Skip to main content

Wat kost het als hackers jouw bedrijf stil leggen?

Voor veel accountants is cyber security een ver van hun bedshow. Binnenkort kan dat niet meer. De nieuwe cybersecuritywet, NIS2, dwingt ondernemers om de risico s van cybercrime in beeld te brengen en af te dekken. Accountants moeten hier vanuit hun zorgplicht hun klanten actief op gaan bevragen. Bij Vermetten Accountants en Adviseurs zijn ze al helemaal klaar voor de NIS2.

Jurgen Kolsteren glimt van trots. In zijn hand houdt hij het magazine met de Top 50 van accountantskantoren in Nederland. Kijk, we staan erbij! En weer gestegen ten opzichte van vorig jaar. Vermetten accountants en adviseurs timmert aan de weg. Het fullservice kantoor uit het Brabantse Gilze groeide in een krappe 10 jaar uit van lokale dienstverlener met dertig werknemers en een vestiging tot een speler van formaat in de nationale top met 340 werknemers en negen vestigingen van West- tot Oost-Brabant.

Zonder gedoe

Jurgen Kolsteren maakte de hele transitie van dichtbij mee. De van origine Tilburgse relatiebeheerder kwam in 2013 over van een groot accountantskantoor waar hij teamleider was. Bij Vermetten werkte de 47-jarige accountant zich op tot vestigingsmanager en managing partner. De filosofie van Vermetten stond me aan. Ik kwam uit een grote organisatie met veel regels. Ik wilde juist meer doeltreffend, daadkrachtig en deskundig zijn, zonder gedoe. Dat is precies hoe we hier werken.

Werken in de Cloud

Vermetten zag door alle overnames het aantal softwarepakketten binnen de organisatie toenemen. Om als kantoor zo efficient mogelijk te kunnen blijven samenwerken, hebben we alle primaire software in de Cloud gezet, van een CRM-pakket tot rapportage-tooling. We kregen hierbij ondersteuning van Full Finance en Asista ICT. Tegelijkertijd hebben we onze digitale risico s geminimaliseerd. Zo kunnen onze medewerkers alleen nog via hun laptop van de zaak werken in een geisoleerde werkomgeving en via een strikt inlogprotocol. Onder meer met tweestapsverificatie die na 5 minuten inactiviteit alweer ingeschakeld wordt.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

De rol van de lijnmanager op het gebied van privacy
In onze wereld, met alle informatietechnologie, is privacy belangrijker dan ooit. Als lijnmanager heb je een belangrijke rol om ervoor te zorgen dat iedereen zich aan de regels van de van de organisatie houdt. Maar wat houdt deze rol precies in en welke verantwoordelijkheden komen daarbij kijken? Dat lees je in deze blog.
Waarom is contractmanagement ook belangrijk voor informatiebeveiliging?
Contractmanagement speelt een belangrijke rol in het kader van informatiebeveiliging. Het is namelijk niet alleen een manier om zakelijke overeenkomsten te beheren; het vormt ook de basis voor een goede informatiebeveiligingsstrategie. Waarom dat zo is lees je in deze blog.
Een verwerkersovereenkomst afgesloten, en dan?
Een van de belangrijkste eisen uit de AVG is dat je een verwerkersovereenkomst moet opstellen wanneer je persoonsgegevens laat verwerken door anderen. In deze blog lees je meer over wat er moet gebeuren nadat je een verwerkersovereenkomst hebt afgesloten, om te zorgen dat je blijft voldoen aan de AVG.

Meer recente berichten

Slimme camera s schudden retail op
Verder lezen
Vijf stappen om je bedrijf te wapenen tegen opkomende cybercrime met AI
Verder lezen
Netwerksegmentatie houdt Chinese staatshackers tegen bij Defensie
Verder lezen
Inlichtingendiensten onderzochten onrechtmatig hele bevolkingsgroepen
Verder lezen
Overheid dreigt Facebook in de ban te doen vanwege zorgen om privacy
Verder lezen
Vier kritieke kwetsbaarheden in Ivanti Connect Secure en Policy Secure
Verder lezen
Cyber Security Raad vraagt nieuwe kabinet om grote investering
Verder lezen
Onderzoek Kaspersky: Nederlandse consumenten bezuinigen op kosten, maar ook op privacy en veiligheid
Verder lezen
Europees onderzoek: positie FG moet beter
Verder lezen
Aanpassing aan Europese Cyber Resilience Act stelt critici gerust over open source
Verder lezen