Skip to main content

Privacy risico s in kaart brengen met een DPIA

Samen met het regionale partnerschap IGD Rijnmond, heeft het landelijk programmabureau op 31 maart een kennistafel georganiseerd over Data Privacy Impact Assessment, DPIA. Tijdens de bijeenkomst heeft Afke de Vries, Functionaris Gegevensbescherming van het Ikazia, de aanwezigen geinformeerd over de totstandkoming van de eerste DPIA en de benadering voor de toekomst. DPIA is een set van vragen bedoeld om mogelijke privacy risico s te identificeren en te evalueren.

Er werd gesproken over de eerste DPIA, waarbij het belangrijk is om te benadrukken dat een DPIA geen statisch proces is en regelmatig moet worden bijgewerkt in het geval van relevante ontwikkelingen. Er werd verkend of er mogelijkheden zijn om als regio s samen te werken op dit gebied. De Vries werd tijdens de sessie bijgestaan door twee van haar werkgroep collega s: Sandra van Hattem-Bout (werkzaam bij de kraamzorgorganisatie RST Zorgverleners) en Zeeger Beukenhorst (werkzaam bij het laboratorium en echocentrum Star-shl).

Werkgroep privacy en security

De Werkgroep Privacy en Security, die is voortgekomen uit een bestaande regionale samenwerking die zich bezighoudt met contractvraagstukken in ziekenhuizen (bijvoorbeeld bij de implementatie van Zorgplatform), heeft in samenwerking met leverancier HINQ een DPIA uitgevoerd in het partnerschap IGD Rijnmond. Deze bestaande groep is uitgebreid met vertegenwoordiging vanuit de eerste lijn (verloskundigen, kraamzorg, echo en Centrum Jeugd en Gezin) voor het VIPP Babyconnect project.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Het beheren van verwerkersovereenkomsten
Om ervoor te zorgen dat derde partijen ook de juiste beveiligingsmaatregelen nemen, moet je afspraken maken in een verwerkersovereenkomst. Het is niet genoeg om deze overeenkomst eenmalig af te sluiten; je moet regelmatig controleren of de verwerker zich aan de AVG houdt
Bedrijfscontinuïteit volgens BIO, NIS2, ISO 27001 en NEN 7510
BCM is een belangrijk onderdeel binnen verschillende belangrijke beveiligings- en normstandaarden, zoals de BIO, NIS2, ISO 27001 en NEN 7510.
De kracht van ambassadeurs
Hoe zorg je voor een informatieveilige omgeving en hoe maak je medewerkers bewust van hun belangrijke rol? Informatieveiligheidsambassadeurs kunnen hierin het verschil maken.

Meer recente berichten

Nieuwe subsidie beschikbaar voor verhogen cybersecurity in, zonne, energiesector
Verder lezen
AP: kritische rol van rechter nodig bij algoritmegebruik
Verder lezen
Minister Helder: VWS kan NZa niet stoppen met gevoelige ggz data
Verder lezen
CSR doet dringende oproep verhogen cyberweerbaarheid mkb
Verder lezen
Belgie gaat Nederland voor in NIS2 omzetting
Verder lezen
Gegevens 60.000 terugbetalers op straat na fout bij DUO
Verder lezen
Rabobank hoeft beleid voor betalen met Rabo Scanner niet aan te passen
Verder lezen
Tekort aan technische vaardigheden zet bestaand IT personeel onder druk
Verder lezen
Water, afval en energiesector harder geraakt door cybercriminelen
Verder lezen
Datalek bij Limburg.net trof meer dan 290.000 klanten
Verder lezen