Skip to main content

Dark Web

In de OUCH nieuwsbrief van SANS is dit keer veel aandacht voor ’the Dark Web’. Je leest over wat het is, wie er komen er wat je er zelf mee/tegen kunt doen. De nieuwsbrief is zoals altijd in het Engels.

Overview

You may have heard the term “Dark Web” used by others or in the media and wondered “what is the Dark Web?” or “should I be doing anything about it?”. Today we explain what the Dark Web is and what it means to you.

What Is It?

The Dark Web consists of systems on the Internet designed for communicating or sharing information securely and anonymously. There is no single “Dark Web”; it is not something like Facebook where it’s run by a single organization. Instead, the Dark Web is collections of different systems and networks managed by different people used for a variety of purposes. These systems are still connected to and are part of the Internet; however, you will generally not find them using your normal search engines. You often also need special software on your computer to find or access them. One example is the Tor Project. To access this Dark Web, you download and install the Tor Browser. When you connect to web servers using the Tor Browser, your encrypted traffic travels through other computers also using Tor. As it hops through these computers, the source IP address is changing— meaning that when you get to the web site, your online activity is anonymized. Other examples of Dark Webs include Zeronet, Freenet, and I2P.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Het beheren van verwerkersovereenkomsten
Om ervoor te zorgen dat derde partijen ook de juiste beveiligingsmaatregelen nemen, moet je afspraken maken in een verwerkersovereenkomst. Het is niet genoeg om deze overeenkomst eenmalig af te sluiten; je moet regelmatig controleren of de verwerker zich aan de AVG houdt
Bedrijfscontinuïteit volgens BIO, NIS2, ISO 27001 en NEN 7510
BCM is een belangrijk onderdeel binnen verschillende belangrijke beveiligings- en normstandaarden, zoals de BIO, NIS2, ISO 27001 en NEN 7510.
De kracht van ambassadeurs
Hoe zorg je voor een informatieveilige omgeving en hoe maak je medewerkers bewust van hun belangrijke rol? Informatieveiligheidsambassadeurs kunnen hierin het verschil maken.

Meer recente berichten

Nederlandse bedrijven richten zich op quick wins bij implementatie NIS2
Verder lezen
Mogelijk steviger toezicht op cybersecurity gemeentelijke websites
Verder lezen
Slimme camera s geven ouderenzorg privacy
Verder lezen
Ook AIVD kijkt kritisch naar AWS cloudverhuizingsplan van SIDN
Verder lezen
Bestuurders moeten verantwoordelijkheid nemen voor cybersecurity
Verder lezen
Nieuwe subsidie beschikbaar voor verhogen cybersecurity in, zonne, energiesector
Verder lezen
AP: kritische rol van rechter nodig bij algoritmegebruik
Verder lezen
Minister Helder: VWS kan NZa niet stoppen met gevoelige ggz data
Verder lezen
CSR doet dringende oproep verhogen cyberweerbaarheid mkb
Verder lezen
Belgie gaat Nederland voor in NIS2 omzetting
Verder lezen