Skip to main content

Journalisten PowNed dragen voortaan bodycam als wapen tegen agressie

Verslaggevers van omroep PowNed dragen sinds vorige week maandag bodycams in de hoop dat de agressie jegens journalisten zoals bij de pro Palestina demonstraties afneemt. We kunnen gewoon ons werk niet meer doen.

PowNed baas Dominique Weesie is pislink over het aanhoudend geweld tegen zijn mensen, zoals vorige week maar ook maandag bij de bezetting van de Universiteit van Amsterdam. We hadden al een beveiliger naast de verslaggever, en nu dragen onze mensen ook een bodycam, een GoPro achtig cameraatje dat filmt vanaf het moment dat we arriveren totdat we weer gaan.

Zijn verslaggevers en journalisten worden bedreigd, bekogeld met bekertjes urine, klemgereden, hardhandig buitengewerkt, of zelfs met vuistslagen bewerkt. De rellen bij de UvA waren de druppel voor Weesie. Ik heb een dame die sinds vorige week niet meer naar de demonstraties durft. Ze slaapt er slecht door. Dat vind ik nogal wat. En een andere dame heeft vanwege de agressie zelfs ander werk gezocht. Met de bodycambeelden wil ik laten zien waar de media tegenwoordig mee geconfronteerd worden als zij gewoon verslag willen doen. We kunnen gewoon ons werk niet meer doen.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

De 5 meest gemaakte fouten in verwerkersovereenkomsten
: Een van de belangrijkste eisen uit de AVG is het afsluiten van een verwerkersovereenkomst wanneer je persoonsgegevens door een externe partij laat verwerken. In de praktijk gaat dat echter nog vaak mis. Verwerkersovereenkomsten zijn te vaag, onvolledig of sluiten niet aan op de werkelijkheid. In deze blog lees je de vijf meest voorkomende fouten én hoe je ze voorkomt.
Veiligheid begint met inzicht: zo geef je kwetsbaarhedenbeheer vorm
Het is belangrijk om kwetsbaarheden niet ad hoc, maar structureel aan te pakken. Niet alleen binnen je eigen ICT-omgeving, maar ook daarbuiten. In deze blog leggen we uit wat kwetsbaarhedenbeheer is, waarom het zo belangrijk is en hoe je het goed organiseert.
Hoe interne audits leiden tot verbetering
Informatiebeveiliging en privacy zijn essentieel, vooral voor gemeenten die werken met gevoelige gegevens en kritieke processen. Risicobeheer, naleving van wetgeving en continue verbetering zijn hierbij onmisbaar. Naast IT- en security-experts speelt ook de interne auditafdeling een cruciale rol. Maar hoe zorg je dat audits meer zijn dan een vinklijstje en echt bijdragen aan verbeteringen? In deze blog delen we de belangrijkste stappen, uitdagingen en praktische tips.

Meer recente berichten

NCSC en DTC lanceren basisprincipes voor digitale weerbaarheid van bedrijven
Verder lezen
Cyberverzekeringen schieten tekort terwijl risicos groeien
Verder lezen
Zeven op de tien organisaties vorig jaar getroffen door ransomware
Verder lezen
NSC wil dat boetes AP verplicht openbaar zijn
Verder lezen
Beperk impact digitale incidenten, investeer in crisismanagement
Verder lezen
Toezichthouder pakt websites aan die illegaal cookies plaatsen
Verder lezen
Impact van de Meldplicht in NIS2 op Cybersecurity
Verder lezen
Tijd voor namen & shamen?
Verder lezen
Onrust bij medewerkers Albert Heijn: namen en bedrag salarisbetaling in handen van Russische cyberbende
Verder lezen
Minister: politie gaat te lang bewaarde gegevens over burgers vernietigen
Verder lezen