Nationale Privacy Conferentie

Ga jij naar de Nationale Privacy Conferentie op 28 januari? Tijdens deze bijeenkomst zullen ook de Nederlandse Privacy Awards worden uitgereikt. De conferentie wordt gehouden in Nieuwspoort in Den Haag. Je kunt je nog aanmelden.

Programma

Onderzoeksjournalist Brenno de Winter zal zijn visie geven op de huidige status van onze privacy, op dat wat vroeger speelde en wat nu speelt. Sophie in ‘t Veld (Fractievoorzitter D66, Europees Parlement) geeft de aanwezigen vanuit haar ervaringen in Brussel een blik op de Europese wereld. Ook krijg je een blik in de keuken van een samenwerking waarin Tijmen Schep (technologiecriticus en privacy designer) je meeneemt in de wereld van iconen en hoe je privacy voor je kunt laten werken. Jurist Jeroen Terstegge heeft ruim 25 jaar ervaring op privacygebied en is de grondlegger van de Binding Corporate Rules. Hij zal zijn ervaringen delen en ingaan op privacy voor ondernemers.

In een paneldiscussie krijgen experts stellingen voorgelegd en gaan zij met het publiek in debat. Verschillende actuele onderwerpen zullen tijdens deze paneldiscussie de revue passeren.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Gemeentelijke privacy: Een blik achter de schermen
De AVG bestaat dit jaar vijf jaar. Sinds 25 mei 2018 moeten alle organisaties, waaronder gemeenten, voldoen aan de verplichtingen uit de AVG bij het verwerken van persoonsgegevens. Maar hoe is het gesteld met de privacy bij gemeenten? Hebben ze de basis op orde? Je leest het in deze blog.
Hoe zet je Artificial Intelligence (AI) succesvol in?
Gemeenten maken steeds meer gebruik van AI, omdat dit ontzettend veel kansen biedt. Tegelijkertijd roept het gebruik van AI ook nieuwe vragen op. Je leest er meer over in deze blog
Een DPIA uitgevoerd en dan?
Voor gegevensverwerkingen met een hoog privacyrisico geldt dat je een DPIA moet uitvoeren. Maar wat doe je met de uitkomsten van een DPIA en hoe zorg je ervoor dat een DPIA geen eenmalige actie is maar over een bepaalde tijd herhaald wordt?

Meer recente berichten

Privacy risico s in kaart brengen met een DPIA
Verder lezen
Beveiliging informatie geen prioriteit bij Ministerie van Buitenlandse Zaken
Verder lezen
NIS2: onduidelijke wet in combinatie met hoge boetes
Verder lezen
AP wil opheldering over fraude algoritme gemeenten
Verder lezen
Een tip of klacht indienen bij de AP
Verder lezen
Wegiz vraagt om aantal nieuwe NEN normen
Verder lezen
Hack bij gemeente: criminelen hadden toegang tot tienduizenden gegevens
Verder lezen
Kabinet heeft meer tijd nodig voor anonieme bsn s en socialemediamonitoring
Verder lezen
Europese Hof houdt onzekerheid over AVG in stand
Verder lezen
Organisatorische inbedding van maatregelen
Verder lezen