Online lunchsessie over Informatiebeveiliging is informatiemanagement op donderdag 7 april van 12.00 tot 13.00 uur. Tijdens deze sessie gaan we in gesprek met Ludo Klein Holte (gemeente Arnhem) en Robbert van Velsen (gemeente Oude IJsselstreek).
Informatiebeveiliging is informatiemanagement!
Eens of oneens? Donderdag 7 april gaat Tobias van Oerle hierover in gesprek met Ludo Klein Holte, informatiemanager bij de gemeente Arnhem en Robbert van Velsen, CISO en coordinator privacy bij de gemeente Oude IJsselstreek. Waarom is goede samenwerking (alignment) tussen de dagelijkse operatie (business) en de ICT noodzakelijk voor goede informatiebeveiliging? Hoe laat je informatiebeveiliging werken als informatiemanagement? Hoe sluit informatiemanagement aan op wat er nu binnen gemeenten gebeurt op het gebied van informatiebeveiliging? En wat vereist deze insteek van de medewerkers in dit veld?
Vanuit IB&P houden we je graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van informatiebeveiliging en privacy. We plaatsen iedere werkdag gemiddeld twee nieuwsberichten en bundelen deze elke week in een mooi overzicht.
Het ambtelijk bestuur is eindverantwoordelijk voor informatiebeveiliging. Het is dus belangrijk dat zij een goed beeld hebben van de risico’s die informatiebeveiliging met zich mee brengt. Maar hoe krijg je als lijnmanager of CISO informatiebeveiliging op de bestuurstafel?
Het uitvoeren van een DPIA is soms niet eenvoudig. In deze blog lees je daarom wat een DPIA precies is, wanneer je een DPIA uitvoert en welke stappen daarbij worden doorlopen.
Het uitvallen van belangrijke ICT-voorzieningen kan leiden tot een verstoring van de gemeentelijke dienstverlening. Vanuit de BIO is het inrichten van bedrijfscontinuïteit daarom verplicht. Maar wat is bedrijfscontinuïteit precies en hoe zorg je dat het calamiteitenteam op de hoogte is van hun taken en verantwoordelijkheden? Je leest het in deze blog.