Dark Web

In de OUCH nieuwsbrief van SANS is dit keer veel aandacht voor ’the Dark Web’. Je leest over wat het is, wie er komen er wat je er zelf mee/tegen kunt doen. De nieuwsbrief is zoals altijd in het Engels.

Overview

You may have heard the term “Dark Web” used by others or in the media and wondered “what is the Dark Web?” or “should I be doing anything about it?”. Today we explain what the Dark Web is and what it means to you.

What Is It?

The Dark Web consists of systems on the Internet designed for communicating or sharing information securely and anonymously. There is no single “Dark Web”; it is not something like Facebook where it’s run by a single organization. Instead, the Dark Web is collections of different systems and networks managed by different people used for a variety of purposes. These systems are still connected to and are part of the Internet; however, you will generally not find them using your normal search engines. You often also need special software on your computer to find or access them. One example is the Tor Project. To access this Dark Web, you download and install the Tor Browser. When you connect to web servers using the Tor Browser, your encrypted traffic travels through other computers also using Tor. As it hops through these computers, the source IP address is changing— meaning that when you get to the web site, your online activity is anonymized. Other examples of Dark Webs include Zeronet, Freenet, and I2P.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

CISO versus ISO, wie doet wat?
Binnen de gemeente hebben we de (verplichte) CISO en/of ISO. Maar welke taken horen er nu eigenlijk bij de CISO te liggen en wat zou de ISO moeten doen? Kortom, hoe verhouden deze functies zich tot elkaar en wat zijn de verschillen?
Help! Een dataclassificatie, DPIA en een BIA?!
Vanuit de AVG en BIO zijn er diverse (verplichte) maatregelen waarmee je als gemeente in kaart brengt wat je relevante systemen zijn en/of data is en waar de risico’s liggen met betrekking tot het gebruik ervan, zoals een dataclassificatie, DPIA en BIA. Maar wat is de onderlinge samenhang en hoe kan je profijt hebben als je een van deze onderdelen al gedaan hebt?
Verantwoordelijkheden van de proceseigenaar binnen de BIO
Informatiebeveiliging is binnen de BIO een verantwoordelijkheid van de proceseigenaar. Maar waar ben je dan precies verantwoordelijk voor en wat houdt die verantwoordelijkheid in

Meer recente berichten

IT Auditors: overmaat audits frustreert ziekenhuizen
Verder lezen
Streng zijn met privacy levert nieuwe klanten op
Verder lezen
Ethiek is kritische factor voor succes ai
Verder lezen
Cybersecurity krijgt krachtige impuls
Verder lezen
Overheid werkt aan databescherming tegen kwantumgeweld
Verder lezen
Facebook aangeklaagd voor volgen van iPhone gebruikers
Verder lezen
Patiente krijgt 2000 euro omdat secretaresse ziekenhuis haar dossier bekeek
Verder lezen
De werking van de CLOUD Act bij dataopslag in Europa
Verder lezen
Begroting 23: Gegevensuitwisseling in de zorg speerpunt voor VWS
Verder lezen
Privacylaksheid Big Tech is kans voor Europa
Verder lezen