Skip to main content

Microsoft werkt aan integratie van GPT in Word, PowerPoint en Outlook

Microsoft werkt achter de schermen hard aan de integratie van OpenAI s GPT taalmodel in verschillende applicaties. Het is echter onduidelijk waar en hoe de nieuwe functionaliteit straks opduikt in producten voor consumenten en bedrijven, omdat er nog flinke obstakels moeten worden overwonnen.

Microsoft heeft al versies waar het automatisch aanvullen van woorden en zinnen in Word door GPT wordt geregeld, meldt The Information. Ook zou er hard worden gewerkt aan het integreren van het taalmodel in PowerPoint en Outlook. In het e-mailprogramma zou GPT helpen bij het snel opzoeken van berichten. Een nieuwe trend in mailprogramma s is het suggereren van antwoorden bij het lezen van berichten. GPT zou die functie slimmer kunnen maken en zou bijvoorbeeld ook suggesties kunnen doen voor het verbeteren van teksten die in Word worden geschreven.

Het werd vorig jaar al bekend dat Microsoft werkt aan het integreren van ChatGPT – de tekstgenerator gebaseerd op GPT – in de Bing-zoekmachine. ChatGPT geeft dan antwoorden op vragen in de vorm van een lopende tekst in plaats van een lijst met links naar sites op internet waar mogelijk het antwoord kan worden gevonden. Naar verwachting komt deze functie al in maart beschikbaar. Maar integratie van ChatGPT in Outlook zou ook kunnen betekenen dat de tekstgenerator binnenkort hele e-mailberichten opstelt.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

BCM-routekaart voor gemeenten
Met een goed geïmplementeerd BCM-systeem ben je als organisatie beter voorbereid, waardoor je sneller en effectiever kunt reageren op verstoringen.
Inzicht in je risico’s: onmisbaar voor elke gemeente
In de digitale wereld is het beschermen van informatie en het beheren van risico’s cruciaal, ook voor gemeenten. Waarom dit belangrijk is en hoe je dit aanpakt, lees je in deze blog.
Rapportage Datalekken AP 2023
Te veel organisaties in Nederland die worden getroffen door een cyberaanval, waarschuwen betrokkenen niet dat hun gegevens in verkeerde handen zijn gevallen’. Dit blijkt uit het jaarlijkse overzicht van datalekmeldingen in Nederland van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). In deze blog lees je de belangrijkste conclusies uit het rapport.

Meer recente berichten

Microsoft maakt leidinggevenden verantwoordelijk voor cyberbeveiliging
Verder lezen
Gegevens klanten ABN AMRO mogelijk gelekt bij cyberaanval
Verder lezen
49 miljoen klanten getroffen door Dell hack
Verder lezen
Consultatie over cybersecuritywet NIS2 nu van start
Verder lezen
Veel Nederlandse bedrijven voldoen niet aan Europese vereisten voor cybersecurity
Verder lezen
OM: medewerker klantenservice, 21, gebruikte klantenbestand voor oplichting hoogbejaarden
Verder lezen
Software engineer krijgt taakstraf voor hack Mysteryland
Verder lezen
Nieuwe it wetgeving staat centraal op Cybersec Europe
Verder lezen
CompTIA meet verandering in cybersecurity aanpak in de Benelux
Verder lezen
150 duizend cv s op straat bij datalek UWV
Verder lezen