Skip to main content

Is een videodeurbel de oplossing voor de autobranden in Assen?

Assen wordt al lange tijd geteisterd door autobranden. Vorig jaar was het tientallen keren raak en ook in het nieuwe jaar moest de brandweer al een paar keer uitrukken in de provinciehoofdstad. De gemeente besloot daarom om tijdelijk camera s op te hangen in de Asser wijk Pittelo. Maar bewoners kunnen zelf ook bijdragen aan de veiligheid in de wijk.

Dat doen ze door camera s of videodeurbellen te installeren en te registreren bij de politie. Bij dit systeem, genaamd Camera in Beeld, kunnen burgers en bedrijven zich aanmelden. Bij een misdrijf kunnen deze camerabeelden helpen om daders op te sporen. In het systeem kan de politie dan zien welke inwoners en bedrijven een camera hebben om daarna de beelden op te halen en te gebruiken bij de opsporing van de verdachten.

Burger kan politie helpen

Het hebben van een videodeurbel of een andere soort van camera is zinvol, legt woordvoerder Kim Eissen van de politie uit. We kunnen het tijdstip van een misdaad zien, de aanleiding, het geslacht of andere dader-informatie. Dat is allemaal waardevol voor ons. Daarbij zijn ook alle soorten camera s bruikbaar.

Vooral bij autobranden is burgerinformatie bruikbaar, vertelt Eissen. Onderzoeken bij autobranden zijn net puzzels. Het zijn allemaal stukjes die in elkaar moeten vallen. Het is ingewikkeld en soms kan net die ene burger belangrijke informatie hebben, het laatste puzzelstukje.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Wat is de rol van de Privacy Officer bij BCM?
Het is belangrijk dat de dienstverlening van de gemeente altijd doorgaat, ook in het geval van een incident of calamiteit. Dit noemen we bedrijfscontinuïteit. Nu is de vraag: wat is de rol van de Privacy Officer hierbij? Is dat alleen om de wet na te leven, of speel je ook een rol bij het draaiende houden van de dienstverlening in moeilijke tijden?
De rol van de proceseigenaar bij BCM
Net zoals elke organisatie, kan een gemeente te maken krijgen met incidenten die de continuïteit van de dienstverlening in gevaar kunnen brengen. BCM is daarom een term die je steeds vaker hoort binnen gemeenten. Vooral proceseigenaren spelen hierbij een belangrijke rol. Maar wat houdt BCM eigenlijk in en welke rol speelt de proceseigenaar hierbij?
Hoe kunnen functioneel beheerders en Privacy Officers elkaar ondersteunen?
De implementatie van de AVG of Wpg is niet uitsluitend de verantwoordelijkheid van de Privacy Officer. Het is een samenspel van diverse medewerkers uit verschillende vakgebieden, waaronder de functioneel beheerder. Hoe kunnen functioneel beheerders en Privacy Officers elkaar ondersteunen?

Meer recente berichten

Verkeerslichten maken contact met telefoons, zorgen om privacy
Verder lezen
Aantal datastelende malware infecties verzevenvoudigd sinds 2020
Verder lezen
Digitaal inbreken eitje voor deze hackers: Beveiliging is bij bedrijven heel groot probleem
Verder lezen
Booking.com meldt datalekken op tijd na ingrijpen AP
Verder lezen
AVG verzoek frauderende ambtenaar toch geen misbruik van recht, KPMG moet alsnog inzage geven
Verder lezen
Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams
Verder lezen
Gartner: Identiteitsbeheer cruciaal voor cyberbeveiliging
Verder lezen
AP wijst politieke partijen op risico s persoonsgegevens rondom verkiezingen
Verder lezen
Delen videobeelden van misdragingen werknemer vormen geen inbreuk op AVG
Verder lezen
Onderzoek Cisco: slechts 3 procent organisaties volledig voorbereid op cyberaanval
Verder lezen