Skip to main content

Security architect

Wil jij met jouw creativiteit bijdragen aan de veiligheid van de gemeente Utrecht? Kijk dan eens naar de vacature security architect.

Dit is je werk

Bij Gemeente Utrecht is de Security architect verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het onderhoud van de informatie- en procesbeveiligingsarchitectuur. Je zorgt voor afstemming op de Enterprise Architectuur en naleving van de richtlijnen en standaarden van de Utrechtse referentie architectuur (URA). Je definieert in samenwerking met andere architecten, informatiemanagers, programmamanagers, procesadviseurs en externe dienstverleners het applicatielandschap, de informatie- en de technische architectuurvisie en strategische routekaarten van de organisatie op het gebied van informatiebeveiliging en continuïteitsmanagement en ondersteunt de implementatie ervan via de belangrijkste bedrijfs- en IT-initiatieven en strategische projecten. Je rapporteert aan de CIO, de CISO en aan de afdelingsmanager met een functionele rapportagelijn naar de Concernarchitect.

Dit bieden we je

We willen dat onze medewerkers gemotiveerd en betrokken zijn en dat ook blijven. Daarom willen wij dat jij met plezier naar je werk gaat. Dit bieden wij jou:

  • Een 32- tot 36-urige werkweek met een bruto maandsalaris tussen de € 4.022 en € 5.520 op basis van 36 uur (schaal 12). Het precieze bedrag stemmen we af op jouw kennis en ervaring. Inpassing in de aanloopschaal behoort tot de mogelijkheden.
  • Een Individueel Keuzebudget (IKB). Met het IKB pas je de arbeidsvoorwaarden aan naar jouw eigen omstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van extra verlofuren. De hoogte van het Individueel Keuze Budget (IKB) is 17,05% van je salaris.
  • Een overzicht van alle overige arbeidsvoorwaarden, zoals reiskostenvergoeding vind je hier.
  • We zijn een lerende organisatie, erop gericht om jouw ontwikkeling te stimuleren.
  • Je komt te werken in ons Stadskantoor, direct naast station Utrecht Centraal. Dit moderne stadskantoor is gericht op ontmoeten, kennis delen en flexibel werken voor jou en je 4.000 collega’s. Samen maken we de stad.

Dit vragen we van je

Voor de rol van Security architect bij de gemeente Utrecht vinden we het van belang dat je beschikt over een academisch werk- en denkniveau en kan leunen op meer dan 6 jaar ervaring in een verwante omgeving/functie. Je hebt kennis en ervaring met Archimate, en met de gangbare methoden en technieken op het gebied van architectuur denken en  -modelleren (Archimate, Capability maps, Togaf, DYA, BPMN). Verder hechten we belang aan onderstaande punten:
 

  • Kennis en ervaring op het domein van security (CISSP, SABSA, OSA, CCSP);
  • Aantoonbare kennis en ervaring met toepassen van bedrijfs- en informatiearchitectuur, bij voorkeur binnen een overheidsorganisatie;
  • Aantoonbare ervaring met projectmatig, vaak agile, werken, met organisatieveranderingstrajecten en de invoering van informatiesystemen;
  • Bekend met de GEMMA referentiearchitectuur;
  • Je bent een teamspeler, beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en hebt een oplossingsgerichte manier van werken;
  • Kennis van applicatie- resp. technische architectuur strekt tot aanbeveling.

Dit is handig om te weten

Enthousiast geworden om aan de slag te gaan voor de gemeente Utrecht, solliciteer dan direct. Heb je vragen over de vacature neem dan contact op met Nanne Nauta, Concernarchitect, via 06-24973259. Heb je vragen over de organisatie of de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Jacqueline Gentenaar, Recruiter, via 030-2861472 (vanaf 19 augustus).

Na de sluitingsdatum laten we je zo snel mogelijk weten of je wordt uitgenodigd voor een kennismaking.  

De gemeente Utrecht is een inclusieve organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers inzet om betere resultaten te halen voor de stad. Talent als basis, diversiteit als kracht. Naast je kwaliteiten, talenten en motivatie breng je ook jouw leeftijd, geaardheid, achtergrond of arbeidsbeperking mee. Je bent van harte welkom!

Acquisitie

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

De 5 meest gemaakte fouten in verwerkersovereenkomsten
: Een van de belangrijkste eisen uit de AVG is het afsluiten van een verwerkersovereenkomst wanneer je persoonsgegevens door een externe partij laat verwerken. In de praktijk gaat dat echter nog vaak mis. Verwerkersovereenkomsten zijn te vaag, onvolledig of sluiten niet aan op de werkelijkheid. In deze blog lees je de vijf meest voorkomende fouten én hoe je ze voorkomt.
Veiligheid begint met inzicht: zo geef je kwetsbaarhedenbeheer vorm
Het is belangrijk om kwetsbaarheden niet ad hoc, maar structureel aan te pakken. Niet alleen binnen je eigen ICT-omgeving, maar ook daarbuiten. In deze blog leggen we uit wat kwetsbaarhedenbeheer is, waarom het zo belangrijk is en hoe je het goed organiseert.
Hoe interne audits leiden tot verbetering
Informatiebeveiliging en privacy zijn essentieel, vooral voor gemeenten die werken met gevoelige gegevens en kritieke processen. Risicobeheer, naleving van wetgeving en continue verbetering zijn hierbij onmisbaar. Naast IT- en security-experts speelt ook de interne auditafdeling een cruciale rol. Maar hoe zorg je dat audits meer zijn dan een vinklijstje en echt bijdragen aan verbeteringen? In deze blog delen we de belangrijkste stappen, uitdagingen en praktische tips.

Meer recente berichten

De omgang met geheime informatie bij politie en NCTV
Verder lezen
Groot datalek bij Fontys: honderden gegevens en mails makkelijk toegankelijk
Verder lezen
Zwakke configuratie in Salesforce lokt cyberaanvallen uit
Verder lezen
Waarom serieuze investeringen in AP nodig blijven
Verder lezen
Nieuwe spionagewet: wat betekent dit voor bedrijven en HR?
Verder lezen
Privacy International eist openheid Britse overheid over iCloud-backdoor
Verder lezen
Zo ziet het industriële dreigingslandschap eruit
Verder lezen
Beleid e-mailarchivering Rijk aangescherpt om privacy-risicos
Verder lezen
Nederlandse WhatsApp-gebruikers in 2019 besmet met Pegasus-spyware
Verder lezen
Data Protection Impact Assessment (DPIA) toont aan dat Jamf School veilig door scholen gebruikt kan worden
Verder lezen