Skip to main content

Bang dat iemand op je WhatsApp inbreekt? Zo zorg je ervoor dat je zo veilig mogelijk appt

WhatsApp is een begrip in Nederland. De chatapp van Meta is handig, bijna iedereen heeft wel een profiel en het is ook nog eens gratis. Toch is de veiligheid van de dienst nog wel eens in opspraak. Gelukkig zijn er een aantal manieren om je WhatsAppaccount te beveiligen.

De afgelopen jaren heeft WhatsApp steeds meer functies toegevoegd die de veiligheid en privacy van de gebruiker op de eerste plek zet. Afschermen dat je online bent of foto s die weer verdwijnen zijn daarin kleine, maar goede stappen die meer privacy geven.

De chatapp heeft ook functies om er voor te zorgen dat niet iedereen zomaar bij je account kan. Deze instellen is zo gedaan als je weet waar je moet zoeken.

Tweestapsverificatie aan op je smartphone

De eerste manier om je account beter te beveiligen is door tweestapsverificatie aan te zetten. Via de Instellingen-knop rechtsboven WhatsApp kom je uit bij een menu waar onder andere het tabje Account te vinden is. Wie hierop klikt, ziet al snel de optie Verificatie in twee stappen staan.

Zet je dit aan, dan vraagt WhatsApp je voortaan om een speciale pincode als je de app op een ander apparaat installeert. Criminelen moeten dan veel meer moeite moeten doen om in te breken op je account.

Via deze methode heb je twee manieren om de extra verificatie uit te voeren. Eerst is er de speciale zescijferige pincode die je zelf bedenkt. Daarnaast moet je een e-mailadres toevoegen als back-up. Gelukkig hoef je de pincode niet iedere keer dat je WhatsApp opstart in te voeren.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Het beheren van verwerkersovereenkomsten
Om ervoor te zorgen dat derde partijen ook de juiste beveiligingsmaatregelen nemen, moet je afspraken maken in een verwerkersovereenkomst. Het is niet genoeg om deze overeenkomst eenmalig af te sluiten; je moet regelmatig controleren of de verwerker zich aan de AVG houdt
Bedrijfscontinuïteit volgens BIO, NIS2, ISO 27001 en NEN 7510
BCM is een belangrijk onderdeel binnen verschillende belangrijke beveiligings- en normstandaarden, zoals de BIO, NIS2, ISO 27001 en NEN 7510.
De kracht van ambassadeurs
Hoe zorg je voor een informatieveilige omgeving en hoe maak je medewerkers bewust van hun belangrijke rol? Informatieveiligheidsambassadeurs kunnen hierin het verschil maken.

Meer recente berichten

Belang van data ethiek en privacy in de digitale wereld
Verder lezen
Governance artikel in wetsvoorstel NIS2 geeft bestuurder te veel ruimte
Verder lezen
Cybersecurity vaak te laat in beeld: tips voor een fundamentele aanpak
Verder lezen
Britse toezichthouder roept publiek op om privacybeleid apps te lezen
Verder lezen
Ook AIVD kijkt kritisch naar AWS cloudverhuizingsplan van SIDN
Verder lezen
Nederlandse bedrijven richten zich op quick wins bij implementatie NIS2
Verder lezen
Mogelijk steviger toezicht op cybersecurity gemeentelijke websites
Verder lezen
Slimme camera s geven ouderenzorg privacy
Verder lezen
Ook AIVD kijkt kritisch naar AWS cloudverhuizingsplan van SIDN
Verder lezen
Bestuurders moeten verantwoordelijkheid nemen voor cybersecurity
Verder lezen