Interview IB RvIG

Hoe is het om als informatiebeveiliger te werken bij de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens en in hoeverre het nieuws invloed op je dagelijkse werk bij RvIG? In het magazine van RvIG staat een interview met David de Boer waarin hij in gaat op het IB beleid van de organisatie.

In deze functie is het zijn taak om op strategisch en tactisch niveau de bedrijfsvoering bij RvIG kritisch te volgen en te beschermen tegen bedreigingen. Hij vertelt in dit artikel meer over het informatiebeveiligingsbeleid van RvIG.

David, zeg eens eerlijk: Moet je een beetje een nerd zijn om informatiebeveiliging leuk te vinden?

Ha! Als ik voor mezelf spreek: ja, dat ben ik wel een beetje. Maar het ligt eraan vanuit welk perspectief je informatiebeveiliging bekijkt. Kijk je vanuit de beleidshoek, de juridische of juist de technische kant? Vanuit de technische kant helpt het inderdaad als je een beetje een nerd bent. Ik zit ook zeker wel in het nerd-spectrum met sommige dingen. Ik heb bijvoorbeeld mijn eerste leidinggevende ontmoet op een LAN-party.

Hoe ben je informatiebeveiliger geworden?

Het kwam toevallig op mijn pad. Ik was vroeger altijd een planner. Maar gaandeweg kwam ik erachter dat, voor mij persoonlijk, plannen maken over school en carrière geen enkele zin had. Ik was bij RvIG al een tijd Functioneel beheerder en dat deed ik met plezier. Maar na een tijdje wilde ik weer wat anders. Ik had bepaalde interesses en uiteindelijk doen zich altijd kansen voor om die interesses te matchen. Een van die kansen was informatiebeveiliger van RvIG worden. En die kans heb ik gepakt. Gelukkig kreeg ik van RvIG ook alle ruimte om de benodigde opleidingen te volgen.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

De rol van de OR bij privacy op de werkvloer
De ondernemingsraad (OR) speelt een belangrijke rol in een organisatie, ook op het gebied van privacy op de werkvloer.
Het belang van patchmanagement
Als we het hebben over informatiebeveiliging, komen de termen patches en patchmanagementproces vaak voorbij. Maar wat betekenen deze termen nu eigenlijk? Waarom is patchmanagement zo belangrijk? En hoe richt je zo’n proces dan in? In deze blog lees je hoe je hier zelf mee aan de slag kan.
De AVG versus de Wet politiegegevens (Wpg)
: Naast de AVG hebben politie en justitie te maken met de Wet politiegegevens (Wpg). Maar ook als gemeente heb je te maken met de Wpg, namelijk bij het werk van Buitengewoon opsporingsambtenaren (Boa’s). In deze blog leggen we uit hoe de AVG en Wpg van toepassing zijn op het werk van Boa’s en waar je als gemeente aan moet voldoen bij het verwerken van gegevens.

Meer recente berichten

BoF: Gemeenten hebben AVG basis nog steeds niet op orde
Verder lezen
Incidentresponsplan Ransomware
Verder lezen
Nederlandse datacenters en DNS providers krijgen zorg en meldplicht
Verder lezen
Nederlandse gemeenten sturen onbewust data naar VS
Verder lezen
Overheden kunnen elkaar straks waarschuwen over criminele praktijken
Verder lezen
Wat hebben we geleerd van cyberaanvallen op kritieke infrastructuur?
Verder lezen
NCTV: Risico op ontwrichting groter door scheefgroei dreiging en weerbaarheid
Verder lezen
Een op de vijf IT beslissers heeft weinig vertrouwen in databescherming en privacy van de cloud
Verder lezen
Beschermt de Autoriteit Persoonsgegevens privacy, of verstoort ze de vrije markt?
Verder lezen
Het is geen keuze, beveilig die digitale ramen
Verder lezen