Skip to main content

Interview IB RvIG

Hoe is het om als informatiebeveiliger te werken bij de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens en in hoeverre het nieuws invloed op je dagelijkse werk bij RvIG? In het magazine van RvIG staat een interview met David de Boer waarin hij in gaat op het IB beleid van de organisatie.

In deze functie is het zijn taak om op strategisch en tactisch niveau de bedrijfsvoering bij RvIG kritisch te volgen en te beschermen tegen bedreigingen. Hij vertelt in dit artikel meer over het informatiebeveiligingsbeleid van RvIG.

David, zeg eens eerlijk: Moet je een beetje een nerd zijn om informatiebeveiliging leuk te vinden?

Ha! Als ik voor mezelf spreek: ja, dat ben ik wel een beetje. Maar het ligt eraan vanuit welk perspectief je informatiebeveiliging bekijkt. Kijk je vanuit de beleidshoek, de juridische of juist de technische kant? Vanuit de technische kant helpt het inderdaad als je een beetje een nerd bent. Ik zit ook zeker wel in het nerd-spectrum met sommige dingen. Ik heb bijvoorbeeld mijn eerste leidinggevende ontmoet op een LAN-party.

Hoe ben je informatiebeveiliger geworden?

Het kwam toevallig op mijn pad. Ik was vroeger altijd een planner. Maar gaandeweg kwam ik erachter dat, voor mij persoonlijk, plannen maken over school en carrière geen enkele zin had. Ik was bij RvIG al een tijd Functioneel beheerder en dat deed ik met plezier. Maar na een tijdje wilde ik weer wat anders. Ik had bepaalde interesses en uiteindelijk doen zich altijd kansen voor om die interesses te matchen. Een van die kansen was informatiebeveiliger van RvIG worden. En die kans heb ik gepakt. Gelukkig kreeg ik van RvIG ook alle ruimte om de benodigde opleidingen te volgen.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

De kracht van ambassadeurs
Hoe zorg je voor een informatieveilige omgeving en hoe maak je medewerkers bewust van hun belangrijke rol? Informatieveiligheidsambassadeurs kunnen hierin het verschil maken.
BCM-routekaart voor gemeenten
Met een goed geïmplementeerd BCM-systeem ben je als organisatie beter voorbereid, waardoor je sneller en effectiever kunt reageren op verstoringen.
Inzicht in je risico’s: onmisbaar voor elke gemeente
In de digitale wereld is het beschermen van informatie en het beheren van risico’s cruciaal, ook voor gemeenten. Waarom dit belangrijk is en hoe je dit aanpakt, lees je in deze blog.

Meer recente berichten

Gedragsverandering cybersecurity via inzicht in motivaties en barrieres van ondernemers
Verder lezen
Printfout in 250 brieven van gemeente Alphen aan den Rijn veroorzaakt datalek persoonsgegevens
Verder lezen
Bedreigde advocaten mogen persoonsgegevens afschermen in Kadaster
Verder lezen
EU enquete: weinig aandacht voor cyberveiligheid bij bedrijven
Verder lezen
MKB verdeeld over voordelen van Europese cybersecuritywetgeving
Verder lezen
Nieuwe regels voor kredietregistratie schieten tekort
Verder lezen
Antwoord op prangende juridische vragen over gezichtsherkenning
Verder lezen
Ruim miljoen euro om scholen beter te beschermen tegen cyberaanvallen
Verder lezen
Nederland onderkent urgentie NIS2 onvoldoende
Verder lezen
Datalek persoonsgegevens via portal van Drents waterschap
Verder lezen