Skip to main content

De houding van de Amerikaanse overheid ten opzichte van op privacy gerichte digitale munteenheden leidt tot bezorgdheid over financiele privacy

De ontwikkeling van digitale munteenheden die prioriteit geven aan de privacy van gebruikers is aanzienlijk gevorderd. Technisch gezien is het mogelijk om een CBDC te ontwikkelen die zowel identiteitsgegevens als transactiegegevens beschermt. De politieke haalbaarheid in de VS vormt een belangrijke hindernis.

Key takeaways

  • Het creeren van een digitale retailvaluta van de centrale bank, CBDC, die zowel identiteitsgegevens als transactiegegevens beveiligt, is technisch haalbaar.
  • De huidige houding van de Amerikaanse overheid suggereert echter dat het onwaarschijnlijk is dat ze een privacy gerichte CBDC zal aannemen vanwege bestaande toezichtpraktijken.
  • Een robuust systeem van financiele privacy is essentieel voor een vrije samenleving en zou prioriteit moeten krijgen boven het implementeren van een CBDC voor de detailhandel.

Houding van de overheid ten opzichte van CBDC s

De huidige houding van de Amerikaanse overheid suggereert dat het onwaarschijnlijk is dat ze een privacy gerichte CBDC zal aannemen. In plaats daarvan duiden de bestaande surveillancepraktijken van de overheid op een sterke neiging om haar controlecapaciteiten uit te breiden door middel van een CBDC. Het handhaven van een prive bankiersysteem als firewall tussen overheidstoegang en onze transactiegegevens is daarom cruciaal.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Wat is bewustwording eigenlijk?
: In veel organisaties wordt het belang van bewustwording steeds weer benadrukt. Veel organisaties organiseren daarom bewustwordingsactiviteiten, zoals het versturen van wekelijkse e-mails met tips, zoals: “Vergrendel je scherm als je even wegloopt.” Maar is dit echt bewustwording? En werkt het ook echt? In deze blog gaan we hier dieper op in.
Rapporteren zonder resultaat; de frustratie van elke FG en CISO
Een belangrijke taak van de FG en CISO is adviseren en rapporteren. Maar wat doe je als deze adviezen niet worden opgevolgd?
Hoe voer je een Business Impact Analyse (BIA) uit?
Met een BIA krijg je inzicht in de kritieke processen binnen je organisatie en bepaal je wat de mogelijke gevolgen zijn als er iets misgaat. Dit helpt jouw organisatie om te bepalen welke processen je als eerste weer opstart en hoe je de impact van verstoringen kunt minimaliseren. Maar wat is een BIA precies en hoe voer je deze uit? Dat lees je in deze blog.

Meer recente berichten

Driekwart ambtenaren ligt niet wakker van digitale veiligheid
Verder lezen
Teteringse politieman zocht privegegevens op van familieleden en Bredanaars
Verder lezen
NSC en CU komen met motie voor privacyvriendelijke leeftijdsverificatie
Verder lezen
Tweestapsverificatie voorkomt 80 procent van inbreuken
Verder lezen
Speech van minister van Justitie en Veiligheid van Weel tijdens de ONE Conference
Verder lezen
Nieuwe privacyfunctie van WhatsApp wekt zorgen op
Verder lezen
Overheid blijkt grote schender van privacy burgers. Bewust over grenzen van de wet.
Verder lezen
Cyberaanval voorkomen? Formele hardware verificatie cruciaal
Verder lezen
Cybersecurity teams lopen achter op nieuwe aanvalstechnieken
Verder lezen
CBP voorzitter Kohnstamm vreest voor tekort bij behandelen datalekken
Verder lezen