Skip to main content

Dataprivacy is geen ICT feestje: weet waarom je het doet en zoek de juiste mensen erbij

Technologie helpt zonder enige twijfel bij het aanpakken van de uitdagingen die dataprivacy met zich meebrengt. Het is echter geen silver bullet. Om dataprivacy echt goed aan te pakken, moeten er ook andere stappen gezet worden. Welke dat zijn, bespreken we met vijf experts tijdens een geanimeerd rondetafelgesprek.

Dataprivacy was lange tijd een thema dat wat achterliep bij andere ontwikkelingen. Dat wil zeggen, het stond van oudsher niet zo hoog op de lijst met prioriteiten van organisaties. Met de komst van de GDPR/AVG-wetgeving vanuit de Europese Commissie veranderde dit. Organisaties moeten er tegenwoordig wel meer aandacht aan besteden, omdat ze minimaal compliant moeten zijn aan die wetgeving. Er zijn dus behoorlijk wat stappen in de goede richting gezet, met name sinds de invoering van GDPR in mei 2018.

De wereld van dataprivacy verandert echter ook iedere dag, dus het is zeker niet zo dat je het eenmalig inricht en er dan verder niet meer naar om hoeft te kijken. Het is met andere woorden dus ook zaak om dataprivacy hoog op de lijst te houden. Dat is niet altijd even eenvoudig. Het leek ons dan ook een goed idee om het eens wat uitgebreider over dit onderwerp te hebben tijdens een goed rondetafelgesprek.

Aan tafel zitten vertegenwoordigers van vijf tamelijk uiteenlopende bedrijven: Cloudian, Deloitte, Netskope, Privacy Specialist BV en Zivver. Dit is een wat ons betreft interessante mix van een grote speler (Deloitte), relatief jonge en snelgroeiende internationale spelers (Cloudian en Netskope) een Nederlandse IT-leverancier (Zivver) en een Nederlands consultancy en adviesbedrijf op het gebied van privacy (Privacy Specialist BV). Voor Cloudian schuift Vincent van der Linden aan, Deloitte wordt vertegenwoordigd door Jan-Jan Lowijs, Netskope door Mike Remmerswaal, Privacy Specialist BV door Lynn Molendijk en Zivver door Rick Goud.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

De rol van de lijnmanager op het gebied van privacy
In onze wereld, met alle informatietechnologie, is privacy belangrijker dan ooit. Als lijnmanager heb je een belangrijke rol om ervoor te zorgen dat iedereen zich aan de regels van de van de organisatie houdt. Maar wat houdt deze rol precies in en welke verantwoordelijkheden komen daarbij kijken? Dat lees je in deze blog.
Waarom is contractmanagement ook belangrijk voor informatiebeveiliging?
Contractmanagement speelt een belangrijke rol in het kader van informatiebeveiliging. Het is namelijk niet alleen een manier om zakelijke overeenkomsten te beheren; het vormt ook de basis voor een goede informatiebeveiligingsstrategie. Waarom dat zo is lees je in deze blog.
Een verwerkersovereenkomst afgesloten, en dan?
Een van de belangrijkste eisen uit de AVG is dat je een verwerkersovereenkomst moet opstellen wanneer je persoonsgegevens laat verwerken door anderen. In deze blog lees je meer over wat er moet gebeuren nadat je een verwerkersovereenkomst hebt afgesloten, om te zorgen dat je blijft voldoen aan de AVG.

Meer recente berichten

Slimme camera s schudden retail op
Verder lezen
Vijf stappen om je bedrijf te wapenen tegen opkomende cybercrime met AI
Verder lezen
Netwerksegmentatie houdt Chinese staatshackers tegen bij Defensie
Verder lezen
Inlichtingendiensten onderzochten onrechtmatig hele bevolkingsgroepen
Verder lezen
Overheid dreigt Facebook in de ban te doen vanwege zorgen om privacy
Verder lezen
Vier kritieke kwetsbaarheden in Ivanti Connect Secure en Policy Secure
Verder lezen
Cyber Security Raad vraagt nieuwe kabinet om grote investering
Verder lezen
Onderzoek Kaspersky: Nederlandse consumenten bezuinigen op kosten, maar ook op privacy en veiligheid
Verder lezen
Europees onderzoek: positie FG moet beter
Verder lezen
Aanpassing aan Europese Cyber Resilience Act stelt critici gerust over open source
Verder lezen