Skip to main content

“Bruggen in plaats van muren”

Storytelling is de weg naar een duurzame economie volgens Ad Krikke. Als CISO, auteur en docent, weet Ad als geen anders een complex onderwerp terug te brengen naar de kern. About Securtity sprak met hem over zijn boek Een Duurzame Economie, zijn visie en de toekomst van Cyber Security. Een zekere imperfectie moet je accepteren, net zoals bij alle andere risico’s.

Al tijdens zijn studie merkte Ad dat het verbinden van Data met IT en Business hem lag. Hij begon zijn carrière in de consultancy branche waar hij bij veel verschillende organisaties een kijkje in de keuken nam. Door het bouwen van netwerken en inrichten van werkplekken is hij doorgegroeid tot project manager, om vervolgens een marketing en sales rol te bekleden. Na 6 jaar een adviesfunctie te hebben gehad, wilde Ad graag zelf verantwoordelijk worden voor de IT van een organisatie. Hij ging aan de slag als IT-manager bij Lekkerland Nederland BV, waarna hij de overstap maakte naar DSM in 2002. In de 17 jaar bij DSM heeft hij drie functies bekleed. Hij begon als IT Program Manager, heeft 6 jaar op internal audit gezeten en is 7 jaar werkzaam geweest als CISO bij DSM. In zijn vrije tijd geeft hij les op de Universiteit van Maastricht en de Universiteit Antwerpen, om zijn stempel te drukken op de toekomst van cybersecurity.

Waarom zien we Cyber Security niet gewoon als één van de verantwoordelijkheden van de IT Risk Manager?

Het managen van Cybersecurity risico’s is in principe gewoon risk management. Maar het vereist vandaag de dag nog veel specifieke kennis. De moderne CISO richt zich er daarom op om 1) Het thema begrijpelijk te maken voor iedereen en 2) eigenaarschap terug bij de lijn leggen.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Waarom privacy voelt als een last
Voor veel mensen voelt privacy als gedoe. Weer een DPIA, nog een formulier, een vinkje hier, een verwerkersovereenkomst daar. In deze blog kijken we waarom privacy in de praktijk vaak als een last voelt. Maar belangrijker nog: wat je kunt doen om het wél werkbaar te maken. Want ja, het is extra werk. Maar het hoeft geen blok aan je been te zijn.
Informatiebeveiliging vraagt om gedragsverandering
Gedrag verandert niet door kennisoverdracht alleen. Het draait om de dagelijkse keuzes die medewerkers maken. Goede informatiebeveiliging vraagt daarom om gedragsverandering, en uiteindelijk om een cultuurverandering binnen de organisatie.
Waarom interne audits voor privacy leiden tot verbeteringen
Privacy staat hoog op de agenda bij gemeenten. In deze blog leggen we uit waarom interne audits zo belangrijk zijn en hoe je ze praktisch kunt inrichten.

Meer recente berichten

Volkswagen krijgt berisping voor schendingen privacy in dieselschandaal
Verder lezen
Cybercrimegroepen zelf gehackt: reden tot juichen?
Verder lezen
AI in HR: 5 compliance-risicos en de tips voor verantwoord gebruik
Verder lezen
Gemeenten en Rijk gaan hetzelfde cloudbeleid volgen
Verder lezen
Facebook en Instagram gebruikten spionagetrucje op Android-smartphones
Verder lezen
Cyberburgemeesters: weerbaarheid tegen cyberaanval komt onder druk
Verder lezen
Bescherm persoonsgegevens agrariers in Woo
Verder lezen
Overheden roepen demissionaire minister op tot snelle lancering Nederlandse Digitaliseringsstrategie
Verder lezen
Hoe digitale vrijheid er in 2025 uitziet: van betalingen tot platforms
Verder lezen
EU-wetgevingsmonitor staat live
Verder lezen