Gartner: dit zijn de 5 succesfactoren voor ciso s

Onderzoeksbureau Gartner ziet vijf vaardigheden die bepalen of een chief information security officer, ciso, goed presteert. Mocht je ciso zijn en jezelf langs de meetlat willen leggen van de marktvorser, hier zijn ze.

Uit een recent onderzoek onder ciso s door Gartner, blijkt dat 69 procent van de best presterende ciso s regelmatig tijd in hun agenda vrijmaakt voor persoonlijke professionele ontwikkeling. Onder slecht presterende ciso s is dat percentage 36 procent.

Naarmate de rol van ciso snel blijft evolueren, wordt het voor security- en risicoleiders belangrijker om tijd vrij te maken voor professionele ontwikkeling, stelt onderzoeker Chiara Girardi. Volgens haar is het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en kennis essentieel om effectief als strategisch adviseur voor een bedrijf te kunnen werken in een vakgebied dat snel verandert. 

Uit het onderzoek komt ook naar voren dat 77 procent van de best presterende cico s binnen de organisatie gesprekken initieert over zich ontwikkelende nationale en internationale veiligheidsnormen, zoals terughacken en een bijdrage leveren aan het terugdringen van dreigingen door informatie te delen. Van de ciso s bij slecht presterende bedrijven doet slechts de helft hieraan mee. Geen enkele organisatie kan volledig beschermd worden tegen elke cyberdreiging, zegt Girardi. De meest effectieve ciso s blijven op de hoogte van bestaande en opkomende risico s, zodat ze het management kunnen voorzien van context rond de belangrijkste bedreigingen waarmee het bedrijf wordt geconfronteerd. Dat helpt ook bij het nemen van beslissingen over investeringen en het aanvaarden van risico s.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Dataminimalisatie: waarom minder soms meer is.
: In de digitale wereld waarin we leven, verzamelen we een enorme hoeveelheid gegevens. Maar in deze tijd van dataverzameling is er gelukkig ook een AVG-principe dat steeds meer aandacht krijgt: gegevensminimalisatie.
Hoe zorg je dat een SaaS-leverancier voldoet aan je beveiligingseisen?
Gemeenten besteden het beheer van software steeds vaker uit en maken hierbij gebruik van SaaS. Bij de selectie van een SaaS-leverancier is het belangrijk dat de leverancier weet wat er van hen verwacht wordt als het gaat om informatiebeveiliging. Want hoe zorg je ervoor dat ook die oplossingen aan de eisen van de gemeente voldoen?
Wat zijn de verplichtingen rondom het melden van een datalek?
Elke organisatie die persoonsgegevens verwerkt, is verplicht om een melding te maken bij de AP wanneer er zich een datalek heeft voorgedaan, zo ook gemeenten. Maar wanneer en voor welke datalekken moet je de AP informeren? En wanneer moet je het datalek melden aan de betrokkenen? Je leest het in deze blog.

Meer recente berichten

AI en regelgeving zorgen voor nieuwe uitdagingen
Verder lezen
Privacy: de poortwachter voor onze mensenrechten
Verder lezen
Nieuwe Archiefwet verslechtert positie burger
Verder lezen
Extra geld voor toezicht op nieuwe digitale wetgeving
Verder lezen
Oeps: gemeente Alkmaar maakt per ongeluk 236.000 euro over aan nepdirecteur
Verder lezen
Kuipers: dataopslag huisartsen is niet mijn zaak
Verder lezen
Consumentenbond klaagt Google aan en eist 750 euro per gebruiker
Verder lezen
Cisco VPN s zonder multifactorauthenticatie gericht op Akira Ransomware
Verder lezen
De dieven specialiseren zich. Er is een cybercrimineel voor iedereen
Verder lezen
Juridische strijdbijl weer opgegraven: Franse politicus wil Data Privacy Framework van tafel
Verder lezen