Skip to main content

Bang dat iemand op je WhatsApp inbreekt? Zo zorg je ervoor dat je zo veilig mogelijk appt

WhatsApp is een begrip in Nederland. De chatapp van Meta is handig, bijna iedereen heeft wel een profiel en het is ook nog eens gratis. Toch is de veiligheid van de dienst nog wel eens in opspraak. Gelukkig zijn er een aantal manieren om je WhatsAppaccount te beveiligen.

De afgelopen jaren heeft WhatsApp steeds meer functies toegevoegd die de veiligheid en privacy van de gebruiker op de eerste plek zet. Afschermen dat je online bent of foto s die weer verdwijnen zijn daarin kleine, maar goede stappen die meer privacy geven.

De chatapp heeft ook functies om er voor te zorgen dat niet iedereen zomaar bij je account kan. Deze instellen is zo gedaan als je weet waar je moet zoeken.

Tweestapsverificatie aan op je smartphone

De eerste manier om je account beter te beveiligen is door tweestapsverificatie aan te zetten. Via de Instellingen-knop rechtsboven WhatsApp kom je uit bij een menu waar onder andere het tabje Account te vinden is. Wie hierop klikt, ziet al snel de optie Verificatie in twee stappen staan.

Zet je dit aan, dan vraagt WhatsApp je voortaan om een speciale pincode als je de app op een ander apparaat installeert. Criminelen moeten dan veel meer moeite moeten doen om in te breken op je account.

Via deze methode heb je twee manieren om de extra verificatie uit te voeren. Eerst is er de speciale zescijferige pincode die je zelf bedenkt. Daarnaast moet je een e-mailadres toevoegen als back-up. Gelukkig hoef je de pincode niet iedere keer dat je WhatsApp opstart in te voeren.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Wat is de rol van de Privacy Officer bij BCM?
Het is belangrijk dat de dienstverlening van de gemeente altijd doorgaat, ook in het geval van een incident of calamiteit. Dit noemen we bedrijfscontinuïteit. Nu is de vraag: wat is de rol van de Privacy Officer hierbij? Is dat alleen om de wet na te leven, of speel je ook een rol bij het draaiende houden van de dienstverlening in moeilijke tijden?
De rol van de proceseigenaar bij BCM
Net zoals elke organisatie, kan een gemeente te maken krijgen met incidenten die de continuïteit van de dienstverlening in gevaar kunnen brengen. BCM is daarom een term die je steeds vaker hoort binnen gemeenten. Vooral proceseigenaren spelen hierbij een belangrijke rol. Maar wat houdt BCM eigenlijk in en welke rol speelt de proceseigenaar hierbij?
Hoe kunnen functioneel beheerders en Privacy Officers elkaar ondersteunen?
De implementatie van de AVG of Wpg is niet uitsluitend de verantwoordelijkheid van de Privacy Officer. Het is een samenspel van diverse medewerkers uit verschillende vakgebieden, waaronder de functioneel beheerder. Hoe kunnen functioneel beheerders en Privacy Officers elkaar ondersteunen?

Meer recente berichten

Verkeerslichten maken contact met telefoons, zorgen om privacy
Verder lezen
Aantal datastelende malware infecties verzevenvoudigd sinds 2020
Verder lezen
Digitaal inbreken eitje voor deze hackers: Beveiliging is bij bedrijven heel groot probleem
Verder lezen
Booking.com meldt datalekken op tijd na ingrijpen AP
Verder lezen
AVG verzoek frauderende ambtenaar toch geen misbruik van recht, KPMG moet alsnog inzage geven
Verder lezen
Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams
Verder lezen
Gartner: Identiteitsbeheer cruciaal voor cyberbeveiliging
Verder lezen
AP wijst politieke partijen op risico s persoonsgegevens rondom verkiezingen
Verder lezen
Delen videobeelden van misdragingen werknemer vormen geen inbreuk op AVG
Verder lezen
Onderzoek Cisco: slechts 3 procent organisaties volledig voorbereid op cyberaanval
Verder lezen