Skip to main content

Trends voor de fysieke beveiligingsbranche voor 2023

In het recente onderzoeksrapport van Genetec, het 2022 State of Physical Security Report, zegt 50 procent van de respondenten dat hun fysieke beveiligingsteam het afgelopen jaar te maken heeft gehad met uitdagingen op het gebied van personeel. In 2023 zullen security managers hun technologie opnieuw evalueren, waarbij ze zoeken naar oplossingen om taken te stroomlijnen, processen te automatiseren en de efficiency van teams te verbeteren. Het samenvoegen van videobewaking, toegangscontrole, automatische nummerplaatherkenning, communicatietechnologie en andere waardevolle functies kunnen het werk van operators vergemakkelijken, de kosten verlagen en behoefte aan training reduceren. Ingebouwde analyses of beslissingsondersteunende functies kunnen de werkzaamheden verder stroomlijnen. 

Moderniseren toegangscontrole topprioriteit

Het bovengenoemde rapport liet ook zien dat 67 procent van de organisaties van plan is in 2023 te investeren in de modernisering van toegangscontrolesystemen en dat dit bovenaan hun prioriteitenlijst van technologie voor fysieke beveiliging staat. Moderne toegangscontrolesystemen bevatten ingebouwde cyberverdediging, tools voor gezondheidsmonitoring en hogere automatiseringsniveaus. Een upgrade naar een modern, open toegangscontrolesysteem helpt organisaties de zwakke punten van verouderde systemen te elimineren en zich beter te verdedigen tegen cybersecurity dreigingen. Ook kunnen hiermee op termijn nieuwe mogelijkheden, zoals mobiele referenties, biometrische data en cloud-verbonden controllers en diensten, worden geimplementeerd. 

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

De rol van de lijnmanager op het gebied van privacy
In onze wereld, met alle informatietechnologie, is privacy belangrijker dan ooit. Als lijnmanager heb je een belangrijke rol om ervoor te zorgen dat iedereen zich aan de regels van de van de organisatie houdt. Maar wat houdt deze rol precies in en welke verantwoordelijkheden komen daarbij kijken? Dat lees je in deze blog.
Waarom is contractmanagement ook belangrijk voor informatiebeveiliging?
Contractmanagement speelt een belangrijke rol in het kader van informatiebeveiliging. Het is namelijk niet alleen een manier om zakelijke overeenkomsten te beheren; het vormt ook de basis voor een goede informatiebeveiligingsstrategie. Waarom dat zo is lees je in deze blog.
Een verwerkersovereenkomst afgesloten, en dan?
Een van de belangrijkste eisen uit de AVG is dat je een verwerkersovereenkomst moet opstellen wanneer je persoonsgegevens laat verwerken door anderen. In deze blog lees je meer over wat er moet gebeuren nadat je een verwerkersovereenkomst hebt afgesloten, om te zorgen dat je blijft voldoen aan de AVG.

Meer recente berichten

Slimme camera s schudden retail op
Verder lezen
Vijf stappen om je bedrijf te wapenen tegen opkomende cybercrime met AI
Verder lezen
Netwerksegmentatie houdt Chinese staatshackers tegen bij Defensie
Verder lezen
Inlichtingendiensten onderzochten onrechtmatig hele bevolkingsgroepen
Verder lezen
Overheid dreigt Facebook in de ban te doen vanwege zorgen om privacy
Verder lezen
Vier kritieke kwetsbaarheden in Ivanti Connect Secure en Policy Secure
Verder lezen
Cyber Security Raad vraagt nieuwe kabinet om grote investering
Verder lezen
Onderzoek Kaspersky: Nederlandse consumenten bezuinigen op kosten, maar ook op privacy en veiligheid
Verder lezen
Europees onderzoek: positie FG moet beter
Verder lezen
Aanpassing aan Europese Cyber Resilience Act stelt critici gerust over open source
Verder lezen