Skip to main content

Centric en NFIR samen gemeentelijke cybersecuritymarkt op

Complementaire kennis, een gemeenschappelijke markt, een gedeelde focus op cybersecurity en een cultural fit. Het zijn deze componenten die de samenwerking tussen Centric en NFIR, Nederlandse IT Forensics Incident Response, tot een logisch verbond maken.

Arwi van der Sluijs is oprichter en algemeen directeur van NFIR. Hij zet uiteen wat zijn drijfveer was om in 2016 zijn eigen cybersecuritybedrijf te starten. Een belangrijk onderdeel van cybersecurity, en een onderdeel dat mijn grote belangstelling heeft, is security monitoring van bedrijfsnetwerken. Met andere woorden: het voorkomen van een cyberincident. In die tijd waren er uiteraard al meerdere spelers in de markt, vaak met een deels internationale orientatie. Die richtten zich voornamelijk op het bedrijfsleven en op grote overheidsorganisaties. Er waren destijds geen monitoringdiensten die betaalbaar waren voor de kleinere gemeenten, de bestaande marktpartijen voorzagen daar niet in. Dat heb ik met NFIR opgepakt. De tijd zat mee voor NFIR, want in de jaren na 2016 haalden verschillende cybersecurity incidenten bij gemeenten de voorpagina s. Dat gaf een boost aan de bewustwording rond digitale veiligheid bij gemeenten. NFIR is in dat gat gesprongen, niet alleen met het bieden van goede betaalbare security monitoring, maar met het hele pakket aan preventieve diensten, zoals pentesten en social engineering, en reactieve diensten als incident response, digitaal forensisch onderzoek en retainer contracten. We zijn oplossingsgericht en staan 24-7 klaar voor onze klanten.

Olifanten

De combinatie Centric en cybersecurity ligt misschien niet direct voor in de gedachten. Ten onrechte weet Jan Willem Nooter, business development manager bij Centric. We zijn een belangrijke softwareleverancier, maar we willen nog relevanter zijn en beperken ons niet alleen tot software. Toevoeging van diensten op het gebied van cyberveiligheid is logisch: security en IT zijn een onlosmakelijk duo. Centric is verantwoordelijk voor de security van de eigen dienstverlening, of het nu gaat om de software die we leveren, om onze werkplekdiensten of onze SaaS diensten. 

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Waarom privacy voelt als een last
Voor veel mensen voelt privacy als gedoe. Weer een DPIA, nog een formulier, een vinkje hier, een verwerkersovereenkomst daar. In deze blog kijken we waarom privacy in de praktijk vaak als een last voelt. Maar belangrijker nog: wat je kunt doen om het wél werkbaar te maken. Want ja, het is extra werk. Maar het hoeft geen blok aan je been te zijn.
Informatiebeveiliging vraagt om gedragsverandering
Gedrag verandert niet door kennisoverdracht alleen. Het draait om de dagelijkse keuzes die medewerkers maken. Goede informatiebeveiliging vraagt daarom om gedragsverandering, en uiteindelijk om een cultuurverandering binnen de organisatie.
Waarom interne audits voor privacy leiden tot verbeteringen
Privacy staat hoog op de agenda bij gemeenten. In deze blog leggen we uit waarom interne audits zo belangrijk zijn en hoe je ze praktisch kunt inrichten.

Meer recente berichten

Volkswagen krijgt berisping voor schendingen privacy in dieselschandaal
Verder lezen
Cybercrimegroepen zelf gehackt: reden tot juichen?
Verder lezen
AI in HR: 5 compliance-risicos en de tips voor verantwoord gebruik
Verder lezen
Gemeenten en Rijk gaan hetzelfde cloudbeleid volgen
Verder lezen
Facebook en Instagram gebruikten spionagetrucje op Android-smartphones
Verder lezen
Cyberburgemeesters: weerbaarheid tegen cyberaanval komt onder druk
Verder lezen
Bescherm persoonsgegevens agrariers in Woo
Verder lezen
Overheden roepen demissionaire minister op tot snelle lancering Nederlandse Digitaliseringsstrategie
Verder lezen
Hoe digitale vrijheid er in 2025 uitziet: van betalingen tot platforms
Verder lezen
EU-wetgevingsmonitor staat live
Verder lezen