Junior CISO bij Brielle en Westvoorne

Nog 28 – 32 uur per week beschikbaar en wil jij starten binnen een rol als Chief Information Security Officer? De gemeenten Brielle en Westvoorne zoekt een Junior CISO die de eerste periode wordt gecoacht door een ervaren CISO.

28-32 uur per week

max.schaal 9, 9, € 3.805,= op basis van fulltime

Gemeente Westvoorne en Brielle kiezen ervoor om de functie van junior Chief Information Security Officer (CISO) gezamenlijk te werven. In de praktijk komt het erop neer dat je twee dagen in Brielle en twee dagen in Westvoorne werkzaam bent. Beide gemeentes zijn qua personeelsbestand vergelijkbaar (150/160 medewerkers) en ook de interne cultuur is vergelijkbaar.

Het werk

Gedurende de eerste periode word je gecoacht door een ervaren CISO. Jullie gaan samen in kaart brengen waar zowel gemeente Westvoorne als gemeente Brielle staan in de implementatie van een informatiebeveiligingsbeleid. Hierbij is het belangrijk om alle collega’s hierin mee te nemen en te coachen op het gebied van de o.a. de AVG.  Als dit eenmaal staat zijn jouw taken o.a. het uitvoeren van risico analyses en interne audits, het opzetten van een registratie voor beveiligingsincidenten, het opvolgen van incidenten en rapportage richting de directie. Ook verzorg je voorlichting aan je collega’s en je stimuleert het beveiligingsbewustzijn binnen de organisatie. Het volgen van nieuwe ontwikkelingen en wetgeving op het gebied informatiebeveiliging is ook een belangrijk onderdeel van je functie.

Jouw profiel

Jij bent een enthousiaste kandidaat met een HBO opleiding en kennis van informatievoorziening en automatisering. Je denkt mee, bent proactief en integer. Daarnaast ben je communicatief vaardig en beschik je over adviesvaardigheden.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Dataminimalisatie: waarom minder soms meer is.
: In de digitale wereld waarin we leven, verzamelen we een enorme hoeveelheid gegevens. Maar in deze tijd van dataverzameling is er gelukkig ook een AVG-principe dat steeds meer aandacht krijgt: gegevensminimalisatie.
Hoe zorg je dat een SaaS-leverancier voldoet aan je beveiligingseisen?
Gemeenten besteden het beheer van software steeds vaker uit en maken hierbij gebruik van SaaS. Bij de selectie van een SaaS-leverancier is het belangrijk dat de leverancier weet wat er van hen verwacht wordt als het gaat om informatiebeveiliging. Want hoe zorg je ervoor dat ook die oplossingen aan de eisen van de gemeente voldoen?
Wat zijn de verplichtingen rondom het melden van een datalek?
Elke organisatie die persoonsgegevens verwerkt, is verplicht om een melding te maken bij de AP wanneer er zich een datalek heeft voorgedaan, zo ook gemeenten. Maar wanneer en voor welke datalekken moet je de AP informeren? En wanneer moet je het datalek melden aan de betrokkenen? Je leest het in deze blog.

Meer recente berichten

AI en regelgeving zorgen voor nieuwe uitdagingen
Verder lezen
Privacy: de poortwachter voor onze mensenrechten
Verder lezen
Nieuwe Archiefwet verslechtert positie burger
Verder lezen
Extra geld voor toezicht op nieuwe digitale wetgeving
Verder lezen
Oeps: gemeente Alkmaar maakt per ongeluk 236.000 euro over aan nepdirecteur
Verder lezen
Kuipers: dataopslag huisartsen is niet mijn zaak
Verder lezen
Consumentenbond klaagt Google aan en eist 750 euro per gebruiker
Verder lezen
Cisco VPN s zonder multifactorauthenticatie gericht op Akira Ransomware
Verder lezen
De dieven specialiseren zich. Er is een cybercrimineel voor iedereen
Verder lezen
Juridische strijdbijl weer opgegraven: Franse politicus wil Data Privacy Framework van tafel
Verder lezen