Skip to main content

Bezorgdheid bij bedrijven over het verschil in cybersecurity tussen hoofdkantoor en vestigingen

Uit een recent onderzoek van Kaspersky blijkt dat de meeste geografisch gedistribueerde bedrijven, 62 procent, een ongelijkheid ervaren op alle locaties als het gaat om het niveau van cybersecurity. Kaspersky experts waarschuwen bedrijven met meerdere vestigingen dat een dergelijke ongelijkheid de hele organisatie in gevaar kan brengen.

Het recente Kaspersky rapport Managing geographically distributed businesses: challenges and solutions biedt een dieper inzicht in de uitdagingen op het gebied van netwerk en informatiebeveiliging waarmee geografisch gedistribueerde bedrijven worden geconfronteerd. Daarnaast belicht het rapport oplossingen die organisaties gebruiken om deze moeilijkheden te overwinnen.

Volgens dit rapport heeft slechts 38 procent van de respondenten er vertrouwen in dat de bescherming tegen cyberbedreigingen op hun hoofdkantoor even effectief is als op lokale kantoren. De meeste ondervraagde bedrijven, 62 procent, verklaarden echter dat er een verschil is tussen deze niveaus van cybersecurity. 48 procent van hen geloofde dat het probleem bestond, maar dat het niet zo kritiek was en gaven aan dat de meeste lokale kantoren over het algemeen goed beschermd zijn. 13 procent was niet zo enthousiast en meent dat een aantal tot slechts enkele vestigingen onder controle zijn. 1 procent van de respondenten verklaarde zelfs dat geen van de lokale vestigingen echt beveiligd is.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Het beheren van verwerkersovereenkomsten
Om ervoor te zorgen dat derde partijen ook de juiste beveiligingsmaatregelen nemen, moet je afspraken maken in een verwerkersovereenkomst. Het is niet genoeg om deze overeenkomst eenmalig af te sluiten; je moet regelmatig controleren of de verwerker zich aan de AVG houdt
Bedrijfscontinuïteit volgens BIO, NIS2, ISO 27001 en NEN 7510
BCM is een belangrijk onderdeel binnen verschillende belangrijke beveiligings- en normstandaarden, zoals de BIO, NIS2, ISO 27001 en NEN 7510.
De kracht van ambassadeurs
Hoe zorg je voor een informatieveilige omgeving en hoe maak je medewerkers bewust van hun belangrijke rol? Informatieveiligheidsambassadeurs kunnen hierin het verschil maken.

Meer recente berichten

Ziek of op vakantie? Dan mag je werkgever, soms, in je mailbox kijken
Verder lezen
CISO s zien hun SOC budgetten en bezetting groeien
Verder lezen
Meer gemeenten melden diefstal gegevens na cyberaanval
Verder lezen
Zorgen bij toezichthouders over mogelijk schenden privacy bij Bunq
Verder lezen
Europees wetsvoorstel wil je priveberichten inkijken om beelden van kindermisbruik op te sporen, privacy experts zijn kritisch
Verder lezen
Bezorgdheid bij bedrijven over het verschil in cybersecurity tussen hoofdkantoor en vestigingen
Verder lezen
OM en politie publiceren Cybercrimebeeld Nederland 2024
Verder lezen
Almere gebruikt sensoren in de strijd tegen geluidsoverlast
Verder lezen
AP: meer duidelijkheid nodig over benaderen mensen met recht op uitkering of toeslag
Verder lezen
Provincie krijgt opdracht om cybersecurity te verbeteren
Verder lezen