Gezamenlijke afspraken gegevensuitwisseling

Om meer uit digitale samenwerking te halen is het nodig om afspraken te maken over de gegevensuitwisseling. Denk hierbij aan een set waar gegevenshouders, gebruikers en leveranciers zich houden. Een zogeheten ‘Trust framework’. Meepraten over afsprakenstelsels? Kom naar het Gebruiker Centraal Festival!

Digitaal zaken regelen gaat het makkelijkst als je daar jouw gegevens voor kunt gebruiken. Dat noemen we ‘regie op je gegevens hebben’. Om zeker te weten dat deze gegevens op een veilige en betrouwbare manier worden uitgewisseld zijn gezamenlijke afspraken nodig.

Het programma Regie op Gegevens (RoG) heeft recentelijk een factsheet en een analyse over deze themathiek gepubliceerd. Daarnaast is er een speciale discussiegroep op de Pleio-community van RoG actief over het onderwerp.

Verder lezen bij de bron
Cybersecurity en de rol van de overheid
Burgemeesters & cyberspace

Copyright © 2014 - 2019 IB&P B.V.
Onze algemene voorwaarden & privacyverklaring. Ook handig: de sitemap