Skip to main content

Centric en NFIR samen gemeentelijke cybersecuritymarkt op

Complementaire kennis, een gemeenschappelijke markt, een gedeelde focus op cybersecurity en een cultural fit. Het zijn deze componenten die de samenwerking tussen Centric en NFIR, Nederlandse IT Forensics Incident Response, tot een logisch verbond maken.

Arwi van der Sluijs is oprichter en algemeen directeur van NFIR. Hij zet uiteen wat zijn drijfveer was om in 2016 zijn eigen cybersecuritybedrijf te starten. Een belangrijk onderdeel van cybersecurity, en een onderdeel dat mijn grote belangstelling heeft, is security monitoring van bedrijfsnetwerken. Met andere woorden: het voorkomen van een cyberincident. In die tijd waren er uiteraard al meerdere spelers in de markt, vaak met een deels internationale orientatie. Die richtten zich voornamelijk op het bedrijfsleven en op grote overheidsorganisaties. Er waren destijds geen monitoringdiensten die betaalbaar waren voor de kleinere gemeenten, de bestaande marktpartijen voorzagen daar niet in. Dat heb ik met NFIR opgepakt. De tijd zat mee voor NFIR, want in de jaren na 2016 haalden verschillende cybersecurity incidenten bij gemeenten de voorpagina s. Dat gaf een boost aan de bewustwording rond digitale veiligheid bij gemeenten. NFIR is in dat gat gesprongen, niet alleen met het bieden van goede betaalbare security monitoring, maar met het hele pakket aan preventieve diensten, zoals pentesten en social engineering, en reactieve diensten als incident response, digitaal forensisch onderzoek en retainer contracten. We zijn oplossingsgericht en staan 24-7 klaar voor onze klanten.

Olifanten

De combinatie Centric en cybersecurity ligt misschien niet direct voor in de gedachten. Ten onrechte weet Jan Willem Nooter, business development manager bij Centric. We zijn een belangrijke softwareleverancier, maar we willen nog relevanter zijn en beperken ons niet alleen tot software. Toevoeging van diensten op het gebied van cyberveiligheid is logisch: security en IT zijn een onlosmakelijk duo. Centric is verantwoordelijk voor de security van de eigen dienstverlening, of het nu gaat om de software die we leveren, om onze werkplekdiensten of onze SaaS diensten. 

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Het beheren van verwerkersovereenkomsten
Om ervoor te zorgen dat derde partijen ook de juiste beveiligingsmaatregelen nemen, moet je afspraken maken in een verwerkersovereenkomst. Het is niet genoeg om deze overeenkomst eenmalig af te sluiten; je moet regelmatig controleren of de verwerker zich aan de AVG houdt
Bedrijfscontinuïteit volgens BIO, NIS2, ISO 27001 en NEN 7510
BCM is een belangrijk onderdeel binnen verschillende belangrijke beveiligings- en normstandaarden, zoals de BIO, NIS2, ISO 27001 en NEN 7510.
De kracht van ambassadeurs
Hoe zorg je voor een informatieveilige omgeving en hoe maak je medewerkers bewust van hun belangrijke rol? Informatieveiligheidsambassadeurs kunnen hierin het verschil maken.

Meer recente berichten

Belang van data ethiek en privacy in de digitale wereld
Verder lezen
Governance artikel in wetsvoorstel NIS2 geeft bestuurder te veel ruimte
Verder lezen
Cybersecurity vaak te laat in beeld: tips voor een fundamentele aanpak
Verder lezen
Britse toezichthouder roept publiek op om privacybeleid apps te lezen
Verder lezen
Ook AIVD kijkt kritisch naar AWS cloudverhuizingsplan van SIDN
Verder lezen
Nederlandse bedrijven richten zich op quick wins bij implementatie NIS2
Verder lezen
Mogelijk steviger toezicht op cybersecurity gemeentelijke websites
Verder lezen
Slimme camera s geven ouderenzorg privacy
Verder lezen
Ook AIVD kijkt kritisch naar AWS cloudverhuizingsplan van SIDN
Verder lezen
Bestuurders moeten verantwoordelijkheid nemen voor cybersecurity
Verder lezen