Skip to main content

Crisisoefening Mind Your Step

Weet jij wat je moet doen als jouw organisatie een incident heeft met betrekking tot informatiebeveiliging of privacy? Om dergelijke situaties te oefenen kan je mee doen aan deze crisisoefening op 25 oktober in Oosterhout.

Jouw organisatie doet er uiteraard alles aan om een incident op het gebied van informatieveiligheid en privacy te voorkomen. Maar stel je nu eens voor dat er ondanks al die inspanningen toch een incident plaatsvindt? Bijvoorbeeld een datalek omdat één van je collega’s zijn bedrijfstelefoon vol klantgegevens verliest? Wat doe jij dan? Of sterker nog, wat ‘moet’ je dan doen als je de regels netjes zou volgen? Op donderdag 25 oktober kun je ontdekken hoe jij handelt in een crisissituatie én belangrijker nog, wat er voor nodig is om slim samen te werken in zo’n situatie. Op ons soul:made kantoor in Oosterhout (NB) organiseren wij namelijk een crisisoefening waar je van harte voor uitgenodigd bent.

Tijdens deze oefening waarin een echte crisissituatie op privacy- en informatieveiligheidsvlak centraal staat, ga je als deelnemer samen aan de slag om de crisis zo efficiënt mogelijk te beheersen door gerichte stappen te ondernemen. Om zo niet alleen te voorkomen dat de data bij onbevoegden terechtkomt, maar ook om te achterhalen wie de dader is.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

De 5 meest gemaakte fouten in verwerkersovereenkomsten
: Een van de belangrijkste eisen uit de AVG is het afsluiten van een verwerkersovereenkomst wanneer je persoonsgegevens door een externe partij laat verwerken. In de praktijk gaat dat echter nog vaak mis. Verwerkersovereenkomsten zijn te vaag, onvolledig of sluiten niet aan op de werkelijkheid. In deze blog lees je de vijf meest voorkomende fouten én hoe je ze voorkomt.
Veiligheid begint met inzicht: zo geef je kwetsbaarhedenbeheer vorm
Het is belangrijk om kwetsbaarheden niet ad hoc, maar structureel aan te pakken. Niet alleen binnen je eigen ICT-omgeving, maar ook daarbuiten. In deze blog leggen we uit wat kwetsbaarhedenbeheer is, waarom het zo belangrijk is en hoe je het goed organiseert.
Hoe interne audits leiden tot verbetering
Informatiebeveiliging en privacy zijn essentieel, vooral voor gemeenten die werken met gevoelige gegevens en kritieke processen. Risicobeheer, naleving van wetgeving en continue verbetering zijn hierbij onmisbaar. Naast IT- en security-experts speelt ook de interne auditafdeling een cruciale rol. Maar hoe zorg je dat audits meer zijn dan een vinklijstje en echt bijdragen aan verbeteringen? In deze blog delen we de belangrijkste stappen, uitdagingen en praktische tips.

Meer recente berichten

Toezichthouder pakt websites aan die illegaal cookies plaatsen
Verder lezen
Impact van de Meldplicht in NIS2 op Cybersecurity
Verder lezen
Minister: politie gaat te lang bewaarde gegevens over burgers vernietigen
Verder lezen
De omgang met geheime informatie bij politie en NCTV
Verder lezen
Groot datalek bij Fontys: honderden gegevens en mails makkelijk toegankelijk
Verder lezen
Zwakke configuratie in Salesforce lokt cyberaanvallen uit
Verder lezen
Waarom serieuze investeringen in AP nodig blijven
Verder lezen
Nieuwe spionagewet: wat betekent dit voor bedrijven en HR?
Verder lezen
Privacy International eist openheid Britse overheid over iCloud-backdoor
Verder lezen
Zo ziet het industriële dreigingslandschap eruit
Verder lezen