Certificaten van Lets Encrypt worden ingetrokken

De organisatie Let s Encrypt laat weten een groot aantal uitgegeven certificaten te moeten intrekken vanwege een fout in de validatie van domeinnamen. Het gaat hier alleen om certificaten van domeinen die gevalideerd zijn via de TLS-ALPN-01-methode. Het intrekken van deze certificaten zal op 28 januari 2022 om 17.00 uur Nederlandse tijd plaatsvinden. Het gevolg hiervan is dat domeinen die deze certificaten gebruiken niet meer vertrouwd zullen worden door bijvoorbeeld de webbrowsers Chrome, Safari, Edge en Firefox. Let s Encrypt heeft gebruikers die deze certificaten gebruiken geinformeerd via het emailadres dat is opgegeven tijdens de registratie bij Let s Encrypt.

Wat is Let s Encrypt?

Let s Encrypt is een certificaatautoriteit waar gratis certificaten kunnen worden aangevraagd voor een domein om de privacy en integriteit van bijvoorbeeld een website of webapplicatie te beschermen. Zo n certificaat is noodzakelijk om een website of webapplicatie te kunnen versleutelen. Doordat Let s Encrypt gratis is en breed ondersteund wordt, hebben deze certificaten de afgelopen jaren bijgedragen aan de grote toename van versleutelde websites.

Wat is het risico?

Als je voor je bedrijf gebruik maakt van webapplicaties met een Let s Encrypt-certificaat die via TLS-ALPN-01 domeinvalidatie is aangemaakt, dan zal dit certificaat niet meer vertrouwd worden na de intrekking. Je website, webapplicatie, CRM-pakket of webshop zal hierdoor niet meer toegankelijk zijn voor bezoekers.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Dataminimalisatie: waarom minder soms meer is.
: In de digitale wereld waarin we leven, verzamelen we een enorme hoeveelheid gegevens. Maar in deze tijd van dataverzameling is er gelukkig ook een AVG-principe dat steeds meer aandacht krijgt: gegevensminimalisatie.
Hoe zorg je dat een SaaS-leverancier voldoet aan je beveiligingseisen?
Gemeenten besteden het beheer van software steeds vaker uit en maken hierbij gebruik van SaaS. Bij de selectie van een SaaS-leverancier is het belangrijk dat de leverancier weet wat er van hen verwacht wordt als het gaat om informatiebeveiliging. Want hoe zorg je ervoor dat ook die oplossingen aan de eisen van de gemeente voldoen?
Wat zijn de verplichtingen rondom het melden van een datalek?
Elke organisatie die persoonsgegevens verwerkt, is verplicht om een melding te maken bij de AP wanneer er zich een datalek heeft voorgedaan, zo ook gemeenten. Maar wanneer en voor welke datalekken moet je de AP informeren? En wanneer moet je het datalek melden aan de betrokkenen? Je leest het in deze blog.

Meer recente berichten

Consumentenbond klaagt Google aan en eist 750 euro per gebruiker
Verder lezen
Cisco VPN s zonder multifactorauthenticatie gericht op Akira Ransomware
Verder lezen
De dieven specialiseren zich. Er is een cybercrimineel voor iedereen
Verder lezen
Juridische strijdbijl weer opgegraven: Franse politicus wil Data Privacy Framework van tafel
Verder lezen
1 op de 3 mkb bedrijven onbekend met privacyregels
Verder lezen
Politie Nederland deed mee met actie tegen botnet dat 700.000 pc s infecteerde
Verder lezen
Russische cybercrimebende Trickbot harder aangepakt door VS en VK
Verder lezen
Poging tot invoeren verplicht online ID sneuvelt bij Amerikaanse rechter
Verder lezen
Antwerpen worstelt met gevolgen hack
Verder lezen
Nulmeting Normenkader IBP: waar staat het funderend onderwijs met informatiebeveiliging?
Verder lezen