Cisco legt pijnlijk probleem bloot door lekken in oudere routers te negeren

Cisco maakt bekend dat het een kwetsbaarheid in een aantal modellen van zijn routers voor het midden en kleinbedrijf niet gaat repareren. De reden is dat er een manier is om het beveiligingsprobleem af te dekken en bovendien zijn de routers, volgens Cisco, aan het eind van hun levensduur. De vraag is of de bedrijven die de routers in gebruik hebben, in staat zijn de workaround in te stellen en of zij zich bewust zijn dat de ondersteuning door de fabrikant eindigt.

Een pc die een aantal jaar na aankoop niet meer wordt ondersteund door de leveranciers van de hard- en software van het apparaat, is doorgaans ook niet erg geschikt meer voor werk in een zakelijke omgeving. Het apparaat wordt traag. Bovendien zullen de softwaremakers er regelmatig met pop-ups op wijzen dat het besturingssysteem of de applicaties kwetsbaar zijn omdat er geen beveiligingsupdates meer worden verstrekt.

Bij een router gaat dat meestal anders. Als die werkt, blijft het apparaat doorgaans heel lang onopgemerkt zijn werk doen. Bij grotere ondernemingen die aan goed beheer van hun ICT-infrastructuur doen, is er wellicht periodiek aandacht voor de status ervan. Maar juist bij kleinere ondernemingen zonder eigen IT-afdeling krijgt netwerkapparatuur weinig aandacht. Dat gebeurt in de regel pas als die systemen storingen gaan veroorzaken.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Dataminimalisatie: waarom minder soms meer is.
: In de digitale wereld waarin we leven, verzamelen we een enorme hoeveelheid gegevens. Maar in deze tijd van dataverzameling is er gelukkig ook een AVG-principe dat steeds meer aandacht krijgt: gegevensminimalisatie.
Hoe zorg je dat een SaaS-leverancier voldoet aan je beveiligingseisen?
Gemeenten besteden het beheer van software steeds vaker uit en maken hierbij gebruik van SaaS. Bij de selectie van een SaaS-leverancier is het belangrijk dat de leverancier weet wat er van hen verwacht wordt als het gaat om informatiebeveiliging. Want hoe zorg je ervoor dat ook die oplossingen aan de eisen van de gemeente voldoen?
Wat zijn de verplichtingen rondom het melden van een datalek?
Elke organisatie die persoonsgegevens verwerkt, is verplicht om een melding te maken bij de AP wanneer er zich een datalek heeft voorgedaan, zo ook gemeenten. Maar wanneer en voor welke datalekken moet je de AP informeren? En wanneer moet je het datalek melden aan de betrokkenen? Je leest het in deze blog.

Meer recente berichten

AI en regelgeving zorgen voor nieuwe uitdagingen
Verder lezen
Privacy: de poortwachter voor onze mensenrechten
Verder lezen
Nieuwe Archiefwet verslechtert positie burger
Verder lezen
Extra geld voor toezicht op nieuwe digitale wetgeving
Verder lezen
Oeps: gemeente Alkmaar maakt per ongeluk 236.000 euro over aan nepdirecteur
Verder lezen
Kuipers: dataopslag huisartsen is niet mijn zaak
Verder lezen
Consumentenbond klaagt Google aan en eist 750 euro per gebruiker
Verder lezen
Cisco VPN s zonder multifactorauthenticatie gericht op Akira Ransomware
Verder lezen
De dieven specialiseren zich. Er is een cybercrimineel voor iedereen
Verder lezen
Juridische strijdbijl weer opgegraven: Franse politicus wil Data Privacy Framework van tafel
Verder lezen