Skip to main content

Seminar: Privacy en de gemeente

Tijdens dit seminar van Privacyweb leer je over de recente ontwikkelingen op het gebied van privacy; de best practices o.g.v. toezicht en bewustwording; en de afbakening van rollen en samenwerking tussen FG, Privacy Officer en CISO. Volledig toegespitst op gemeenten.

Inhoud en resultaat

Tijdens dit seminar wordt u in vogelvlucht bijgepraat over recente ontwikkelingen op het gebied van privacy voor gemeenten. De belangrijkste uitspraken op privacygebied van het afgelopen jaar worden besproken. Aan bod komen bijvoorbeeld ontwikkelingen op het gebied van de afbakening van het verantwoordelijke en het verwerkersbegrip (aan de hand van het Fashion ID-arrest van het Europese Hof van Justitie) en handhavingsacties van internationale autoriteiten persoonsgegevens die inzicht geven in de manier waarop op correcte wijze invulling wordt gegeven aan privacy compliance beleid. Tevens zal ingegaan worden op profilering en automatische besluitvorming binnen gemeentes. Waar gaat het vaak mis en waar liggen uitdagingen en kansen?

Verder zoomen we in op een aantal actuele thema’s. Er worden best practices gepresenteerd door gemeenten over het vergroten van bewustwording en het vormgeven van toezicht op privacy binnen de organisatie.

Ook staan we stil bij de afbakening van de rollen van de Functionaris Gegevensbescherming, de Privacy Officer en de CISO. Hoe kunnen deze rollen elkaar versterken? En wat is de rol van het management binnen de gemeente: hoe betrek je het management en hoe breng je privacy blijvend onder de aandacht?

Na afloop van het seminar heeft u een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen en gaat u naar huis met inspiratie voor de praktijk.

Voor wie

Het seminar is bestemd voor FG’ers en Privacy Officers die werkzaam zijn bij gemeenten. Het seminar is ook interessant voor CISO’s bij gemeenten en advocaten en adviseurs die werkzaam zijn op het gebied van privacy in het gemeentelijk domein.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Het beheren van verwerkersovereenkomsten
Om ervoor te zorgen dat derde partijen ook de juiste beveiligingsmaatregelen nemen, moet je afspraken maken in een verwerkersovereenkomst. Het is niet genoeg om deze overeenkomst eenmalig af te sluiten; je moet regelmatig controleren of de verwerker zich aan de AVG houdt
Bedrijfscontinuïteit volgens BIO, NIS2, ISO 27001 en NEN 7510
BCM is een belangrijk onderdeel binnen verschillende belangrijke beveiligings- en normstandaarden, zoals de BIO, NIS2, ISO 27001 en NEN 7510.
De kracht van ambassadeurs
Hoe zorg je voor een informatieveilige omgeving en hoe maak je medewerkers bewust van hun belangrijke rol? Informatieveiligheidsambassadeurs kunnen hierin het verschil maken.

Meer recente berichten

Belang van data ethiek en privacy in de digitale wereld
Verder lezen
Governance artikel in wetsvoorstel NIS2 geeft bestuurder te veel ruimte
Verder lezen
Cybersecurity vaak te laat in beeld: tips voor een fundamentele aanpak
Verder lezen
Britse toezichthouder roept publiek op om privacybeleid apps te lezen
Verder lezen
Ook AIVD kijkt kritisch naar AWS cloudverhuizingsplan van SIDN
Verder lezen
Nederlandse bedrijven richten zich op quick wins bij implementatie NIS2
Verder lezen
Mogelijk steviger toezicht op cybersecurity gemeentelijke websites
Verder lezen
Slimme camera s geven ouderenzorg privacy
Verder lezen
Ook AIVD kijkt kritisch naar AWS cloudverhuizingsplan van SIDN
Verder lezen
Bestuurders moeten verantwoordelijkheid nemen voor cybersecurity
Verder lezen