Junior CISO bij Brielle en Westvoorne

Nog 28 – 32 uur per week beschikbaar en wil jij starten binnen een rol als Chief Information Security Officer? De gemeenten Brielle en Westvoorne zoekt een Junior CISO die de eerste periode wordt gecoacht door een ervaren CISO.

28-32 uur per week

max.schaal 9, 9, € 3.805,= op basis van fulltime

Gemeente Westvoorne en Brielle kiezen ervoor om de functie van junior Chief Information Security Officer (CISO) gezamenlijk te werven. In de praktijk komt het erop neer dat je twee dagen in Brielle en twee dagen in Westvoorne werkzaam bent. Beide gemeentes zijn qua personeelsbestand vergelijkbaar (150/160 medewerkers) en ook de interne cultuur is vergelijkbaar.

Het werk

Gedurende de eerste periode word je gecoacht door een ervaren CISO. Jullie gaan samen in kaart brengen waar zowel gemeente Westvoorne als gemeente Brielle staan in de implementatie van een informatiebeveiligingsbeleid. Hierbij is het belangrijk om alle collega’s hierin mee te nemen en te coachen op het gebied van de o.a. de AVG.  Als dit eenmaal staat zijn jouw taken o.a. het uitvoeren van risico analyses en interne audits, het opzetten van een registratie voor beveiligingsincidenten, het opvolgen van incidenten en rapportage richting de directie. Ook verzorg je voorlichting aan je collega’s en je stimuleert het beveiligingsbewustzijn binnen de organisatie. Het volgen van nieuwe ontwikkelingen en wetgeving op het gebied informatiebeveiliging is ook een belangrijk onderdeel van je functie.

Jouw profiel

Jij bent een enthousiaste kandidaat met een HBO opleiding en kennis van informatievoorziening en automatisering. Je denkt mee, bent proactief en integer. Daarnaast ben je communicatief vaardig en beschik je over adviesvaardigheden.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Jaarrapportage informatiebeveiliging; waar rapporteer je als CISO over?
Als Chief Information Security Officer (CISO) is het belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van hoe het gesteld is met de informatiebeveiliging binnen de organisatie én om dit beeld te delen met het management/bestuur. Een jaarrapportage is hiervoor een uitstekend middel. In deze blog lees je waarom dit belangrijk is en welke onderwerpen je hierin kan opnemen.
Wat zet je in je jaarrapportage privacy?
Het is aan te raden om als Functionaris Gegevensbescherming (FG) te rapporteren over privacy. In de jaarrapportage staat beschreven welke acties en maatregelen er het afgelopen jaar zijn genomen op privacyvlak. Waarom dit belangrijk is en op welke onderdelen je allemaal moet rapporteren, lees je in deze blog.
Leren van de informatiebeveiligingsincidenten van het afgelopen jaar
: Ook al neem je nog zoveel beveiligingsmaatregelen, deze zijn niet altijd waterdicht. Vroeg of laat krijgt elke organisatie te maken met beveiligingsincidenten. Het is daarom belangrijk dat je goed voorbereid bent. In deze laatste blog van het jaar daarom een overzicht van een aantal informatiebeveiligingsincidenten van 2022 en wat we hiervan kunnen leren.

Meer recente berichten

Dag van de Privacy: Mag iemand een foto van mij op social media plaatsen?
Verder lezen
Onduidelijkheid over Google Analytics duurt voort: Complexe zaak
Verder lezen
Cisco legt pijnlijk probleem bloot door lekken in oudere routers te negeren
Verder lezen
Wat betekent NIS2 voor Nederlandse organisaties?
Verder lezen
Ministers van Financien EU: Digitale Euro moet privacy beschermen
Verder lezen
EC komt deze zomer met wetsvoorstel digitale euro
Verder lezen
Politiek wil mkb keurmerk voor cyber security leveranciers
Verder lezen
Kritiek op niet naleven securityregels overheidswebsites: geen rocketscience
Verder lezen
AP wordt landelijk coordinator algoritmetoezicht
Verder lezen
Studentengegevens mogen best in Amerikaanse cloud van kabinet 
Verder lezen