Skip to main content

Cisco legt pijnlijk probleem bloot door lekken in oudere routers te negeren

Cisco maakt bekend dat het een kwetsbaarheid in een aantal modellen van zijn routers voor het midden en kleinbedrijf niet gaat repareren. De reden is dat er een manier is om het beveiligingsprobleem af te dekken en bovendien zijn de routers, volgens Cisco, aan het eind van hun levensduur. De vraag is of de bedrijven die de routers in gebruik hebben, in staat zijn de workaround in te stellen en of zij zich bewust zijn dat de ondersteuning door de fabrikant eindigt.

Een pc die een aantal jaar na aankoop niet meer wordt ondersteund door de leveranciers van de hard- en software van het apparaat, is doorgaans ook niet erg geschikt meer voor werk in een zakelijke omgeving. Het apparaat wordt traag. Bovendien zullen de softwaremakers er regelmatig met pop-ups op wijzen dat het besturingssysteem of de applicaties kwetsbaar zijn omdat er geen beveiligingsupdates meer worden verstrekt.

Bij een router gaat dat meestal anders. Als die werkt, blijft het apparaat doorgaans heel lang onopgemerkt zijn werk doen. Bij grotere ondernemingen die aan goed beheer van hun ICT-infrastructuur doen, is er wellicht periodiek aandacht voor de status ervan. Maar juist bij kleinere ondernemingen zonder eigen IT-afdeling krijgt netwerkapparatuur weinig aandacht. Dat gebeurt in de regel pas als die systemen storingen gaan veroorzaken.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

De rol van de lijnmanager op het gebied van privacy
In onze wereld, met alle informatietechnologie, is privacy belangrijker dan ooit. Als lijnmanager heb je een belangrijke rol om ervoor te zorgen dat iedereen zich aan de regels van de van de organisatie houdt. Maar wat houdt deze rol precies in en welke verantwoordelijkheden komen daarbij kijken? Dat lees je in deze blog.
Waarom is contractmanagement ook belangrijk voor informatiebeveiliging?
Contractmanagement speelt een belangrijke rol in het kader van informatiebeveiliging. Het is namelijk niet alleen een manier om zakelijke overeenkomsten te beheren; het vormt ook de basis voor een goede informatiebeveiligingsstrategie. Waarom dat zo is lees je in deze blog.
Een verwerkersovereenkomst afgesloten, en dan?
Een van de belangrijkste eisen uit de AVG is dat je een verwerkersovereenkomst moet opstellen wanneer je persoonsgegevens laat verwerken door anderen. In deze blog lees je meer over wat er moet gebeuren nadat je een verwerkersovereenkomst hebt afgesloten, om te zorgen dat je blijft voldoen aan de AVG.

Meer recente berichten

Slimme camera s schudden retail op
Verder lezen
Vijf stappen om je bedrijf te wapenen tegen opkomende cybercrime met AI
Verder lezen
Netwerksegmentatie houdt Chinese staatshackers tegen bij Defensie
Verder lezen
Inlichtingendiensten onderzochten onrechtmatig hele bevolkingsgroepen
Verder lezen
Overheid dreigt Facebook in de ban te doen vanwege zorgen om privacy
Verder lezen
Vier kritieke kwetsbaarheden in Ivanti Connect Secure en Policy Secure
Verder lezen
Cyber Security Raad vraagt nieuwe kabinet om grote investering
Verder lezen
Onderzoek Kaspersky: Nederlandse consumenten bezuinigen op kosten, maar ook op privacy en veiligheid
Verder lezen
Europees onderzoek: positie FG moet beter
Verder lezen
Aanpassing aan Europese Cyber Resilience Act stelt critici gerust over open source
Verder lezen