Fortinet: Slechte beveiliging thuisnetwerken grootste probleem bij hybride werken

De meeste bedrijven zien de gebrekkige beveiliging van externe en thuisnetwerken als het belangrijkste beveiligingsrisico rond het hybride werken. Dat blijkt uit het rapport Fortinet 2023 Work from Anywhere Global Study, dat de problemen rond beveiliging van bedrijfsnetwerken, data en werknemers in kaart brengt.

Het Fortinet 2023 Work-from-Anywhere Global Study-rapport is het resultaat van een enquete die begin januari 2023 werd gehouden onder 570 wereldwijde organisaties met minimaal 100 werknemers. Met het onderzoek wil Fortinet duidelijkheid verschaffen over de beveiliging van bedrijfsnetwerken, data en werknemers en de beveiligingsproblemen waaraan bedrijven de hoogste prioriteit toekennen.

Andere risico s zijn het gebruik van laptops van de zaak voor privedoeleinden, werknemers die geen beveiligingsprocedures volgen als ze niet op kantoor werken en het delen van het thuisnetwerk met onbekende gebruikers. Dat risico s leiden tot reele problemen blijkt uit de cijfers: bijna twee derde van de respondenten kreeg te maken met een datalek als gevolg van kwetsbaarheden die door toedoen van thuiswerkers ontstonden.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Dataminimalisatie: waarom minder soms meer is.
: In de digitale wereld waarin we leven, verzamelen we een enorme hoeveelheid gegevens. Maar in deze tijd van dataverzameling is er gelukkig ook een AVG-principe dat steeds meer aandacht krijgt: gegevensminimalisatie.
Hoe zorg je dat een SaaS-leverancier voldoet aan je beveiligingseisen?
Gemeenten besteden het beheer van software steeds vaker uit en maken hierbij gebruik van SaaS. Bij de selectie van een SaaS-leverancier is het belangrijk dat de leverancier weet wat er van hen verwacht wordt als het gaat om informatiebeveiliging. Want hoe zorg je ervoor dat ook die oplossingen aan de eisen van de gemeente voldoen?
Wat zijn de verplichtingen rondom het melden van een datalek?
Elke organisatie die persoonsgegevens verwerkt, is verplicht om een melding te maken bij de AP wanneer er zich een datalek heeft voorgedaan, zo ook gemeenten. Maar wanneer en voor welke datalekken moet je de AP informeren? En wanneer moet je het datalek melden aan de betrokkenen? Je leest het in deze blog.

Meer recente berichten

AI en regelgeving zorgen voor nieuwe uitdagingen
Verder lezen
Privacy: de poortwachter voor onze mensenrechten
Verder lezen
Nieuwe Archiefwet verslechtert positie burger
Verder lezen
Extra geld voor toezicht op nieuwe digitale wetgeving
Verder lezen
Oeps: gemeente Alkmaar maakt per ongeluk 236.000 euro over aan nepdirecteur
Verder lezen
Kuipers: dataopslag huisartsen is niet mijn zaak
Verder lezen
Consumentenbond klaagt Google aan en eist 750 euro per gebruiker
Verder lezen
Cisco VPN s zonder multifactorauthenticatie gericht op Akira Ransomware
Verder lezen
De dieven specialiseren zich. Er is een cybercrimineel voor iedereen
Verder lezen
Juridische strijdbijl weer opgegraven: Franse politicus wil Data Privacy Framework van tafel
Verder lezen