Informatiebeveiliging is informatiemanagement

Online lunchsessie over Informatiebeveiliging is informatiemanagement op donderdag 7 april van 12.00 tot 13.00 uur. Tijdens deze sessie gaan we in gesprek met Ludo Klein Holte (gemeente Arnhem) en Robbert van Velsen (gemeente Oude IJsselstreek).

Informatiebeveiliging is informatiemanagement!

Eens of oneens? Donderdag 7 april gaat Tobias van Oerle hierover in gesprek met Ludo Klein Holte, informatiemanager bij de gemeente Arnhem en Robbert van Velsen, CISO en coordinator privacy bij de gemeente Oude IJsselstreek. Waarom is goede samenwerking (alignment) tussen de dagelijkse operatie (business) en de ICT noodzakelijk voor goede informatiebeveiliging? Hoe laat je informatiebeveiliging werken als informatiemanagement? Hoe sluit informatiemanagement aan op wat er nu binnen gemeenten gebeurt op het gebied van informatiebeveiliging? En wat vereist deze insteek van de medewerkers in dit veld?

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

10 veelgemaakte fouten bij het configureren, beheren en beveiligen van systemen
Tien veelgemaakte fouten bij het configureren, beheren en beveiligen van systemen zorgen ervoor dat cybercriminelen nog altijd weten in te breken bij organisaties en toegang krijgen tot netwerken en data. Welke tien fouten zijn dit en hoe kan je deze aanpakken? Je leest het in deze blog!
Wat zijn mijn plichten als verwerkingsverantwoordelijke?
Als gemeente ben je in veel gevallen verwerkingsverantwoordelijke voor de persoonsgegevens die je verwerkt. Wanneer je verwerkersverantwoordelijke bent, horen hier een aantal plichten bij. Welke dit zijn, lees je in deze blog.
Wachtwoorden beheren? Gebruik een wachtwoordmanager!
De BIO schrijft voor dat gemeenten een wachtwoordmanager beschikbaar moeten stellen aan hun medewerkers. Maar wat is een wachtwoordmanager nu precies? Wat zijn de voordelen? En hoe veilig zijn ze? Je leest het in deze blog!

Meer recente berichten

Informatiemanagement op school, het belang van informatiebeveiliging en privacy
Verder lezen
Ransomware en malware steeds meer gebruikt in aanloop naar fysieke oorlog
Verder lezen
Handreiking AT helpt bij voorbereiding op telecom of IT uitval
Verder lezen
Geen camera s in Park16hoven, D66: privacy, privacy, privacy
Verder lezen
AP waarschuwt WK gangers voor Qatarese apps
Verder lezen
Cyber Sessions The time is now
Verder lezen
Een hack volledig uitsluiten is niet te doen
Verder lezen
Kaag: digitale euro is er voorlopig nog niet, voorwaarden privacy belangrijk
Verder lezen
iCloud voor Windows heeft enorm privacy probleem
Verder lezen
Poets die securitycultuur op!
Verder lezen