Interview IB RvIG

Hoe is het om als informatiebeveiliger te werken bij de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens en in hoeverre het nieuws invloed op je dagelijkse werk bij RvIG? In het magazine van RvIG staat een interview met David de Boer waarin hij in gaat op het IB beleid van de organisatie.

In deze functie is het zijn taak om op strategisch en tactisch niveau de bedrijfsvoering bij RvIG kritisch te volgen en te beschermen tegen bedreigingen. Hij vertelt in dit artikel meer over het informatiebeveiligingsbeleid van RvIG.

David, zeg eens eerlijk: Moet je een beetje een nerd zijn om informatiebeveiliging leuk te vinden?

Ha! Als ik voor mezelf spreek: ja, dat ben ik wel een beetje. Maar het ligt eraan vanuit welk perspectief je informatiebeveiliging bekijkt. Kijk je vanuit de beleidshoek, de juridische of juist de technische kant? Vanuit de technische kant helpt het inderdaad als je een beetje een nerd bent. Ik zit ook zeker wel in het nerd-spectrum met sommige dingen. Ik heb bijvoorbeeld mijn eerste leidinggevende ontmoet op een LAN-party.

Hoe ben je informatiebeveiliger geworden?

Het kwam toevallig op mijn pad. Ik was vroeger altijd een planner. Maar gaandeweg kwam ik erachter dat, voor mij persoonlijk, plannen maken over school en carrière geen enkele zin had. Ik was bij RvIG al een tijd Functioneel beheerder en dat deed ik met plezier. Maar na een tijdje wilde ik weer wat anders. Ik had bepaalde interesses en uiteindelijk doen zich altijd kansen voor om die interesses te matchen. Een van die kansen was informatiebeveiliger van RvIG worden. En die kans heb ik gepakt. Gelukkig kreeg ik van RvIG ook alle ruimte om de benodigde opleidingen te volgen.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

10 veelgemaakte fouten bij het configureren, beheren en beveiligen van systemen
Tien veelgemaakte fouten bij het configureren, beheren en beveiligen van systemen zorgen ervoor dat cybercriminelen nog altijd weten in te breken bij organisaties en toegang krijgen tot netwerken en data. Welke tien fouten zijn dit en hoe kan je deze aanpakken? Je leest het in deze blog!
Wat zijn mijn plichten als verwerkingsverantwoordelijke?
Als gemeente ben je in veel gevallen verwerkingsverantwoordelijke voor de persoonsgegevens die je verwerkt. Wanneer je verwerkersverantwoordelijke bent, horen hier een aantal plichten bij. Welke dit zijn, lees je in deze blog.
Wachtwoorden beheren? Gebruik een wachtwoordmanager!
De BIO schrijft voor dat gemeenten een wachtwoordmanager beschikbaar moeten stellen aan hun medewerkers. Maar wat is een wachtwoordmanager nu precies? Wat zijn de voordelen? En hoe veilig zijn ze? Je leest het in deze blog!

Meer recente berichten

Ook in cyberspace biedt Oekraine taaie weerstand
Verder lezen
Veilig en anoniem communiceren op het dark web
Verder lezen
Een veilige en transparante Europese markt: Digital Services Act
Verder lezen
Security experts over nieuwe security richtlijn NIS 2
Verder lezen
Cyberbeveiliging: Parlement neemt nieuwe wet aan om veerkracht EU te versterken
Verder lezen
Raad van State uit kritiek op wet voor delen data door overheid
Verder lezen
Impactstudie CSIRT s in het kader van de herziening van de NIB richtlijn
Verder lezen
NCSC: meer onderzoek naar impact van encryptie
Verder lezen
Privacytoets vergeten: onderzoek naar verkeersstromen in Enschede ligt stil
Verder lezen
PEGA commissie wil Europese regels voor inzet spyware
Verder lezen