Digitale identiteit is geen handelswaar

Eind januari wordt de Wet Digitale Overheid behandeld in de Tweede Kamer (het wetsvoorstel staat hier online). Eén van de zaken die daarin worden behandeld betreft: “de digitale toegang tot publieke dienstverlening voor burgers (natuurlijke personen) en bedrijven (rechtspersonen en ondernemingen).”

Vanwege het belang van goede digitale identiteit volgen we het proces kritisch. We maken ons zorgen dat de wet, zoals die nu is geformuleerd, niet voldoende vertrouwen biedt door juist een opening te laten voor big-tech om de persoonsgegevens van Nederlandse burgers te gebruiken voor hun surveillance economie.

Anouk Tijhuis
Recente berichten van Anouk Tijhuis (bekijk alles)
    Handreiking Verhogen bewustzijn informatiebeveiliging gepubliceerd
    Hoe ga ik om met het Citrix-lek?