Skip to main content

Dark Web

In de OUCH nieuwsbrief van SANS is dit keer veel aandacht voor ’the Dark Web’. Je leest over wat het is, wie er komen er wat je er zelf mee/tegen kunt doen. De nieuwsbrief is zoals altijd in het Engels.

Overview

You may have heard the term “Dark Web” used by others or in the media and wondered “what is the Dark Web?” or “should I be doing anything about it?”. Today we explain what the Dark Web is and what it means to you.

What Is It?

The Dark Web consists of systems on the Internet designed for communicating or sharing information securely and anonymously. There is no single “Dark Web”; it is not something like Facebook where it’s run by a single organization. Instead, the Dark Web is collections of different systems and networks managed by different people used for a variety of purposes. These systems are still connected to and are part of the Internet; however, you will generally not find them using your normal search engines. You often also need special software on your computer to find or access them. One example is the Tor Project. To access this Dark Web, you download and install the Tor Browser. When you connect to web servers using the Tor Browser, your encrypted traffic travels through other computers also using Tor. As it hops through these computers, the source IP address is changing— meaning that when you get to the web site, your online activity is anonymized. Other examples of Dark Webs include Zeronet, Freenet, and I2P.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Wat is een gerechtvaardigd belang?
Wanneer je als organisatie persoonsgegevens verwerkt, heb je altijd een zogeheten ‘grondslag voor de verwerking van persoonsgegevens’ nodig. Eén van de grondslagen is een ‘gerechtvaardigd belang’. Maar wat houdt een ‘gerechtvaardigd belang’ eigenlijk in?
Het volwassenheidsmodel voor authenticatie
In de factsheet ‘Volwassen authenticeren – gebruik veilige middelen voor authenticatie’ adviseert het NCSC om accounts te beveiligen op een manier die past bij de gevoeligheid van de gegevens en middelen waar deze toegang toe bieden.
Belangrijke vaardigheden voor een succesvolle Privacy Officer
Om de privacydoelen van de gemeente te bereiken en een succesvolle Privacy Officer te zijn, moet je over een aantal essentiële basisvaardigheden beschikken.

Meer recente berichten

Cybersecurity in het quantumtijdperk: over dertig jaar ligt data op straat
Verder lezen
Hoe AI kan bijdragen aan cybersecurity in de zorg
Verder lezen
Chinese hackers hadden twee jaar lang toegang tot netwerk NXP
Verder lezen
Partijen overtreden cookiewet met plaatsen volgcookies
Verder lezen
Omarming zero trust heeft in Europa meer tijd nodig
Verder lezen
Waarom klanten en partners steeds meer belang hechten aan jouw cyberbeveiligingsaanpak
Verder lezen
Rechtszaak: Stichting Data Bescherming Nederland beschuldigt Amazon van schending privacy rechten Nederlandse consumenten
Verder lezen
Principe akkoord over Europese variant DigiD
Verder lezen
Cyberaanval legt alarmeringssysteem voor ouderen en ernstig zieken plat
Verder lezen
Hackers komen niet meer langs de achterdeur, maar door je voordeur naar binnen
Verder lezen