Bedrijven die streng zijn met privacy jagen klanten niet weg, maar tonen zich als attente hoeder van klantdata. Dat levert juist positieve aandacht en soms zelfs nieuwe kopers op.
Het beschermen van persoonlijke gegevens van consumenten wordt veelal gezien als een noodzakelijk kwaad dat de wet dicteert. Zoals de discussie rondom cookiewalls bijvoorbeeld laat zien, worden er geen schoonheidsprijzen mee gewonnen. Privacyregels lijken eerder lastig dan nuttig.
Nieuw onderzoek laat echter zien dat streng en transparant omgaan met klantgegevens juist nieuwe klanten kan opleveren. De crux zit m in de wijze waarop met de consument wordt gecommuniceerd en in welke mate deze het idee van controle ervaart.
Vandaag op de eerste dag van digitale marketingbeurs DMEXCO in Keulen presenteert Google Privacy by design: the benefits of putting people in control. Dat is het rapport van een onderzoek dat Ipsos in juli 2022 uitvoerde in Europa onder 20.000 respondenten.
Vanuit IB&P houden we je graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van informatiebeveiliging en privacy. We plaatsen iedere werkdag gemiddeld twee nieuwsberichten en bundelen deze elke week in een mooi overzicht.
De AVG bestaat dit jaar vijf jaar. Sinds 25 mei 2018 moeten alle organisaties, waaronder gemeenten, voldoen aan de verplichtingen uit de AVG bij het verwerken van persoonsgegevens. Maar hoe is het gesteld met de privacy bij gemeenten? Hebben ze de basis op orde? Je leest het in deze blog.
Gemeenten maken steeds meer gebruik van AI, omdat dit ontzettend veel kansen biedt. Tegelijkertijd roept het gebruik van AI ook nieuwe vragen op. Je leest er meer over in deze blog
Voor gegevensverwerkingen met een hoog privacyrisico geldt dat je een DPIA moet uitvoeren. Maar wat doe je met de uitkomsten van een DPIA en hoe zorg je ervoor dat een DPIA geen eenmalige actie is maar over een bepaalde tijd herhaald wordt?