Skip to main content

Zoom lost laatste privacyrisico s op voor gebruik in onderwijs

Zoom heeft zijn privacyvoorwaarden aangepast en gaat verschillende maatregelen nemen voor alle EU gebruikers na een Nederlands onderzoek. Zo gaat Zoom de AI assistent standaard uitschakelen voor Europeanen en stuurt het geen commerciele berichten meer naar gebruikers.

Zoom past het privacybeleid aan voor alle gebruikers in de Europese Economische Ruimte, schrijft onderwijskoepel SURF. Dat liet in 2022 een dataprivacyimpactassessment uitvoeren naar het gebruik van Zoom in het Nederlandse onderwijs. Toen bleek al dat Zoom meerdere risico s in zijn software oploste. De belangrijkste daarvan was dat Zoom data van Europese gebruikers alleen nog in Europese datacenters zou opslaan. Die maatregelen waren al doorgevoerd, maar er waren nog enkele kleine risico s in de software over. Die laatste heeft Zoom nu ook opgelost.

Veel van die kleine risico s draaien om het privacybeleid en de verwerkersovereenkomsten, schrijft Privacy Company, die het privacyonderzoek namens SURF uitvoerde. Zoom heeft onder andere duidelijker beschreven wat het verzamelt en waarvoor. Daarnaast is de bewaartermijn van gegevens verlaagd naar 7 tot 31 dagen na beeindiging van een account.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Inzicht in je risico’s: onmisbaar voor elke gemeente
In de digitale wereld is het beschermen van informatie en het beheren van risico’s cruciaal, ook voor gemeenten. Waarom dit belangrijk is en hoe je dit aanpakt, lees je in deze blog.
Rapportage Datalekken AP 2023
Te veel organisaties in Nederland die worden getroffen door een cyberaanval, waarschuwen betrokkenen niet dat hun gegevens in verkeerde handen zijn gevallen’. Dit blijkt uit het jaarlijkse overzicht van datalekmeldingen in Nederland van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). In deze blog lees je de belangrijkste conclusies uit het rapport.
Wat is de rol van de Privacy Officer bij BCM?
Het is belangrijk dat de dienstverlening van de gemeente altijd doorgaat, ook in het geval van een incident of calamiteit. Dit noemen we bedrijfscontinuïteit. Nu is de vraag: wat is de rol van de Privacy Officer hierbij? Is dat alleen om de wet na te leven, of speel je ook een rol bij het draaiende houden van de dienstverlening in moeilijke tijden?

Meer recente berichten

1 op 2 cyberaanvallen worden intern gepleegd
Verder lezen
Aanpassingen Handelsregister: meer privacy en verbeterde toegankelijkheid
Verder lezen
Waar en wanneer mag je vliegen met een drone in Nederland?
Verder lezen
Kwart cybersecurity incidenten bij Europese mkb ers door zwakke wachtwoorden
Verder lezen
Impact van generative AI op cybersecurity landschap groeit
Verder lezen
Politie luidt noodklok over encryptie op digitale platforms in Nederland
Verder lezen
Voorwaarden burgers en zorgverleners bij delen gegevens
Verder lezen
Tot 10 miljoen boete voor onaangepaste cyberbeveiliging
Verder lezen
Hoe AI de SOC expert te hulp schiet
Verder lezen
Kinderporno opsporen met detectiesoftware op mobiel: experts tegen EU wetsvoorstel
Verder lezen