Informatiebeveiliging is informatiemanagement

Online lunchsessie over Informatiebeveiliging is informatiemanagement op donderdag 7 april van 12.00 tot 13.00 uur. Tijdens deze sessie gaan we in gesprek met Ludo Klein Holte (gemeente Arnhem) en Robbert van Velsen (gemeente Oude IJsselstreek).

Informatiebeveiliging is informatiemanagement!

Eens of oneens? Donderdag 7 april gaat Tobias van Oerle hierover in gesprek met Ludo Klein Holte, informatiemanager bij de gemeente Arnhem en Robbert van Velsen, CISO en coordinator privacy bij de gemeente Oude IJsselstreek. Waarom is goede samenwerking (alignment) tussen de dagelijkse operatie (business) en de ICT noodzakelijk voor goede informatiebeveiliging? Hoe laat je informatiebeveiliging werken als informatiemanagement? Hoe sluit informatiemanagement aan op wat er nu binnen gemeenten gebeurt op het gebied van informatiebeveiliging? En wat vereist deze insteek van de medewerkers in dit veld?

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Hoe krijg je informatiebeveiliging op de bestuurstafel?
Het ambtelijk bestuur is eindverantwoordelijk voor informatiebeveiliging. Het is dus belangrijk dat zij een goed beeld hebben van de risico’s die informatiebeveiliging met zich mee brengt. Maar hoe krijg je als lijnmanager of CISO informatiebeveiliging op de bestuurstafel?
Hoe voer je een DPIA uit?
Het uitvoeren van een DPIA is soms niet eenvoudig. In deze blog lees je daarom wat een DPIA precies is, wanneer je een DPIA uitvoert en welke stappen daarbij worden doorlopen.
Klaar voor actie: De rol van workshops in het voorbereiden van calamiteitenteams
Het uitvallen van belangrijke ICT-voorzieningen kan leiden tot een verstoring van de gemeentelijke dienstverlening. Vanuit de BIO is het inrichten van bedrijfscontinuïteit daarom verplicht. Maar wat is bedrijfscontinuïteit precies en hoe zorg je dat het calamiteitenteam op de hoogte is van hun taken en verantwoordelijkheden? Je leest het in deze blog.

Meer recente berichten

Toezichthouders van SDT breiden samenwerking in digitaal toezicht uit
Verder lezen
Checklist voor IT contracten onder DORA
Verder lezen
Recordaantal deelnemers bij SURF cybercrisisoefening, ook uit de zorg
Verder lezen
Privegegevens van inwoners Stadskanaal op straat: Daar gaat je privacy
Verder lezen
Spyware als macht
Verder lezen
Kleine ondernemer eveneens interessant voor hacker
Verder lezen
Pentesting uitvoeren: waarom het belangrijk is
Verder lezen
Drone gaat controleren of Deventenaar zich wel aan de regels houdt
Verder lezen
Passend beveiligen, hoe doe je dat?
Verder lezen
QR codes steeds vaker gebruikt voor phishing
Verder lezen