Wat kost het als hackers jouw bedrijf stil leggen?

Voor veel accountants is cyber security een ver van hun bedshow. Binnenkort kan dat niet meer. De nieuwe cybersecuritywet, NIS2, dwingt ondernemers om de risico s van cybercrime in beeld te brengen en af te dekken. Accountants moeten hier vanuit hun zorgplicht hun klanten actief op gaan bevragen. Bij Vermetten Accountants en Adviseurs zijn ze al helemaal klaar voor de NIS2.

Jurgen Kolsteren glimt van trots. In zijn hand houdt hij het magazine met de Top 50 van accountantskantoren in Nederland. Kijk, we staan erbij! En weer gestegen ten opzichte van vorig jaar. Vermetten accountants en adviseurs timmert aan de weg. Het fullservice kantoor uit het Brabantse Gilze groeide in een krappe 10 jaar uit van lokale dienstverlener met dertig werknemers en een vestiging tot een speler van formaat in de nationale top met 340 werknemers en negen vestigingen van West- tot Oost-Brabant.

Zonder gedoe

Jurgen Kolsteren maakte de hele transitie van dichtbij mee. De van origine Tilburgse relatiebeheerder kwam in 2013 over van een groot accountantskantoor waar hij teamleider was. Bij Vermetten werkte de 47-jarige accountant zich op tot vestigingsmanager en managing partner. De filosofie van Vermetten stond me aan. Ik kwam uit een grote organisatie met veel regels. Ik wilde juist meer doeltreffend, daadkrachtig en deskundig zijn, zonder gedoe. Dat is precies hoe we hier werken.

Werken in de Cloud

Vermetten zag door alle overnames het aantal softwarepakketten binnen de organisatie toenemen. Om als kantoor zo efficient mogelijk te kunnen blijven samenwerken, hebben we alle primaire software in de Cloud gezet, van een CRM-pakket tot rapportage-tooling. We kregen hierbij ondersteuning van Full Finance en Asista ICT. Tegelijkertijd hebben we onze digitale risico s geminimaliseerd. Zo kunnen onze medewerkers alleen nog via hun laptop van de zaak werken in een geisoleerde werkomgeving en via een strikt inlogprotocol. Onder meer met tweestapsverificatie die na 5 minuten inactiviteit alweer ingeschakeld wordt.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Hoe krijg je informatiebeveiliging op de bestuurstafel?
Het ambtelijk bestuur is eindverantwoordelijk voor informatiebeveiliging. Het is dus belangrijk dat zij een goed beeld hebben van de risico’s die informatiebeveiliging met zich mee brengt. Maar hoe krijg je als lijnmanager of CISO informatiebeveiliging op de bestuurstafel?
Hoe voer je een DPIA uit?
Het uitvoeren van een DPIA is soms niet eenvoudig. In deze blog lees je daarom wat een DPIA precies is, wanneer je een DPIA uitvoert en welke stappen daarbij worden doorlopen.
Klaar voor actie: De rol van workshops in het voorbereiden van calamiteitenteams
Het uitvallen van belangrijke ICT-voorzieningen kan leiden tot een verstoring van de gemeentelijke dienstverlening. Vanuit de BIO is het inrichten van bedrijfscontinuïteit daarom verplicht. Maar wat is bedrijfscontinuïteit precies en hoe zorg je dat het calamiteitenteam op de hoogte is van hun taken en verantwoordelijkheden? Je leest het in deze blog.

Meer recente berichten

Recordaantal deelnemers bij SURF cybercrisisoefening, ook uit de zorg
Verder lezen
Privegegevens van inwoners Stadskanaal op straat: Daar gaat je privacy
Verder lezen
Spyware als macht
Verder lezen
Kleine ondernemer eveneens interessant voor hacker
Verder lezen
Pentesting uitvoeren: waarom het belangrijk is
Verder lezen
Drone gaat controleren of Deventenaar zich wel aan de regels houdt
Verder lezen
Passend beveiligen, hoe doe je dat?
Verder lezen
QR codes steeds vaker gebruikt voor phishing
Verder lezen
Amper oog voor cybersecurity bij waterschapsverkiezing
Verder lezen
Kadaster ontvangt tientallen schadeclaims wegens datalek
Verder lezen