Securitymanager Gemeente Rotterdam

Ben jij CISM en/of CISSP gecertificeerd en heb je minimaal vijf jaar werkervaring als Security Manager bij een organisatie met Enterprise Architectuur? Dan is deze functie bij de gemeente Rotterdam wat voor jou.

 • Opleidingsniveau: HBO
 • Aantal uren: 36 uur
 • Vakgebied: Advies (IT)
 • Salarisindicatie: € 4022 – € 5520 p.m.
 • Verloopdatum: 29 maart 2019
 • Contractvorm: Onbepaalde tijd

Jouw functie

Wat je kunt verwachten als Security Manager bij de gemeente Rotterdam? In ieder geval dat je genoeg uitdaging vindt in je werk en voldoening haalt uit wat je doet. De securityvraagstukken zijn veelal complex en net zo divers als Rotterdam zelf. Of het nu gaat om IT-oplossingen voor digitale dienstverlening voor burgers of bijvoorbeeld voor technische applicaties ten behoeve van verkeersdoorstroming. Als gemeente doen we veel voor en in de stad, iets wat je terugziet in de grote variëteit aan vraagstukken waar je mee te maken krijgt.

In dit speelveld ben jij de verbindende schakel tussen beleid en operatie waarbij je de implementatie van beveiligingsmaatregelen coördineert en toetst. Je luistert naar wat interne klanten willen én bewaakt de richtlijnen die we als gemeente Rotterdam aanhouden als het gaat om security. Daar een goede balans in vinden is niet altijd altijd gemakkelijk maar vanuit je kennis en ervaring maak je klant- en resultaatgerichte afwegingen waarbij je ook achter de veiligheid van oplossingen staat. Hierin maak je de verbinding met betrokken collega’s, neem je hen mee in vraagstukken en de adviezen die je hierbij vindt passen.

Daarnaast ga je je bezighouden met het:

 • Adviseren in het voorbereiden van beleid;
 • Maken van analyses en opstellen van procedures en projectvoorstellen op die betrekking hebben op (het verbeteren van) de informatiebeveiliging;
 • Monitoren van en rapporteren over ICT-risico’s;
 • Adviseren van de Security coördinatoren in het realiseren de richtlijnen binnen de diverse disciplines;
 • Begeleiden van security audits, initiëren en monitoren verbeteracties;
 • Functioneren als aanspreekpunt bij escalaties, noodsituaties of kritische fouten.

Jouw profiel

Zoals je ziet hebben we je een mooi, vol en gevarieerd takenpakket te bieden. Wat je aan kennis en ervaring meebrengt voor deze rol is in ieder geval:

 • Een Hbo-opleiding op het gebied van securitymanagement;
 • Minimaal vijf jaar als Security Manager in een grote organisatie met een Enterprise Architectuur;
 • Certificering: CISM en/of CISSP;
 • Ook zien we graag dat je de volgende certificering in bezit hebt: Certified Ethical Hacking (CEH) of Licenced Penetration Tester (LPT);
 • Bekend met security maatregelen en -oplossingen op Microsoft, Redhat, Citrix virtualisatie en cloud platformen.

Daarnaast vinden we een match op persoonlijkheid van groot belang. We zien heel graag dat je sterke communicatieve vaardigheden en overtuigingskracht meebrengt. Belangrijk om ‘security’ te vertegenwoordigen binnen onze organisatie, mensen mee te nemen en je adviesrol op een professionele manier in te vullen. Je draait je hand niet om voor het geven van een presentatie en kunt je ook schriftelijk goed uitdrukken.

