Skip to main content

Centric en NFIR samen gemeentelijke cybersecuritymarkt op

Complementaire kennis, een gemeenschappelijke markt, een gedeelde focus op cybersecurity en een cultural fit. Het zijn deze componenten die de samenwerking tussen Centric en NFIR, Nederlandse IT Forensics Incident Response, tot een logisch verbond maken.

Arwi van der Sluijs is oprichter en algemeen directeur van NFIR. Hij zet uiteen wat zijn drijfveer was om in 2016 zijn eigen cybersecuritybedrijf te starten. Een belangrijk onderdeel van cybersecurity, en een onderdeel dat mijn grote belangstelling heeft, is security monitoring van bedrijfsnetwerken. Met andere woorden: het voorkomen van een cyberincident. In die tijd waren er uiteraard al meerdere spelers in de markt, vaak met een deels internationale orientatie. Die richtten zich voornamelijk op het bedrijfsleven en op grote overheidsorganisaties. Er waren destijds geen monitoringdiensten die betaalbaar waren voor de kleinere gemeenten, de bestaande marktpartijen voorzagen daar niet in. Dat heb ik met NFIR opgepakt. De tijd zat mee voor NFIR, want in de jaren na 2016 haalden verschillende cybersecurity incidenten bij gemeenten de voorpagina s. Dat gaf een boost aan de bewustwording rond digitale veiligheid bij gemeenten. NFIR is in dat gat gesprongen, niet alleen met het bieden van goede betaalbare security monitoring, maar met het hele pakket aan preventieve diensten, zoals pentesten en social engineering, en reactieve diensten als incident response, digitaal forensisch onderzoek en retainer contracten. We zijn oplossingsgericht en staan 24-7 klaar voor onze klanten.

Olifanten

De combinatie Centric en cybersecurity ligt misschien niet direct voor in de gedachten. Ten onrechte weet Jan Willem Nooter, business development manager bij Centric. We zijn een belangrijke softwareleverancier, maar we willen nog relevanter zijn en beperken ons niet alleen tot software. Toevoeging van diensten op het gebied van cyberveiligheid is logisch: security en IT zijn een onlosmakelijk duo. Centric is verantwoordelijk voor de security van de eigen dienstverlening, of het nu gaat om de software die we leveren, om onze werkplekdiensten of onze SaaS diensten. 

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Wat is de rol van de Privacy Officer bij BCM?
Het is belangrijk dat de dienstverlening van de gemeente altijd doorgaat, ook in het geval van een incident of calamiteit. Dit noemen we bedrijfscontinuïteit. Nu is de vraag: wat is de rol van de Privacy Officer hierbij? Is dat alleen om de wet na te leven, of speel je ook een rol bij het draaiende houden van de dienstverlening in moeilijke tijden?
De rol van de proceseigenaar bij BCM
Net zoals elke organisatie, kan een gemeente te maken krijgen met incidenten die de continuïteit van de dienstverlening in gevaar kunnen brengen. BCM is daarom een term die je steeds vaker hoort binnen gemeenten. Vooral proceseigenaren spelen hierbij een belangrijke rol. Maar wat houdt BCM eigenlijk in en welke rol speelt de proceseigenaar hierbij?
Hoe kunnen functioneel beheerders en Privacy Officers elkaar ondersteunen?
De implementatie van de AVG of Wpg is niet uitsluitend de verantwoordelijkheid van de Privacy Officer. Het is een samenspel van diverse medewerkers uit verschillende vakgebieden, waaronder de functioneel beheerder. Hoe kunnen functioneel beheerders en Privacy Officers elkaar ondersteunen?

Meer recente berichten

Verkeerslichten maken contact met telefoons, zorgen om privacy
Verder lezen
Aantal datastelende malware infecties verzevenvoudigd sinds 2020
Verder lezen
Digitaal inbreken eitje voor deze hackers: Beveiliging is bij bedrijven heel groot probleem
Verder lezen
Booking.com meldt datalekken op tijd na ingrijpen AP
Verder lezen
AVG verzoek frauderende ambtenaar toch geen misbruik van recht, KPMG moet alsnog inzage geven
Verder lezen
Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams
Verder lezen
Gartner: Identiteitsbeheer cruciaal voor cyberbeveiliging
Verder lezen
AP wijst politieke partijen op risico s persoonsgegevens rondom verkiezingen
Verder lezen
Delen videobeelden van misdragingen werknemer vormen geen inbreuk op AVG
Verder lezen
Onderzoek Cisco: slechts 3 procent organisaties volledig voorbereid op cyberaanval
Verder lezen