Skip to main content

Junior CISO bij Brielle en Westvoorne

Nog 28 – 32 uur per week beschikbaar en wil jij starten binnen een rol als Chief Information Security Officer? De gemeenten Brielle en Westvoorne zoekt een Junior CISO die de eerste periode wordt gecoacht door een ervaren CISO.

28-32 uur per week

max.schaal 9, 9, € 3.805,= op basis van fulltime

Gemeente Westvoorne en Brielle kiezen ervoor om de functie van junior Chief Information Security Officer (CISO) gezamenlijk te werven. In de praktijk komt het erop neer dat je twee dagen in Brielle en twee dagen in Westvoorne werkzaam bent. Beide gemeentes zijn qua personeelsbestand vergelijkbaar (150/160 medewerkers) en ook de interne cultuur is vergelijkbaar.

Het werk

Gedurende de eerste periode word je gecoacht door een ervaren CISO. Jullie gaan samen in kaart brengen waar zowel gemeente Westvoorne als gemeente Brielle staan in de implementatie van een informatiebeveiligingsbeleid. Hierbij is het belangrijk om alle collega’s hierin mee te nemen en te coachen op het gebied van de o.a. de AVG.  Als dit eenmaal staat zijn jouw taken o.a. het uitvoeren van risico analyses en interne audits, het opzetten van een registratie voor beveiligingsincidenten, het opvolgen van incidenten en rapportage richting de directie. Ook verzorg je voorlichting aan je collega’s en je stimuleert het beveiligingsbewustzijn binnen de organisatie. Het volgen van nieuwe ontwikkelingen en wetgeving op het gebied informatiebeveiliging is ook een belangrijk onderdeel van je functie.

Jouw profiel

Jij bent een enthousiaste kandidaat met een HBO opleiding en kennis van informatievoorziening en automatisering. Je denkt mee, bent proactief en integer. Daarnaast ben je communicatief vaardig en beschik je over adviesvaardigheden.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

De 5 meest gemaakte fouten in verwerkersovereenkomsten
: Een van de belangrijkste eisen uit de AVG is het afsluiten van een verwerkersovereenkomst wanneer je persoonsgegevens door een externe partij laat verwerken. In de praktijk gaat dat echter nog vaak mis. Verwerkersovereenkomsten zijn te vaag, onvolledig of sluiten niet aan op de werkelijkheid. In deze blog lees je de vijf meest voorkomende fouten én hoe je ze voorkomt.
Veiligheid begint met inzicht: zo geef je kwetsbaarhedenbeheer vorm
Het is belangrijk om kwetsbaarheden niet ad hoc, maar structureel aan te pakken. Niet alleen binnen je eigen ICT-omgeving, maar ook daarbuiten. In deze blog leggen we uit wat kwetsbaarhedenbeheer is, waarom het zo belangrijk is en hoe je het goed organiseert.
Hoe interne audits leiden tot verbetering
Informatiebeveiliging en privacy zijn essentieel, vooral voor gemeenten die werken met gevoelige gegevens en kritieke processen. Risicobeheer, naleving van wetgeving en continue verbetering zijn hierbij onmisbaar. Naast IT- en security-experts speelt ook de interne auditafdeling een cruciale rol. Maar hoe zorg je dat audits meer zijn dan een vinklijstje en echt bijdragen aan verbeteringen? In deze blog delen we de belangrijkste stappen, uitdagingen en praktische tips.

Meer recente berichten

De omgang met geheime informatie bij politie en NCTV
Verder lezen
Groot datalek bij Fontys: honderden gegevens en mails makkelijk toegankelijk
Verder lezen
Zwakke configuratie in Salesforce lokt cyberaanvallen uit
Verder lezen
Waarom serieuze investeringen in AP nodig blijven
Verder lezen
Nieuwe spionagewet: wat betekent dit voor bedrijven en HR?
Verder lezen
Privacy International eist openheid Britse overheid over iCloud-backdoor
Verder lezen
Zo ziet het industriële dreigingslandschap eruit
Verder lezen
Beleid e-mailarchivering Rijk aangescherpt om privacy-risicos
Verder lezen
Nederlandse WhatsApp-gebruikers in 2019 besmet met Pegasus-spyware
Verder lezen
Data Protection Impact Assessment (DPIA) toont aan dat Jamf School veilig door scholen gebruikt kan worden
Verder lezen