Ons aanbod

De gemeente Rotterdam heeft een goed arbeidsvoorwaardenpakket wat je voor een gedeelte kunt afstemmen op je eigen behoeften. Je kunt rekenen op een:

 • Salaris dat past bij wie je bent en wat je kunt. Hoeveel precies stemmen we graag met je af, dit is minimaal € 4022,- tot maximaal € 5520,- (schaal 12) en o.b.v. een 36-urige werkweek);
 • Individueel keuzebudget van 17% van je maandsalaris dat je op diverse manieren kunt besteden zoals het aankopen van extra verlof of als maandelijkse extra op je salaris;
 • Goede pensioenregeling via ABP;
 • Aanstelling voor minimaal 1 jaar met uitzicht op een vaste aanstelling;
 • A-locatie met moderne faciliteiten als thuisbasis: ‘de Rotterdam’ aan de Wilheminakade;
 • Flexibiliteit in werktijden en werkplekken, thuiswerken behoort tot de mogelijkheden;
 • Werkweek van 36 uur waarbij het een optie is om 4*9 uur te werken.

De afdeling

De afdeling Ontwikkeling & Projecten, onderdeel van de directie IIFO (Informatie, Innovatie, Facilitair en Onderzoek), geeft invulling aan de taakgebieden projectleiding, advisering, securitymanagement, systeem & softwareontwikkeling alsmede projectondersteuning.

Als Security Manager maak je deel uit van een team van vijf Security Managers. De keten waarin je dagelijks werkt bestaat uit ongeveer veertig collega’s.

Onze organisatie

Werken voor de gemeente Rotterdam is werken voor een stad die zichzelf steeds opnieuw uitvindt. Die bekend staat als innovatief en internationaal. Een stad ook met complexe vraagstukken en grote maatschappelijke opgaven. In deze voorhoede werk jij, voor en samen met meer dan 620.000 Rotterdammers. Bij zo’n stad hoort een eigentijdse overheid. Wij bieden je ruimte en kansen om Rotterdam en daarmee jezelf vooruit te blijven helpen. Met arbeidsvoorwaarden die dat mogelijk maken.

Een stad waar je ruimte ervaart. Bij een organisatie die je vrijheid en verantwoordelijkheid biedt. Voor werk waar je uitdaging voelt. Zodat jij en de stad blijven groeien. Voor alle Rotterdammers.

Werken voor IIFO waaronder IT valt betekent dat je voor de grootste gemeentelijke IT-werkgever in Nederland komt te werken. We zijn ambitieus, vooruitstrevend en innovatief.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

De rol van de OR bij privacy op de werkvloer
De ondernemingsraad (OR) speelt een belangrijke rol in een organisatie, ook op het gebied van privacy op de werkvloer.
Het belang van patchmanagement
Als we het hebben over informatiebeveiliging, komen de termen patches en patchmanagementproces vaak voorbij. Maar wat betekenen deze termen nu eigenlijk? Waarom is patchmanagement zo belangrijk? En hoe richt je zo’n proces dan in? In deze blog lees je hoe je hier zelf mee aan de slag kan.
De AVG versus de Wet politiegegevens (Wpg)
: Naast de AVG hebben politie en justitie te maken met de Wet politiegegevens (Wpg). Maar ook als gemeente heb je te maken met de Wpg, namelijk bij het werk van Buitengewoon opsporingsambtenaren (Boa’s). In deze blog leggen we uit hoe de AVG en Wpg van toepassing zijn op het werk van Boa’s en waar je als gemeente aan moet voldoen bij het verwerken van gegevens.

Meer recente berichten

BoF: Gemeenten hebben AVG basis nog steeds niet op orde
Verder lezen
Incidentresponsplan Ransomware
Verder lezen
Nederlandse datacenters en DNS providers krijgen zorg en meldplicht
Verder lezen
Nederlandse gemeenten sturen onbewust data naar VS
Verder lezen
Overheden kunnen elkaar straks waarschuwen over criminele praktijken
Verder lezen
Wat hebben we geleerd van cyberaanvallen op kritieke infrastructuur?
Verder lezen
NCTV: Risico op ontwrichting groter door scheefgroei dreiging en weerbaarheid
Verder lezen
Een op de vijf IT beslissers heeft weinig vertrouwen in databescherming en privacy van de cloud
Verder lezen
Beschermt de Autoriteit Persoonsgegevens privacy, of verstoort ze de vrije markt?
Verder lezen
Het is geen keuze, beveilig die digitale ramen
Verder lezen