Vooringevuld verwerkingsregister gemeenten

Heeft jouw gemeente ook meegewerkt aan het onderzoek van Open State Foundation over verwerkingsregisters? Mede als gevolg hiervan is een vooringevuld verwerkingsregister ontwikkeld door een aantal gemeenten, de IBD, Open State Foundation en PMP.

Op grond van de AVG moeten gemeenten een verwerkingsregister bijhouden. De afgelopen periode hebben gemeenten (Amersfoort, De Ronde Venen, Ede, HLTsamen (Hillegom, Lisse en Teylingen), Zaanstad), samen met de IBD, Open State Foundation en Privacy Management Partners een vooringevuld verwerkingsregister met een handreiking opgesteld op basis van o.a. de voorbeelden van diverse gemeenten. Het vooringevulde register – opgesteld in een Excel-spreadsheet – bevat een overzicht van verwerkingen die doorgaans bij iedere gemeenten worden uitgevoerd. Daarom is het mogelijk om op hoofdlijnen dezelfde gegevens per verwerking, zoals vereist op grond van art. 30 AVG, op te nemen. Daarnaast zijn enkele optionele kolommen toegevoegd, zoals voor verwijzingen naar eventuele verwerkersovereenkomsten en DPIA’s, om van het register een meer centrale registratie van de AVG te maken.

In de bijbehorende handreiking wordt ingegaan op o.a. hoe het vooringevulde verwerkingsregister in elkaar zit en wat de toegevoegde waarde is van de optionele kolommen. In de bijlage wordt per kolom een toelichting gegeven.

Verder lezen bij de bron
Overheid, stop met PDF!
IBD Crisisgame

Copyright © 2014 - 2019 IB&P B.V.
Onze algemene voorwaarden & privacyverklaring. Ook handig: de sitemap