82% van de Europese organisaties verhoogt security-budget voor Zero Trust

Het nieuwe werken heeft de stap naar een Zero Trust-cultuur versneld maar vertrouwen in wachtwoorden toch nog populair.

Organisaties zijn in de loop van de pandemie steeds bewuster geworden van hun (online) beveiliging waardoor ze nu veel meer investeren in Zero Trust. Dit blijkt uit een nieuw onderzoeksrapport van identiteitsexpert Okta. Het State of Zero Trust Security 2021-onderzoek vroeg 600 leiders op het gebied van security naar hun security-initiatieven. Hieruit blijkt dat het thuiswerken een verschuiving veroorzaakt in hoe bedrijven naar het belang van Zero Trust kijken: met name bij financiële dienstverleners, organisaties in de gezondheidszorg en organisaties in de software-industrie toont het onderzoek de grootste vooruitgang.

Meer dan driekwart (78%) van de bedrijven wereldwijd zegt dat Zero Trust in prioriteit is toegenomen en bijna 90% werkt momenteel aan een Zero Trust-initiatief, tegenover slechts 41% een jaar geleden. In 2019 was Zero Trust een prioriteit voor slechts 18% van de Europese bedrijven. Nu, twee jaar later, is Europa wereldwijd het meest ontwikkeld als het gaat om implementatie van Zero Trust: 90% van de Europese bedrijven heeft de strategie volledig geïmplementeerd of is dat van plan de komende maanden te doen.

82% van de Europese organisaties hebben in 2021 hun Zero Trust-budgetten verhoogd, terwijl geen enkel bedrijf in Europa zegt dat ze hun budget hebben verlaagd. Dat deze budgetverschuivingen hebben plaatsgevonden in een periode van recessie, benadrukt het belang van Zero Trust.

De grootste uitdagingen voor Europese organisaties bij het invoeren van een Zero Trust-infrastructuur zijn:

• Kostenoverwegingen (26%)
• Technologische gebreken (22%)
• Overtuigen stakeholders (19%)
• Bewustzijn van Zero Trust oplossingen (15%)

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Het NIST CyberSecurity Framework als kans?
Binnen informatiebeveiliging praten we vaak over normen, managementsystemen en frameworks. Zo heb je het NIST Cyber Security Framework, maar hoe verhoudt dat zich tot het ISMS en de BIO? Lees het in onze blog.
Waar gaat de Wet digitale overheid over?
Vorig jaar is het wetsvoorstel voor de Wet digitale overheid (Wdo) aangenomen door de Tweede Kamer. Maar waar gaat deze wet nu precies over? Wanneer gaat de wet (pas) van kracht en wat betekent dit voor jouw gemeentelijke organisatie?
Beleid voor informatiebeveiliging in bredere context
Een informatiebeveiligingsbeleid zou niet uit de lucht moeten komen vallen, maar een logisch gevolg van andere beleid en relevante, actuele ontwikkelingen. Juist die zetten we voor je op rij in deze blog. Handig, toch?

Meer recente berichten

Uitfasering uitgifte publiek vertrouwde webcertificaten PKIoverheid
Verder lezen
Ollongren: Gemeenten onvoldoende bewust van AVG
Verder lezen
Gepubliceerd: Werkdocument Audit Wet politiegegevens voor gemeenten
Verder lezen
Cyberaanvallen kunnen leiden tot een grote ramp
Verder lezen
Dit is wat er met je privégegevens kan gebeuren na een datalek
Verder lezen
Joost de Jong, wethouder Eindhoven: Security is kerntaak
Verder lezen
Investeer in cybersecurity, niet eenmalig maar blijvend
Verder lezen
Zorgverzekeraar CZ verandert werkwijze na onderzoek privacy-autoriteit
Verder lezen
Handreiking Wgs in samenwerking met de AP
Verder lezen
Audio blog: De succesfactoren voor een goede implementatie van informatiebeveiliging
Verder lezen