verantwoord inzetten
Steeds meer gemeenten gebruiken algoritmes om hun werk efficiënter te maken. Handig, maar het brengt ook risico’s met zich mee voor privacy, veiligheid en transparantie. Daarom is er sinds 2022 een landelijk algoritmeregister. In deze blog lees je wat dit register inhoudt en hoe gemeenten algoritmes verantwoord kunnen gebruiken.
Waarom een DPIA onmisbaar is binnen gemeentelijke projecten
Vanuit de AVG en BIO moet je als gemeente allerlei (verplichte) maatregelen nemen. Zo moet je bij gegevensverwerkingen met een hoog privacyrisico een Data Protection Impact Assessment (DPIA) uitvoeren. In deze blog lees je wat een DPIA precies is en waarom deze zo belangrijk is voor gemeentelijke projecten.
In 5 stappen naar een succesvolle GAP-analyse van de BIO
: Een GAP-analyse geeft snel inzicht in hoeverre jouw gemeente voldoet aan de normen van de BIO. Het laat zien wat al goed geregeld is en waar nog verbeteringen nodig zijn. Maar hoe voer je een GAP-analyse effectief uit? In deze blog ontdek je het aan de hand van een praktisch stappenplan.

Meer recente berichten

CBS: bijna helft Nederlandse bedrijven gebruikt geen AI wegens privacy
Verder lezen
NIS2 geeft cyberbeveiliging bedrijven een boost
Verder lezen
90 procent van de professionals verwacht dat nieuwe regelgeving, zoals DORA, NIS2 en de EU AI Act, de werkdruk zal beinvloeden
Verder lezen
NZa verwijdert gevoelige informatie van 500.000 clienten in de ggz
Verder lezen
Lancering register voor Functionarissen voor Gegevensbescherming
Verder lezen
Van Weel verwijst naar andere landen bij vertraging NIS2
Verder lezen
Deze wachtwoorden moet je absoluut vermijden volgens cyberexperts, en 4 tips voor een sterk wachtwoord
Verder lezen
Microsoft moet LinkedIn gebruiker 50.000 euro betalen na inzet trackingcookies
Verder lezen
Beveiligingsexpert Schneier: privacy trekt overal aan het kortste eind
Verder lezen
Z-Cert: cyberdreiging neemt toe, meer samenwerking must
Verder lezen