Skip to main content

Gartner: dit zijn de 5 succesfactoren voor ciso s

Onderzoeksbureau Gartner ziet vijf vaardigheden die bepalen of een chief information security officer, ciso, goed presteert. Mocht je ciso zijn en jezelf langs de meetlat willen leggen van de marktvorser, hier zijn ze.

Uit een recent onderzoek onder ciso s door Gartner, blijkt dat 69 procent van de best presterende ciso s regelmatig tijd in hun agenda vrijmaakt voor persoonlijke professionele ontwikkeling. Onder slecht presterende ciso s is dat percentage 36 procent.

Naarmate de rol van ciso snel blijft evolueren, wordt het voor security- en risicoleiders belangrijker om tijd vrij te maken voor professionele ontwikkeling, stelt onderzoeker Chiara Girardi. Volgens haar is het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en kennis essentieel om effectief als strategisch adviseur voor een bedrijf te kunnen werken in een vakgebied dat snel verandert. 

Uit het onderzoek komt ook naar voren dat 77 procent van de best presterende cico s binnen de organisatie gesprekken initieert over zich ontwikkelende nationale en internationale veiligheidsnormen, zoals terughacken en een bijdrage leveren aan het terugdringen van dreigingen door informatie te delen. Van de ciso s bij slecht presterende bedrijven doet slechts de helft hieraan mee. Geen enkele organisatie kan volledig beschermd worden tegen elke cyberdreiging, zegt Girardi. De meest effectieve ciso s blijven op de hoogte van bestaande en opkomende risico s, zodat ze het management kunnen voorzien van context rond de belangrijkste bedreigingen waarmee het bedrijf wordt geconfronteerd. Dat helpt ook bij het nemen van beslissingen over investeringen en het aanvaarden van risico s.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

De kracht van ambassadeurs
Hoe zorg je voor een informatieveilige omgeving en hoe maak je medewerkers bewust van hun belangrijke rol? Informatieveiligheidsambassadeurs kunnen hierin het verschil maken.
BCM-routekaart voor gemeenten
Met een goed geïmplementeerd BCM-systeem ben je als organisatie beter voorbereid, waardoor je sneller en effectiever kunt reageren op verstoringen.
Inzicht in je risico’s: onmisbaar voor elke gemeente
In de digitale wereld is het beschermen van informatie en het beheren van risico’s cruciaal, ook voor gemeenten. Waarom dit belangrijk is en hoe je dit aanpakt, lees je in deze blog.

Meer recente berichten

Gedragsverandering cybersecurity via inzicht in motivaties en barrieres van ondernemers
Verder lezen
Printfout in 250 brieven van gemeente Alphen aan den Rijn veroorzaakt datalek persoonsgegevens
Verder lezen
Bedreigde advocaten mogen persoonsgegevens afschermen in Kadaster
Verder lezen
EU enquete: weinig aandacht voor cyberveiligheid bij bedrijven
Verder lezen
MKB verdeeld over voordelen van Europese cybersecuritywetgeving
Verder lezen
Nieuwe regels voor kredietregistratie schieten tekort
Verder lezen
Antwoord op prangende juridische vragen over gezichtsherkenning
Verder lezen
Ruim miljoen euro om scholen beter te beschermen tegen cyberaanvallen
Verder lezen
Nederland onderkent urgentie NIS2 onvoldoende
Verder lezen
Datalek persoonsgegevens via portal van Drents waterschap
Verder lezen