Wat kost het als hackers jouw bedrijf stil leggen?

Voor veel accountants is cyber security een ver van hun bedshow. Binnenkort kan dat niet meer. De nieuwe cybersecuritywet, NIS2, dwingt ondernemers om de risico s van cybercrime in beeld te brengen en af te dekken. Accountants moeten hier vanuit hun zorgplicht hun klanten actief op gaan bevragen. Bij Vermetten Accountants en Adviseurs zijn ze al helemaal klaar voor de NIS2.

Jurgen Kolsteren glimt van trots. In zijn hand houdt hij het magazine met de Top 50 van accountantskantoren in Nederland. Kijk, we staan erbij! En weer gestegen ten opzichte van vorig jaar. Vermetten accountants en adviseurs timmert aan de weg. Het fullservice kantoor uit het Brabantse Gilze groeide in een krappe 10 jaar uit van lokale dienstverlener met dertig werknemers en een vestiging tot een speler van formaat in de nationale top met 340 werknemers en negen vestigingen van West- tot Oost-Brabant.

Zonder gedoe

Jurgen Kolsteren maakte de hele transitie van dichtbij mee. De van origine Tilburgse relatiebeheerder kwam in 2013 over van een groot accountantskantoor waar hij teamleider was. Bij Vermetten werkte de 47-jarige accountant zich op tot vestigingsmanager en managing partner. De filosofie van Vermetten stond me aan. Ik kwam uit een grote organisatie met veel regels. Ik wilde juist meer doeltreffend, daadkrachtig en deskundig zijn, zonder gedoe. Dat is precies hoe we hier werken.

Werken in de Cloud

Vermetten zag door alle overnames het aantal softwarepakketten binnen de organisatie toenemen. Om als kantoor zo efficient mogelijk te kunnen blijven samenwerken, hebben we alle primaire software in de Cloud gezet, van een CRM-pakket tot rapportage-tooling. We kregen hierbij ondersteuning van Full Finance en Asista ICT. Tegelijkertijd hebben we onze digitale risico s geminimaliseerd. Zo kunnen onze medewerkers alleen nog via hun laptop van de zaak werken in een geisoleerde werkomgeving en via een strikt inlogprotocol. Onder meer met tweestapsverificatie die na 5 minuten inactiviteit alweer ingeschakeld wordt.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Dataminimalisatie: waarom minder soms meer is.
: In de digitale wereld waarin we leven, verzamelen we een enorme hoeveelheid gegevens. Maar in deze tijd van dataverzameling is er gelukkig ook een AVG-principe dat steeds meer aandacht krijgt: gegevensminimalisatie.
Hoe zorg je dat een SaaS-leverancier voldoet aan je beveiligingseisen?
Gemeenten besteden het beheer van software steeds vaker uit en maken hierbij gebruik van SaaS. Bij de selectie van een SaaS-leverancier is het belangrijk dat de leverancier weet wat er van hen verwacht wordt als het gaat om informatiebeveiliging. Want hoe zorg je ervoor dat ook die oplossingen aan de eisen van de gemeente voldoen?
Wat zijn de verplichtingen rondom het melden van een datalek?
Elke organisatie die persoonsgegevens verwerkt, is verplicht om een melding te maken bij de AP wanneer er zich een datalek heeft voorgedaan, zo ook gemeenten. Maar wanneer en voor welke datalekken moet je de AP informeren? En wanneer moet je het datalek melden aan de betrokkenen? Je leest het in deze blog.

Meer recente berichten

Privacy: de poortwachter voor onze mensenrechten
Verder lezen
Nieuwe Archiefwet verslechtert positie burger
Verder lezen
Extra geld voor toezicht op nieuwe digitale wetgeving
Verder lezen
Oeps: gemeente Alkmaar maakt per ongeluk 236.000 euro over aan nepdirecteur
Verder lezen
Kuipers: dataopslag huisartsen is niet mijn zaak
Verder lezen
Consumentenbond klaagt Google aan en eist 750 euro per gebruiker
Verder lezen
Cisco VPN s zonder multifactorauthenticatie gericht op Akira Ransomware
Verder lezen
De dieven specialiseren zich. Er is een cybercrimineel voor iedereen
Verder lezen
Juridische strijdbijl weer opgegraven: Franse politicus wil Data Privacy Framework van tafel
Verder lezen
1 op de 3 mkb bedrijven onbekend met privacyregels
Verder lezen