Microsoft werkt aan integratie van GPT in Word, PowerPoint en Outlook

Microsoft werkt achter de schermen hard aan de integratie van OpenAI s GPT taalmodel in verschillende applicaties. Het is echter onduidelijk waar en hoe de nieuwe functionaliteit straks opduikt in producten voor consumenten en bedrijven, omdat er nog flinke obstakels moeten worden overwonnen.

Microsoft heeft al versies waar het automatisch aanvullen van woorden en zinnen in Word door GPT wordt geregeld, meldt The Information. Ook zou er hard worden gewerkt aan het integreren van het taalmodel in PowerPoint en Outlook. In het e-mailprogramma zou GPT helpen bij het snel opzoeken van berichten. Een nieuwe trend in mailprogramma s is het suggereren van antwoorden bij het lezen van berichten. GPT zou die functie slimmer kunnen maken en zou bijvoorbeeld ook suggesties kunnen doen voor het verbeteren van teksten die in Word worden geschreven.

Het werd vorig jaar al bekend dat Microsoft werkt aan het integreren van ChatGPT – de tekstgenerator gebaseerd op GPT – in de Bing-zoekmachine. ChatGPT geeft dan antwoorden op vragen in de vorm van een lopende tekst in plaats van een lijst met links naar sites op internet waar mogelijk het antwoord kan worden gevonden. Naar verwachting komt deze functie al in maart beschikbaar. Maar integratie van ChatGPT in Outlook zou ook kunnen betekenen dat de tekstgenerator binnenkort hele e-mailberichten opstelt.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Jaarrapportage informatiebeveiliging; waar rapporteer je als CISO over?
Als Chief Information Security Officer (CISO) is het belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van hoe het gesteld is met de informatiebeveiliging binnen de organisatie én om dit beeld te delen met het management/bestuur. Een jaarrapportage is hiervoor een uitstekend middel. In deze blog lees je waarom dit belangrijk is en welke onderwerpen je hierin kan opnemen.
Wat zet je in je jaarrapportage privacy?
Het is aan te raden om als Functionaris Gegevensbescherming (FG) te rapporteren over privacy. In de jaarrapportage staat beschreven welke acties en maatregelen er het afgelopen jaar zijn genomen op privacyvlak. Waarom dit belangrijk is en op welke onderdelen je allemaal moet rapporteren, lees je in deze blog.
Leren van de informatiebeveiligingsincidenten van het afgelopen jaar
: Ook al neem je nog zoveel beveiligingsmaatregelen, deze zijn niet altijd waterdicht. Vroeg of laat krijgt elke organisatie te maken met beveiligingsincidenten. Het is daarom belangrijk dat je goed voorbereid bent. In deze laatste blog van het jaar daarom een overzicht van een aantal informatiebeveiligingsincidenten van 2022 en wat we hiervan kunnen leren.

Meer recente berichten

Studentengegevens mogen best in Amerikaanse cloud van kabinet 
Verder lezen
NCSC mag security informatie breder delen
Verder lezen
Onderzoeksraad waarschuwt: Aanpak cybersecurity te traag
Verder lezen
Afgelopen jaar meer dan 900 datalekken bij UWV en SVB
Verder lezen
Frankrijk overweegt massasurveillance voor Olympische Spelen Parijs
Verder lezen
Wees voorbereid Toolbox Cyberincident Digitale Overheid
Verder lezen
Bang dat iemand op je WhatsApp inbreekt? Zo zorg je ervoor dat je zo veilig mogelijk appt
Verder lezen
Kilometerregistratie voor betalen naar gebruik onderzocht
Verder lezen
Microsoft werkt aan integratie van GPT in Word, PowerPoint en Outlook
Verder lezen
Naleving NIS2 richtlijn: strategische adviezen voor CISO s
Verder lezen