Is een videodeurbel de oplossing voor de autobranden in Assen?

Assen wordt al lange tijd geteisterd door autobranden. Vorig jaar was het tientallen keren raak en ook in het nieuwe jaar moest de brandweer al een paar keer uitrukken in de provinciehoofdstad. De gemeente besloot daarom om tijdelijk camera s op te hangen in de Asser wijk Pittelo. Maar bewoners kunnen zelf ook bijdragen aan de veiligheid in de wijk.

Dat doen ze door camera s of videodeurbellen te installeren en te registreren bij de politie. Bij dit systeem, genaamd Camera in Beeld, kunnen burgers en bedrijven zich aanmelden. Bij een misdrijf kunnen deze camerabeelden helpen om daders op te sporen. In het systeem kan de politie dan zien welke inwoners en bedrijven een camera hebben om daarna de beelden op te halen en te gebruiken bij de opsporing van de verdachten.

Burger kan politie helpen

Het hebben van een videodeurbel of een andere soort van camera is zinvol, legt woordvoerder Kim Eissen van de politie uit. We kunnen het tijdstip van een misdaad zien, de aanleiding, het geslacht of andere dader-informatie. Dat is allemaal waardevol voor ons. Daarbij zijn ook alle soorten camera s bruikbaar.

Vooral bij autobranden is burgerinformatie bruikbaar, vertelt Eissen. Onderzoeken bij autobranden zijn net puzzels. Het zijn allemaal stukjes die in elkaar moeten vallen. Het is ingewikkeld en soms kan net die ene burger belangrijke informatie hebben, het laatste puzzelstukje.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Jaarrapportage informatiebeveiliging; waar rapporteer je als CISO over?
Als Chief Information Security Officer (CISO) is het belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van hoe het gesteld is met de informatiebeveiliging binnen de organisatie én om dit beeld te delen met het management/bestuur. Een jaarrapportage is hiervoor een uitstekend middel. In deze blog lees je waarom dit belangrijk is en welke onderwerpen je hierin kan opnemen.
Wat zet je in je jaarrapportage privacy?
Het is aan te raden om als Functionaris Gegevensbescherming (FG) te rapporteren over privacy. In de jaarrapportage staat beschreven welke acties en maatregelen er het afgelopen jaar zijn genomen op privacyvlak. Waarom dit belangrijk is en op welke onderdelen je allemaal moet rapporteren, lees je in deze blog.
Leren van de informatiebeveiligingsincidenten van het afgelopen jaar
: Ook al neem je nog zoveel beveiligingsmaatregelen, deze zijn niet altijd waterdicht. Vroeg of laat krijgt elke organisatie te maken met beveiligingsincidenten. Het is daarom belangrijk dat je goed voorbereid bent. In deze laatste blog van het jaar daarom een overzicht van een aantal informatiebeveiligingsincidenten van 2022 en wat we hiervan kunnen leren.

Meer recente berichten

Studentengegevens mogen best in Amerikaanse cloud van kabinet 
Verder lezen
NCSC mag security informatie breder delen
Verder lezen
Onderzoeksraad waarschuwt: Aanpak cybersecurity te traag
Verder lezen
Afgelopen jaar meer dan 900 datalekken bij UWV en SVB
Verder lezen
Frankrijk overweegt massasurveillance voor Olympische Spelen Parijs
Verder lezen
Wees voorbereid Toolbox Cyberincident Digitale Overheid
Verder lezen
Bang dat iemand op je WhatsApp inbreekt? Zo zorg je ervoor dat je zo veilig mogelijk appt
Verder lezen
Kilometerregistratie voor betalen naar gebruik onderzocht
Verder lezen
Microsoft werkt aan integratie van GPT in Word, PowerPoint en Outlook
Verder lezen
Naleving NIS2 richtlijn: strategische adviezen voor CISO s
Verder lezen