Skip to main content

Microsoft werkt aan integratie van GPT in Word, PowerPoint en Outlook

Microsoft werkt achter de schermen hard aan de integratie van OpenAI s GPT taalmodel in verschillende applicaties. Het is echter onduidelijk waar en hoe de nieuwe functionaliteit straks opduikt in producten voor consumenten en bedrijven, omdat er nog flinke obstakels moeten worden overwonnen.

Microsoft heeft al versies waar het automatisch aanvullen van woorden en zinnen in Word door GPT wordt geregeld, meldt The Information. Ook zou er hard worden gewerkt aan het integreren van het taalmodel in PowerPoint en Outlook. In het e-mailprogramma zou GPT helpen bij het snel opzoeken van berichten. Een nieuwe trend in mailprogramma s is het suggereren van antwoorden bij het lezen van berichten. GPT zou die functie slimmer kunnen maken en zou bijvoorbeeld ook suggesties kunnen doen voor het verbeteren van teksten die in Word worden geschreven.

Het werd vorig jaar al bekend dat Microsoft werkt aan het integreren van ChatGPT – de tekstgenerator gebaseerd op GPT – in de Bing-zoekmachine. ChatGPT geeft dan antwoorden op vragen in de vorm van een lopende tekst in plaats van een lijst met links naar sites op internet waar mogelijk het antwoord kan worden gevonden. Naar verwachting komt deze functie al in maart beschikbaar. Maar integratie van ChatGPT in Outlook zou ook kunnen betekenen dat de tekstgenerator binnenkort hele e-mailberichten opstelt.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Wat is een gerechtvaardigd belang?
Wanneer je als organisatie persoonsgegevens verwerkt, heb je altijd een zogeheten ‘grondslag voor de verwerking van persoonsgegevens’ nodig. Eén van de grondslagen is een ‘gerechtvaardigd belang’. Maar wat houdt een ‘gerechtvaardigd belang’ eigenlijk in?
Het volwassenheidsmodel voor authenticatie
In de factsheet ‘Volwassen authenticeren – gebruik veilige middelen voor authenticatie’ adviseert het NCSC om accounts te beveiligen op een manier die past bij de gevoeligheid van de gegevens en middelen waar deze toegang toe bieden.
Belangrijke vaardigheden voor een succesvolle Privacy Officer
Om de privacydoelen van de gemeente te bereiken en een succesvolle Privacy Officer te zijn, moet je over een aantal essentiële basisvaardigheden beschikken.

Meer recente berichten

Rekenkamercommissie komt met rapport informatieveiligheid
Verder lezen
Ceo s hikken aan tegen cybersecurity investeringen
Verder lezen
EU hof oordeelt over kosteloos opvragen medisch dossier
Verder lezen
AP wederom kritisch over datasurveillancewet
Verder lezen
Cybersecurity in het quantumtijdperk: over dertig jaar ligt data op straat
Verder lezen
Hoe AI kan bijdragen aan cybersecurity in de zorg
Verder lezen
Chinese hackers hadden twee jaar lang toegang tot netwerk NXP
Verder lezen
Partijen overtreden cookiewet met plaatsen volgcookies
Verder lezen
Omarming zero trust heeft in Europa meer tijd nodig
Verder lezen
Waarom klanten en partners steeds meer belang hechten aan jouw cyberbeveiligingsaanpak
Verder lezen