Skip to main content

CISO Gemeente Vlissingen

Heb jij een afgeronde HBO opleiding en ben je bezig met / in het bezit van certificeringen zoals CISSP of CISM? Bij de gemeente Vlissingen zoekt men nog een specialist informatiebeveiliging om de gemeente te versterken.

Vlissingen is een maritieme stad in hart en nieren. Het ligt daar waar de Schelde, de drukst bevaren rivier van Europa, de Noordzee instroomt. Samen met Terneuzen is Vlissingen de 3e havenstad van Nederland. Nergens anders in Nederland heb je het gevoel dat de enorme zeeschepen zo over je voeten kunnen varen. De havens, handel, industrie, studenten en de vele inwoners die oorspronkelijk uit andere landen komen, maken Vlissingen kleurrijk en internationaal. De gemeentelijke organisatie is als de stad zelf: no-nonsens, direct, open en kleurrijk. Bij de gemeente werken mensen die weten wat ze kunnen en weten waar ze het voor doen. Velen raken verslingerd aan Vlissingen en de zee en willen er nooit meer weg. Wie weet geldt dit ook voor jou! Voor de directie Bedrijf en Beheer zijn we op zoek naar een:

Chief Information Security Officer (1,0 fte)

Jij bent het gezicht voor de informatiebeveiliging! Je staat sterk in je schoenen en weet als geen ander hoe het is om grote verantwoordelijkheden te dragen. Ben jij klaar om met jouw kennis de beleidsmatige én technische kant van dit vakgebied in te duiken?

Wat ga je doen? Als specialist informatiebeveiliging zorg jij voor een totaalpakket van maatregelen om een veilige omgang met gegevens te garanderen. Daar hoort het opstellen, uitvoeren, updaten en naleven van beleid bij. Risicoanalyses en audits klinken jou bekend in de oren en natuurlijk houd je rekening met de wet- en regelgeving. Collega’s geef je voorlichting en er is een goede balans tussen werkbaarheid voor gebruikers en het veilig omgaan met gegevens. Zo creëer je draagvlak en bewustzijn. Bij projecten en vragen ben je in te schakelen als sparringpartner. Je geeft gevraagd, maar ook ongevraagd advies en houdt de directie en teamleiders op de hoogte van alle activiteiten.

Dit ben jij 

Je hebt een afgeronde hbo opleiding

  • Je hebt inzicht in de werking van een organisatie en hoe je daarmee omgaat
  • Je hebt kennis en ervaring op het gebied van informatiebeveiliging
  • Je bent in het bezit, of je bent bezig om je certificering te halen of bereid dat te gaan doen (bijvoorbeeld: ISFS – ISMAS/CISSP/ISSMP/CISM)

Wat vinden je collega’s? Werken bij de gemeente Vlissingen is verrassend. Je nieuwe functie geeft je de mogelijkheid om je vrij en onafhankelijk in de organisatie op te stellen. Je werkt nauw samen met de functionaris gegevensbescherming. Met jouw gevoel voor humor weet je zaken te relativeren.

Dit bieden wij

Naast een goed salaris wat afhankelijk is van je opleiding en ervaring wordt bij goed functioneren na 1 jaar je tijdelijk dienstverband omgezet in een vaste aanstelling. Je salaris ligt tussen € 2.795 en € 4.541 bruto per maand (salarisschaal). Dat geldt bij een fulltime werkweek van 36 uur. Neem je naast je standaard verlof graag wat extra vrij? Bovenop het salaris bouw je een budget op van 17,05%. Dit kun je inzetten voor extra salaris, meer vrije tijd of een fiets. Je werktijden mag je zelf indelen en ook voor je persoonlijke ontwikkeling doe je zelf voorstellen. Een reiskostenvergoeding hoort ook bij de voorwaarden.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Het algoritmeregister: Hoe gemeenten algoritmes verantwoord inzetten
Steeds meer gemeenten gebruiken algoritmes om hun werk efficiënter te maken. Handig, maar het brengt ook risico’s met zich mee voor privacy, veiligheid en transparantie. Daarom is er sinds 2022 een landelijk algoritmeregister. In deze blog lees je wat dit register inhoudt en hoe gemeenten algoritmes verantwoord kunnen gebruiken.
Waarom een DPIA onmisbaar is binnen gemeentelijke projecten
Vanuit de AVG en BIO moet je als gemeente allerlei (verplichte) maatregelen nemen. Zo moet je bij gegevensverwerkingen met een hoog privacyrisico een Data Protection Impact Assessment (DPIA) uitvoeren. In deze blog lees je wat een DPIA precies is en waarom deze zo belangrijk is voor gemeentelijke projecten.
In 5 stappen naar een succesvolle GAP-analyse van de BIO
: Een GAP-analyse geeft snel inzicht in hoeverre jouw gemeente voldoet aan de normen van de BIO. Het laat zien wat al goed geregeld is en waar nog verbeteringen nodig zijn. Maar hoe voer je een GAP-analyse effectief uit? In deze blog ontdek je het aan de hand van een praktisch stappenplan.

Meer recente berichten

CBS: bijna helft Nederlandse bedrijven gebruikt geen AI wegens privacy
Verder lezen
NIS2 geeft cyberbeveiliging bedrijven een boost
Verder lezen
90 procent van de professionals verwacht dat nieuwe regelgeving, zoals DORA, NIS2 en de EU AI Act, de werkdruk zal beinvloeden
Verder lezen
NZa verwijdert gevoelige informatie van 500.000 clienten in de ggz
Verder lezen
Lancering register voor Functionarissen voor Gegevensbescherming
Verder lezen
Van Weel verwijst naar andere landen bij vertraging NIS2
Verder lezen
Deze wachtwoorden moet je absoluut vermijden volgens cyberexperts, en 4 tips voor een sterk wachtwoord
Verder lezen
Microsoft moet LinkedIn gebruiker 50.000 euro betalen na inzet trackingcookies
Verder lezen
Beveiligingsexpert Schneier: privacy trekt overal aan het kortste eind
Verder lezen
Z-Cert: cyberdreiging neemt toe, meer samenwerking must
Verder lezen