Dark Web

In de OUCH nieuwsbrief van SANS is dit keer veel aandacht voor ’the Dark Web’. Je leest over wat het is, wie er komen er wat je er zelf mee/tegen kunt doen. De nieuwsbrief is zoals altijd in het Engels.

Overview

You may have heard the term “Dark Web” used by others or in the media and wondered “what is the Dark Web?” or “should I be doing anything about it?”. Today we explain what the Dark Web is and what it means to you.

What Is It?

The Dark Web consists of systems on the Internet designed for communicating or sharing information securely and anonymously. There is no single “Dark Web”; it is not something like Facebook where it’s run by a single organization. Instead, the Dark Web is collections of different systems and networks managed by different people used for a variety of purposes. These systems are still connected to and are part of the Internet; however, you will generally not find them using your normal search engines. You often also need special software on your computer to find or access them. One example is the Tor Project. To access this Dark Web, you download and install the Tor Browser. When you connect to web servers using the Tor Browser, your encrypted traffic travels through other computers also using Tor. As it hops through these computers, the source IP address is changing— meaning that when you get to the web site, your online activity is anonymized. Other examples of Dark Webs include Zeronet, Freenet, and I2P.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Jaarrapportage informatiebeveiliging; waar rapporteer je als CISO over?
Als Chief Information Security Officer (CISO) is het belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van hoe het gesteld is met de informatiebeveiliging binnen de organisatie én om dit beeld te delen met het management/bestuur. Een jaarrapportage is hiervoor een uitstekend middel. In deze blog lees je waarom dit belangrijk is en welke onderwerpen je hierin kan opnemen.
Wat zet je in je jaarrapportage privacy?
Het is aan te raden om als Functionaris Gegevensbescherming (FG) te rapporteren over privacy. In de jaarrapportage staat beschreven welke acties en maatregelen er het afgelopen jaar zijn genomen op privacyvlak. Waarom dit belangrijk is en op welke onderdelen je allemaal moet rapporteren, lees je in deze blog.
Leren van de informatiebeveiligingsincidenten van het afgelopen jaar
: Ook al neem je nog zoveel beveiligingsmaatregelen, deze zijn niet altijd waterdicht. Vroeg of laat krijgt elke organisatie te maken met beveiligingsincidenten. Het is daarom belangrijk dat je goed voorbereid bent. In deze laatste blog van het jaar daarom een overzicht van een aantal informatiebeveiligingsincidenten van 2022 en wat we hiervan kunnen leren.

Meer recente berichten

EC komt deze zomer met wetsvoorstel digitale euro
Verder lezen
Politiek wil mkb keurmerk voor cyber security leveranciers
Verder lezen
Kritiek op niet naleven securityregels overheidswebsites: geen rocketscience
Verder lezen
AP wordt landelijk coordinator algoritmetoezicht
Verder lezen
Studentengegevens mogen best in Amerikaanse cloud van kabinet 
Verder lezen
NCSC mag security informatie breder delen
Verder lezen
Onderzoeksraad waarschuwt: Aanpak cybersecurity te traag
Verder lezen
Afgelopen jaar meer dan 900 datalekken bij UWV en SVB
Verder lezen
Frankrijk overweegt massasurveillance voor Olympische Spelen Parijs
Verder lezen
Wees voorbereid Toolbox Cyberincident Digitale Overheid
Verder lezen