Bouwsteden in hand krijgen om een responsible disclosure policy in te richten? Deze leidraad voor responsible disclosure van het NCSC kan je daarbij helpen.
Responsible disclosure kan een goede bijdrage leveren aan het verhogen van de veiligheid van informatiesystemen en (software)producten. Aan het opstellen van het kader heeft het ministerie van Veiligheid en Justitie samengewerkt met melders, publieke en private organisaties.
Leidraad
De leidraad is een handreiking voor organisaties en melders voor het op een verantwoordelijke wijze melden en afhandelen van kwetsbaarheden in informatiesystemen en (software)producten. Met de handreiking kunnen organisaties een eigen responsible disclosure policy opstellen. De veiligheid van een informatiesysteem en (software)producten is primair de verantwoordelijkheid van organisaties. Melders hebben echter ook verantwoordelijkheden, waaronder het wachten met publicatie totdat de organisatie het probleem heeft verholpen.
Vanuit IB&P houden we je graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van informatiebeveiliging en privacy. We plaatsen iedere werkdag gemiddeld twee nieuwsberichten en bundelen deze elke week in een mooi overzicht.
Het ambtelijk bestuur is eindverantwoordelijk voor informatiebeveiliging. Het is dus belangrijk dat zij een goed beeld hebben van de risico’s die informatiebeveiliging met zich mee brengt. Maar hoe krijg je als lijnmanager of CISO informatiebeveiliging op de bestuurstafel?
Het uitvoeren van een DPIA is soms niet eenvoudig. In deze blog lees je daarom wat een DPIA precies is, wanneer je een DPIA uitvoert en welke stappen daarbij worden doorlopen.
Het uitvallen van belangrijke ICT-voorzieningen kan leiden tot een verstoring van de gemeentelijke dienstverlening. Vanuit de BIO is het inrichten van bedrijfscontinuïteit daarom verplicht. Maar wat is bedrijfscontinuïteit precies en hoe zorg je dat het calamiteitenteam op de hoogte is van hun taken en verantwoordelijkheden? Je leest het in deze blog.