Trends voor de fysieke beveiligingsbranche voor 2023

In het recente onderzoeksrapport van Genetec, het 2022 State of Physical Security Report, zegt 50 procent van de respondenten dat hun fysieke beveiligingsteam het afgelopen jaar te maken heeft gehad met uitdagingen op het gebied van personeel. In 2023 zullen security managers hun technologie opnieuw evalueren, waarbij ze zoeken naar oplossingen om taken te stroomlijnen, processen te automatiseren en de efficiency van teams te verbeteren. Het samenvoegen van videobewaking, toegangscontrole, automatische nummerplaatherkenning, communicatietechnologie en andere waardevolle functies kunnen het werk van operators vergemakkelijken, de kosten verlagen en behoefte aan training reduceren. Ingebouwde analyses of beslissingsondersteunende functies kunnen de werkzaamheden verder stroomlijnen. 

Moderniseren toegangscontrole topprioriteit

Het bovengenoemde rapport liet ook zien dat 67 procent van de organisaties van plan is in 2023 te investeren in de modernisering van toegangscontrolesystemen en dat dit bovenaan hun prioriteitenlijst van technologie voor fysieke beveiliging staat. Moderne toegangscontrolesystemen bevatten ingebouwde cyberverdediging, tools voor gezondheidsmonitoring en hogere automatiseringsniveaus. Een upgrade naar een modern, open toegangscontrolesysteem helpt organisaties de zwakke punten van verouderde systemen te elimineren en zich beter te verdedigen tegen cybersecurity dreigingen. Ook kunnen hiermee op termijn nieuwe mogelijkheden, zoals mobiele referenties, biometrische data en cloud-verbonden controllers en diensten, worden geimplementeerd. 

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Dataminimalisatie: waarom minder soms meer is.
: In de digitale wereld waarin we leven, verzamelen we een enorme hoeveelheid gegevens. Maar in deze tijd van dataverzameling is er gelukkig ook een AVG-principe dat steeds meer aandacht krijgt: gegevensminimalisatie.
Hoe zorg je dat een SaaS-leverancier voldoet aan je beveiligingseisen?
Gemeenten besteden het beheer van software steeds vaker uit en maken hierbij gebruik van SaaS. Bij de selectie van een SaaS-leverancier is het belangrijk dat de leverancier weet wat er van hen verwacht wordt als het gaat om informatiebeveiliging. Want hoe zorg je ervoor dat ook die oplossingen aan de eisen van de gemeente voldoen?
Wat zijn de verplichtingen rondom het melden van een datalek?
Elke organisatie die persoonsgegevens verwerkt, is verplicht om een melding te maken bij de AP wanneer er zich een datalek heeft voorgedaan, zo ook gemeenten. Maar wanneer en voor welke datalekken moet je de AP informeren? En wanneer moet je het datalek melden aan de betrokkenen? Je leest het in deze blog.

Meer recente berichten

AI en regelgeving zorgen voor nieuwe uitdagingen
Verder lezen
Privacy: de poortwachter voor onze mensenrechten
Verder lezen
Nieuwe Archiefwet verslechtert positie burger
Verder lezen
Extra geld voor toezicht op nieuwe digitale wetgeving
Verder lezen
Oeps: gemeente Alkmaar maakt per ongeluk 236.000 euro over aan nepdirecteur
Verder lezen
Kuipers: dataopslag huisartsen is niet mijn zaak
Verder lezen
Consumentenbond klaagt Google aan en eist 750 euro per gebruiker
Verder lezen
Cisco VPN s zonder multifactorauthenticatie gericht op Akira Ransomware
Verder lezen
De dieven specialiseren zich. Er is een cybercrimineel voor iedereen
Verder lezen
Juridische strijdbijl weer opgegraven: Franse politicus wil Data Privacy Framework van tafel
Verder lezen