Grotere inspanningen nodig om alle Europeanen uit te rusten met digitale basisvaardigheden

Het wordt tegenwoordig steeds belangrijker om over digitale vaardigheden te beschikken. De afgelopen jaren is er echter in de EU weinig vooruitgang geboekt bij het verbeteren van digitale basiscompetenties van volwassenen.

Hoewel de Commissie de lidstaten richtsnoeren heeft verstrekt en ondersteuning heeft geboden, waren er relatief weinig door de EU gefinancierde projecten die op de elementaire digitale geletterdheid van volwassenen waren gericht. De Europese Rekenkamer (ERK) heeft onderzocht wat de EU heeft gedaan om de digitale vaardigheden van volwassenen te verbeteren en wat zij voor de periode 2021-2027 heeft gepland.

In 2019 beschikten meer dan 75 miljoen Europese volwassenen in de werkende leeftijd niet over ten minste elementaire digitale vaardigheden. Dit was met name het geval voor oudere, lager opgeleide en werkloze volwassenen. Tegelijkertijd zijn voor meer dan 90 % van de banen al ten minste elementaire digitale vaardigheden vereist.

Verder lezen bij de bron
IB&P
Laatste berichten van IB&P (alles zien)

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Wat kunnen we leren van gemeente Amersfoort?
Eind mei is het eindrapport van de Rekenkamer Amersfoort naar de bescherming van persoonsgegevens verschenen. Hoe beschermt de gemeente de gegevens van haar inwoners? Hoe doen derden dat? En wat kunnen andere gemeenten leren van Amersfoort?
Privacy: prioriteit of moetje?
Deze week bestond de AVG-privacywet drie jaar. De afgelopen jaren hebben gemeenten hard gewerkt om deze privacywet te implementeren. De grootste frustratie van CISO’s, Privacy Officers en FG’s hierbij, is om de aandacht van bestuurders voor dit onderwerp te krijgen én houden. Want hoe doe je dat?
Met de BIO bezig blijven: hoe lang?
De implementatie van de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO) is geen eenvoudige opgave. Waarom wil het niet zo vlotten? Dat staat centraal in deze blog.

Meer recente berichten

Belangen afwegen in de AVG
Verder lezen
Weerbare Digitale Overheid
Verder lezen
Kosten en kansen van ICT in de publieke sector
Verder lezen
Datalekken kosten financieel dienstverleners steeds meer geld
Verder lezen
Hoe ziet de toekomst eruit voor enterprise-encryptie?
Verder lezen
Europees modelcontract data-privacy krijgt update
Verder lezen
Minder privacyklachten en datalekken in 2020
Verder lezen
Nieuwe rol Agentschap Telecom in digitale veiligheid
Verder lezen
Beveiligen kritieke infra moet op identiteitsniveau
Verder lezen
Handreiking voor archiveren van algoritmes gepubliceerd
Verder lezen