Skip to main content

Applicatiebeveiliging in Nederland schiet flink tekort

De securitystaat van zakelijke, online, applicaties in Nederland is flink ondermaats. Een derde blijkt kritieke kwetsbaarheden te hebben die directe aandacht vereisen. Dit blijkt uit onderzoek door ethische hackers van securityleverancier Computest. De daadwerkelijke securitystaat is in de praktijk mogelijk nog slechter, waarschuwt de CEO.

Het is belangrijk om bij de onderzoeksresultaten aan te merken dat de daadwerkelijke staat van applicatiebeveiliging in de praktijk mogelijk slechter zal zijn. De organisaties die zijn meegenomen in het geanonimiseerde onderzoek hebben ons proactief gevraagd om een security test en hebben daarmee al aandacht voor het periodiek uitvoeren hiervan, zegt Dennis de Hoog, CEO van Computest Security.

Geen topprioriteit

In het kader van dit IT beveiligingsonderzoek zijn een jaar lang ruim driehonderd testen uitgevoerd op applicaties van verschillende organisaties. De daaruit naar voren gekomen bevindingen zijn vervat in het rapport Staat van Applicatiebeveiliging 2024. AG Connect heeft alvast een blik op de onderzoeksresultaten kunnen werpen.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Inzicht in je risico’s: onmisbaar voor elke gemeente
In de digitale wereld is het beschermen van informatie en het beheren van risico’s cruciaal, ook voor gemeenten. Waarom dit belangrijk is en hoe je dit aanpakt, lees je in deze blog.
Rapportage Datalekken AP 2023
Te veel organisaties in Nederland die worden getroffen door een cyberaanval, waarschuwen betrokkenen niet dat hun gegevens in verkeerde handen zijn gevallen’. Dit blijkt uit het jaarlijkse overzicht van datalekmeldingen in Nederland van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). In deze blog lees je de belangrijkste conclusies uit het rapport.
Wat is de rol van de Privacy Officer bij BCM?
Het is belangrijk dat de dienstverlening van de gemeente altijd doorgaat, ook in het geval van een incident of calamiteit. Dit noemen we bedrijfscontinuïteit. Nu is de vraag: wat is de rol van de Privacy Officer hierbij? Is dat alleen om de wet na te leven, of speel je ook een rol bij het draaiende houden van de dienstverlening in moeilijke tijden?

Meer recente berichten

Journalisten PowNed dragen voortaan bodycam als wapen tegen agressie
Verder lezen
Personeel vormt grootste obstakel Nederlandse bedrijven NIS2 implementatie
Verder lezen
1 op 2 cyberaanvallen worden intern gepleegd
Verder lezen
Aanpassingen Handelsregister: meer privacy en verbeterde toegankelijkheid
Verder lezen
Waar en wanneer mag je vliegen met een drone in Nederland?
Verder lezen
Kwart cybersecurity incidenten bij Europese mkb ers door zwakke wachtwoorden
Verder lezen
Impact van generative AI op cybersecurity landschap groeit
Verder lezen
Politie luidt noodklok over encryptie op digitale platforms in Nederland
Verder lezen
Voorwaarden burgers en zorgverleners bij delen gegevens
Verder lezen
Tot 10 miljoen boete voor onaangepaste cyberbeveiliging
Verder lezen