Skip to main content

Bang dat iemand op je WhatsApp inbreekt? Zo zorg je ervoor dat je zo veilig mogelijk appt

WhatsApp is een begrip in Nederland. De chatapp van Meta is handig, bijna iedereen heeft wel een profiel en het is ook nog eens gratis. Toch is de veiligheid van de dienst nog wel eens in opspraak. Gelukkig zijn er een aantal manieren om je WhatsAppaccount te beveiligen.

De afgelopen jaren heeft WhatsApp steeds meer functies toegevoegd die de veiligheid en privacy van de gebruiker op de eerste plek zet. Afschermen dat je online bent of foto s die weer verdwijnen zijn daarin kleine, maar goede stappen die meer privacy geven.

De chatapp heeft ook functies om er voor te zorgen dat niet iedereen zomaar bij je account kan. Deze instellen is zo gedaan als je weet waar je moet zoeken.

Tweestapsverificatie aan op je smartphone

De eerste manier om je account beter te beveiligen is door tweestapsverificatie aan te zetten. Via de Instellingen-knop rechtsboven WhatsApp kom je uit bij een menu waar onder andere het tabje Account te vinden is. Wie hierop klikt, ziet al snel de optie Verificatie in twee stappen staan.

Zet je dit aan, dan vraagt WhatsApp je voortaan om een speciale pincode als je de app op een ander apparaat installeert. Criminelen moeten dan veel meer moeite moeten doen om in te breken op je account.

Via deze methode heb je twee manieren om de extra verificatie uit te voeren. Eerst is er de speciale zescijferige pincode die je zelf bedenkt. Daarnaast moet je een e-mailadres toevoegen als back-up. Gelukkig hoef je de pincode niet iedere keer dat je WhatsApp opstart in te voeren.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Wat is een gerechtvaardigd belang?
Wanneer je als organisatie persoonsgegevens verwerkt, heb je altijd een zogeheten ‘grondslag voor de verwerking van persoonsgegevens’ nodig. Eén van de grondslagen is een ‘gerechtvaardigd belang’. Maar wat houdt een ‘gerechtvaardigd belang’ eigenlijk in?
Het volwassenheidsmodel voor authenticatie
In de factsheet ‘Volwassen authenticeren – gebruik veilige middelen voor authenticatie’ adviseert het NCSC om accounts te beveiligen op een manier die past bij de gevoeligheid van de gegevens en middelen waar deze toegang toe bieden.
Belangrijke vaardigheden voor een succesvolle Privacy Officer
Om de privacydoelen van de gemeente te bereiken en een succesvolle Privacy Officer te zijn, moet je over een aantal essentiële basisvaardigheden beschikken.

Meer recente berichten

Ceo s hikken aan tegen cybersecurity investeringen
Verder lezen
EU hof oordeelt over kosteloos opvragen medisch dossier
Verder lezen
AP wederom kritisch over datasurveillancewet
Verder lezen
Cybersecurity in het quantumtijdperk: over dertig jaar ligt data op straat
Verder lezen
Hoe AI kan bijdragen aan cybersecurity in de zorg
Verder lezen
Chinese hackers hadden twee jaar lang toegang tot netwerk NXP
Verder lezen
Partijen overtreden cookiewet met plaatsen volgcookies
Verder lezen
Omarming zero trust heeft in Europa meer tijd nodig
Verder lezen
Waarom klanten en partners steeds meer belang hechten aan jouw cyberbeveiligingsaanpak
Verder lezen
Rechtszaak: Stichting Data Bescherming Nederland beschuldigt Amazon van schending privacy rechten Nederlandse consumenten
Verder lezen