Skip to main content

Kick off cybersecuritymaand, Katwijk doet mee

In oktober, cybersecuritymaand, houden 25 gemeenten, het Openbaar Ministerie, OM, Politie en PVO, Platform Veilig Ondernemen, een estafettecampagne over het voorkomen van online criminaliteit. Op beschermjezelfonline.nl staan handige tips en tricks om jezelf en je gegevens te beschermen. Ook vind je wat er bij jou in de buurt te doen is tijdens cybersecuritymaand. Dat is belangrijk want dagelijks werken partijen in de politie eenheid Den Haag hard om de onlinewereld voor inwoners en ondernemers veilig te houden.

Cyberburgemeester Cornelis Visser zegt hierover: Criminelen proberen vaak je persoonlijke gegevens of geld te stelen via phishing of WhatsApp fraude. Allemaal heel overtuigend. Dus hoe kan je voorkomen dat je slachtoffer wordt van online criminaliteit? Weet je waar je hulp vindt of aangifte kan doen als het toch gebeurt? Deze maand zetten alle partijen in onze eenheid zich extra in. Zo zorgen we ervoor dat iedereen zo veilig mogelijk online kan meedoen.

Hoe vragen we aandacht voor de onderwerpen?

In oktober starten verschillende gemeenten, de politie en het OM met acties om het bewustzijn over online criminaliteit te vergroten. BOA s en de politie bezoeken scholen. Ze voeren gesprekken met leerlingen over geldezels en katvangers.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Waarom privacy voelt als een last
Voor veel mensen voelt privacy als gedoe. Weer een DPIA, nog een formulier, een vinkje hier, een verwerkersovereenkomst daar. In deze blog kijken we waarom privacy in de praktijk vaak als een last voelt. Maar belangrijker nog: wat je kunt doen om het wél werkbaar te maken. Want ja, het is extra werk. Maar het hoeft geen blok aan je been te zijn.
Informatiebeveiliging vraagt om gedragsverandering
Gedrag verandert niet door kennisoverdracht alleen. Het draait om de dagelijkse keuzes die medewerkers maken. Goede informatiebeveiliging vraagt daarom om gedragsverandering, en uiteindelijk om een cultuurverandering binnen de organisatie.
Waarom interne audits voor privacy leiden tot verbeteringen
Privacy staat hoog op de agenda bij gemeenten. In deze blog leggen we uit waarom interne audits zo belangrijk zijn en hoe je ze praktisch kunt inrichten.

Meer recente berichten

Volkswagen krijgt berisping voor schendingen privacy in dieselschandaal
Verder lezen
Cybercrimegroepen zelf gehackt: reden tot juichen?
Verder lezen
AI in HR: 5 compliance-risicos en de tips voor verantwoord gebruik
Verder lezen
Gemeenten en Rijk gaan hetzelfde cloudbeleid volgen
Verder lezen
Facebook en Instagram gebruikten spionagetrucje op Android-smartphones
Verder lezen
Cyberburgemeesters: weerbaarheid tegen cyberaanval komt onder druk
Verder lezen
Bescherm persoonsgegevens agrariers in Woo
Verder lezen
Overheden roepen demissionaire minister op tot snelle lancering Nederlandse Digitaliseringsstrategie
Verder lezen
Hoe digitale vrijheid er in 2025 uitziet: van betalingen tot platforms
Verder lezen
EU-wetgevingsmonitor staat live
Verder lezen