Via de website van Ravib kan je een gratis tool gebruiken voor het uitvoeren van een risicoanalyse voor informatiebeveiliging. Je kunt inloggen en de tool volledig gebruiken of een demo uitproberen.
Geldende standaarden
Bij de RAVIB methode wordt gebruik gemaakt van de ISO 27002 standaard. Ook de daarvan afgeleide baselines, zoals NEN 7510, BIO, BIR, BIG en BIWA, zijn daardoor bruikbaar. De Privacy Impact Assessment module is gericht op de AVG. Hierdoor is RAVIB zonder problemen inzetbaar in iedere organisatie.
Eenvoudig in gebruik
Door middel van duidelijke documentatie en een begrijpelijke interface, bent u als informatiebeveiliger in staat om zelfstandig een risicoanalyse uit te voeren. Met behulp van de rapportage die deze tool u biedt, kunt u zelf een plan van aanpak opstellen om de informatiebeveiliging binnen uw organisatie te verbeteren.
Vanuit IB&P houden we je graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van informatiebeveiliging en privacy. We plaatsen iedere werkdag gemiddeld twee nieuwsberichten en bundelen deze elke week in een mooi overzicht.
Het ambtelijk bestuur is eindverantwoordelijk voor informatiebeveiliging. Het is dus belangrijk dat zij een goed beeld hebben van de risico’s die informatiebeveiliging met zich mee brengt. Maar hoe krijg je als lijnmanager of CISO informatiebeveiliging op de bestuurstafel?
Het uitvoeren van een DPIA is soms niet eenvoudig. In deze blog lees je daarom wat een DPIA precies is, wanneer je een DPIA uitvoert en welke stappen daarbij worden doorlopen.
Het uitvallen van belangrijke ICT-voorzieningen kan leiden tot een verstoring van de gemeentelijke dienstverlening. Vanuit de BIO is het inrichten van bedrijfscontinuïteit daarom verplicht. Maar wat is bedrijfscontinuïteit precies en hoe zorg je dat het calamiteitenteam op de hoogte is van hun taken en verantwoordelijkheden? Je leest het in deze blog.